Dave Holland Kismet Quartet: Τζαζ πτήσεις στη σκιά της Ακρόπολης

Dave Holland

Μια σπάνια μουσική εμπειρία φέρνει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ηρώδειο, καθώς στις 17 Ιουλίου ο θρυλικός μπασίστας Dave Holland θα επιστρέψει στην Αθήνα, αυτήν τη φορά με το νέο του σχήμα Kismet Quartet. Στο πλευρό του, ο χαρισματικός Chris Potter στο σαξόφωνο –μαθητής και συνεργάτης του εδώ και χρόνια–, αλλά και δύο ακόμη σπουδαίοι μουσικοί της σύγχρονης jazz: ο Kevin Eubanks στην κιθάρα και ο Obed Calvaire στα τύμπανα. Με αφετηρία την πρόσκληση του Miles Davis στα τέλη των 60s να συμμετάσχει στο γκρουπ του ως μπασίστας, ο Holland έχει συνδιαμορφώσει τον ήχο της σύγχρονης τζαζ με απαράμιλλη αίσθηση ρυθμού και δημιουργικότητα, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με ονόματα όπως οι Herbie Hancock, Pat Metheny και Thelonious Monk. Το νέο του κουαρτέτο, με τη συμμετοχή της νέας δραστήριας γενιάς της τζαζ, ενώνει διαφορετικές εποχές και αισθητικές, με φρέσκια ενέργεια και βαθιά συνοχή. Η εμφάνιση του Dave Holland Kismet Quartet στο Ηρώδειο θα είναι μάλιστα η παρθενική έξοδος του γκρουπ στην Ευρώπη!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Καναδοί post-punk Preoccupations για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα

Με το νέο τους άλμπουμ "Ill at Ease", οι Preoccupations συνεχίζουν να σκαλίζουν το σκοτεινό και ατμοσφαιρικό post-punk τοπίο, συνδυάζοντας ένταση και συναισθηματική φόρτιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2025

Νέα καλλιτεχνική σεζόν στο Ολύμπια: Δύο συναυλίες αφιερωμένες στη μουσική ιστορία της Ελλάδας

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", εγκαινιάζει τη σεζόν 2025/26 με δύο μοναδικές συναυλίες που τιμούν την ελληνική μουσική κληρονομιά και τη μνήμη ιστορικών γεγονότων.

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου έρχεται με τα "Ενδεχόμενά" της στον Σταυρό του Νότου Club

Η ερμηνεύτρια επιστρέφει με ανανεωμένη μπάντα και ρεπερτόριο για να ξεσηκώσει το κοινό με τα τραγούδια της.

Robbie Williams: Μια αγάπη που αντέχει στο χρόνο

Το παγκόσμιο Live 2025 Tour κάνει στάση στο Καλλιμάρμαρο στις 2/10 για μια μεγάλη συναυλία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 21ου αιώνα ("Supreme", "Let Me Entertain You" κ.ά.).

"Patinia sto feggari": Η Cilia Katrali απογειώνει το "Ρομάντσο"

Παρουσιάζει τον νέο της δίσκο παρέα με τη μπάντα της, τους 3,14.

Ο Οκτώβριος γίνεται καλύτερος στο Half Note

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του μήνα για το jazz club που ανοίγει την 45η σεζόν του, με ονόματα από τον Erik Truffaz ως την Ευρυδίκη και τους Ola Onabulé-Gilad Atzmon.

Ο Ζερόμ Καλούτα έρχεται για ένα live στο "Κύτταρο"

Μαζί του η Νίνα Μαζάνη, MC Yinka και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.