Γλειφιτζούρια: Το νέο single της Lah Porella και ένα καλοκαιρινό βίντεο κλιπ γυρισμένο στην Ερεσό

H νέα καλλιτέχνις μας παρουσιάζει ένα όμορφο electro-folk κομμάτι και ένα καλοκαιρινό βίντεο κλιπ.

πορελλα

Η Lah Porella (Αφροδίτη) είναι μία καλλιτέχνιδα που αρνείται να μένει ακίνητη, πότε τραγουδάει, πότε ζωγραφίζει και πότε παίζει bendir. Δεν έχει αγαπημένο χρώμα (τα αγαπάει όλα το ίδιο), λατρεύει τις ανατολίτικες μελωδίες, τα πολυφωνικά σχήματα, την ηλεκτρονική μουσική και την Ερεσό (απ’ όπου και κατάγεται). Παρά το international καλλιτεχνικό της όνομα, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην ΑΘήνα, ενώ με τη μουσική ασχολείται από μικρή - λίγο πιάνο, γιουκαλίλι και κυρίως φωνή. Προτιμάει να μπλέκει στοιχεία, παρά να τα διαχωρίζει.

Τη γνωρίσαμε μέσα από τις συνεργασίες της με τον Papazó (Βασίλη Παπαζώτο), με τον οποίο έχουν κυκλοφορήσει τραγούδια όπως το Σεπτέμβρης, Πνοή και το Νύχτα, αλλά και με την συμμετοχή της στο πρώτο άλμπουμ του ελληνοαμερικανού Lorqa, Από Μακριά, που κυκλοφόρησε το 2022.

Αυτή τη χρονιά επιστρέφει και μας συστήνεται ξανά με τη δικιά της προσωπική δουλειά. Το Γλειφιτζούρια είναι μία πρώτη γεύση από τον επερχόμενό debut άλμπουμ της, Πράσινη Σκάλα και πρόκειται για ένα άκρως φρέσκο, παιχνιδιάρικο και electro-folk single.

Το "Γλειφιτζούρια” είναι μια μελωδία γεμάτη εικόνες: η βεράντα με θέα το απέραντο μπλε, τα μεσημέρια μαζί με τη γιαγιά πίνοντας καφέ και τρώγοντας κουλουράκια, τα αστεία και οι μικρές τρυφερότητες που μένουν χαραγμένες μέσα μας. Η γιαγιά Ρηνούλα, είναι λίγο πολύ η γιαγιά όλων μας. Είναι η γιαγιά που σε αγαπάει όσο τίποτα, σου μαγειρεύει τα πιο μοσχομυριστά φαγητά του κόσμου, σου λέει να προσέχεις και σε μαλώνει τσαχπινιάρικα. Όλες εκείνες τις εικόνες που αντίκρισε η Lah Porella το διάστημα που έμενε στην Ερεσό περιγράφουν σκηνές απλές, καθημερινές, μα πάνω απ’ όλα αληθινές.

porella

Με το "Γλειφιτζούρια”, η Lah Porella συστήνεται ξανά στο κοινό με έναν δικό της, αυθεντικό ήχο που παντρεύει τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία με ένα electro-folk ύφος, φιλτραρισμένο μέσα από αλήθειες, χιούμορ και συναίσθημα. Μας υπενθυμίζει την παιδικότητα που όλ@ έχουμε μέσα μας, και το πόσο σημαντική είναι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley από σήμερα έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

Δύο ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στο Theatre of the NO

Ross Daly & Kelly Thoma και Σαβίνα Γιαννάτου με Σπύρο Μάνεση σε δύο μοναδικές συναυλίες με μεσογειακούς ήχους και αυτοσχεδιαστικό πνεύμα.

Η Μελίνα Κανά μας καλεί σε μια έντεχνη βραδιά τον Γενάρη στο Κύτταρο

Μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο θα τραγουδήσει επί σκηνής στις 15/1, αγαπημένα τραγούδια, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

"Seathrough": Η Σαβίνα Γιαννάτου σε έναν αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον Σπύρο Μάνεση

Μια συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες και ιδιώματα και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, όπως η Λένα Πλάτωνος.

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες προσεχώς στο Half Note Jazz Club

Τρεις κόσμοι συναντιούνται στην σκηνή του Half Note, που γίνεται τόπος ιστορίας και δημιουργίας, τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους.

Τι μας χτύπησε πιο δυνατά και μουσικά μέσα στο 2025

Πολλά ήρθαν κι έφυγαν αλλά σήμερα λέω να σταθούμε σε ότι μας χτύπησε πιο δυνατά μέσα στο 2025. Δισκογραφία, παλιοί και νέοι ήρωες, πρωταγωνιστές και νέες τάσεις. Όλες οι κινήσεις που χαρακτήρισαν τη μουσική χρονιά είναι εδώ.

Τι είναι το μεταλακανικό πρωτοπάνκ του Θέμου Σκανδάμη και πότε το ακούμε live στο Baumstrasse

Ο Θέμος Σκανδάμης και η μπάντα του θα τραγουδήσουν τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ του "Χρυσάνθη" και όχι μόνο την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.