Ο Πειραιάς τιμά τον Νίκο Καββαδία με μια μουσική βραδιά

Τα "Τραγούδια της θάλασσας" θα ακουστούν στο Βεάκειο από τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό, Βιολέτα Ίκαρη, Γιώργο Ρους και άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες.

Βεάκειο

Ο Πειραιάς τιμά τον ποιητή των θαλασσών, Νίκο Καββαδία, με τη μουσική βραδιά "Τα τραγούδια της θάλασσας" στο Βεάκειο Θέατρο την Κυριακή 22 Ιουνίου. Σε αυτή τη συναυλία ενώνονται οι στίχοι, τα κύματα και οι μεγάλες μελωδίες που γεννήθηκαν από τη θάλασσα. Από το "Μια θάλασσα μικρή" του Διονύση Σαββόπουλου ως την "Πιο Όμορφη Θάλασσα" και τον "Σεβάχ" του Μάνου Λοΐζου, από τον "Σταυρό του Νότου" του Θάνου Μικρούτσικου, τη "Θάλασσα, πικροθάλασσα" του Γιάννη Σπανού, και τόσα ακόμη τραγούδια που μύρισαν αλμύρα, χάιδεψαν καρδιές και ταξίδεψαν γενιές.

Ώρα έναρξης: 21:00 | Διάρκεια: 150′

Το πρόγραμμα διατρέχει τη στιχουργική και συνθετική παρακαταθήκη που αφιέρωσε η ελληνική μουσική στην απεραντοσύνη του πελάγους, στον ναυτικό, στο λιμάνι και στον έρωτα που βουλιάζει ή σαλπάρει.

Τραγουδούν οι: Ρίτα ΑντωνοπούλουΓλυκερίαΠαντελής ΘαλασσινόςΒιολέτα ΊκαρηΓιώργος Ρους και άλλοι αγαπημένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα συναντηθούν επί σκηνής για να δημιουργήσουν ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο αλάτι, νοσταλγία, περιπέτεια και συγκίνηση.

Ο επίλογος της βραδιάς επιφυλάσσει μια αναπάντεχη έκπληξη: νησιώτικα τραγούδια θα σημάνουν την κορύφωση του μουσικού ταξιδιού, μετατρέποντας τις εξέδρες του Βεάκειου σε ένα αυθεντικό θαλασσινό πανηγύρι. Το κοινό θα σηκωθεί όρθιο, θα χορέψει, θα τραγουδήσει και θα γίνει ένα με το καλοκαίρι, τη θάλασσα και τη μουσική.

Δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βεάκειο

Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Γιώργος Αλκαίος επιστρέφει το καλοκαίρι με 2 δυνατές συναυλίες

Μαζί του, η Βαλένα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος και η Μιράντα, πλαισιωμένοι από 12 μουσικούς, συνθέτουν ένα ζωντανό σύνολο με ένταση, ενέργεια και αυθεντικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2026

Τι είναι το NEWORLD και γιατί δεν πρέπει να το χάσεις

Η φήμη του προηγείται του ονόματός του και τα εισιτήρια που έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται καταδεικνύουν πως πρόκειται για το απόλυτο πάρτι του φετινού καλοκαιριού.

Η Μαρία Παπαγεωργίου τραγουδά στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Φ hill Sessions, η Μαρία Παπαγεωργίου συνομιλεί επί σκηνής με τους σημαντικούς μουσικούς συνεργάτες της, σε μια ατόφια συναυλιακή εμπειρία.

Ένα τριήμερο non-stop διασκέδασης στην Κύμη Ευβοίας με το Μπλιπ Φεστ

Το Platanenhof αναδεικνύει το ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ μια ομάδα που μεγαλώνει και δραστηριοποιείται γύρω από την ηλεκτρονική μουσική στην Αθήνα.

Η μαγεία του Louis Armstrong ζωντανεύει στον Κήπο του Μεγάρου

Μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια, ρυθμό και ανεβασμένη διάθεση, με τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια μιας από τις σημαντικότερες μορφές της τζαζ.

Από το 1985 στο 2026: Η Idra Kayne τραγουδά "Σαν Σταρ του Σινεμά"

Με σεβασμό στην αυθεντική εκδοχή του τραγουδιού, αλλά και με τη δική της σύγχρονη ματιά, δίνει νέα διάσταση σε ένα κομμάτι που παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό.

Το "Hide to show" των Nadar Ensemble – Michael Beil μας κάνει ν' αναρωτηθούμε τι είναι αληθινό σε έναν ψηφιακό κόσμο

Μια πρωτοποριακή μουσικοθεατρική παράσταση που εξερευνά πώς ο ψηφιακός κόσμος και τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν την αντίληψή μας για την πραγματικότητα.