Grace Jones και Nouvelle Vague ξεχωρίζουν στο φετινό Sani Festival

Το Sani Festival 2025 μεταμορφώνει τον Λόφο της Σάνης σε παγκόσμια μουσική σκηνή, με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Sani Festival

Το φετινό πρόγραμμα του Sani Festival φιλοξενεί, από τις 12 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου, ένα μοναδικό lineup κορυφαίων καλλιτεχνών παγκοσμίως: Buena Vista All Stars, Norah Jones, Gloria Gaynor, Grace Jones, Nouvelle Vague, Gipsy Kings με τον Tonino Baliardo, καθώς και ένα αφιέρωμα στην σπουδαία Ελληνίδα στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.

Δύο ακόμη ξεχωριστά ονόματα προστίθενται στο δυναμικό πρόγραμμα του Sani Festival 2025. Η εκρηκτική Grace Jones, fashion icon, performer και πρωτοπόρος της avant-garde αισθητικής, θα ανέβει στη σκηνή του Λόφου της Σάνης το Σάββατο 2 Αυγούστου. Μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 9 Αυγούστου, οι Nouvelle Vague - οι αγαπημένοι Γάλλοι πρεσβευτές της post-punk αισθητικής με bossa nova αποχρώσεις - θα συνεπάρουν το κοινό με την ατμοσφαιρική τους προσέγγιση σε εμβληματικά τραγούδια της δεκαετίας του '80.

Grace Jones

Grace Jones

Από τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μόδας μέχρι την καθιέρωσή της ως μία από τις πιο επαναστατικές μορφές της μουσικής, η Jones διαρκώς επαναπροσδιορίζει την καλλιτεχνική έκφραση. Με την επιβλητική σκηνική της παρουσία, την ατρόμητη δημιουργικότητά της και διαχρονικές επιτυχίες όπως τα "Pull Up to the Bumper" και "Slave to the Rhythm", έχει εδραιωθεί ως μία από τις πιο συναρπαστικές καλλιτέχνιδες όλων των εποχών. Συνδυάζοντας την reggae, την house, την disco και το new wave, η Grace Jones δημιούργησε έναν ήχο απολύτως προσωπικό, επηρεάζοντας γενιές μουσικών και καλλιτεχνών.

Nouvelle Vague

Nouvelle Vague

Οι Nouvelle Vague έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή με τον χαρακτηριστικό τους συνδυασμό ρετρό αισθητικής και μουσικού εκλεκτικισμού. Με επικεφαλής τον παραγωγό Marc Collin, το γαλλικό σχήμα επανερμηνεύει εμβληματικά κομμάτια της new wave και punk εποχής σε bossa nova ρυθμούς, μετατρέποντάς τα σε εντελώς δικές τους δημιουργίες, εύθραυστα και ονειρικά, γεμάτα συναίσθημα και κομψότητα. Μέσα από αισθαντικές διασκευές τραγουδιών των Joy Division, The Clash, Blondie και Depeche Mode, οι Nouvelle Vague αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για μια ολόκληρη εποχή, προσδίδοντας νέα συναισθηματική διάσταση σε γνώριμους ήχους. Στο πολυβραβευμένο άλμπουμ τους "3" (2009), φιλοξένησαν θρυλικές συνεργασίες με τους ίδιους τους δημιουργούς των πρωτότυπων τραγουδιών σε ένα άλμπουμ που χαρακτηρίστηκε ως "το πιο μεταμοντέρνο άλμπουμ διασκευών της δεκαετίας". 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Jazz@Megaron": Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ντύνει με τζαζ τον Νοέμβριό μας

Η αγαπημένη σειρά συναυλιών επιστρέφει από 1η έως 18/11, με διεθνή ονόματα (Stacey Kent και Richard Bona-Alfredo Rodriguez Trio) αλλά και σημαντικούς εγχώριους εκπροσώπους της τζαζ σκηνής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/10/2025

"Σπασμένη Φλέβα": Το νέο video clip του ΛΕΞ κυκλοφόρησε

Το τραγούδι προέρχεται από την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη και ο Βασίλης Μπισμπίκης δεν θα μπορούσε να λείπει από το clip.

Οι Tinariwen και το τραγούδι της ερήμου

Το συγκρότημα που μεταμόρφωσε τη μουσική της Σαχάρας σε παγκόσμιο φαινόμενο επιστρέφει στην Αθήνα.

Jacques Greene & Nosaj Thing σε ένα βράδυ με house και συναίσθημα

Μαζί τους ο ηλεκτρονικός παραγωγός Autow Nite Superstore.

Όταν ο Σαββόπουλος είχε διηγηθεί στο "α" το παρασκήνιο της ιστορικής συναυλίας στο Ολυμπιακό Στάδιο

Το Σεπτέμβριο του ‘83 ο Σαββόπουλος τσούγκριζε μαζί μας ούζο στο εξώφυλλο του αθηνοράματος γιορτάζοντας τα 20 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και μας έδινε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την (πλέον ιστορική) συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο.

'This is Michael': Μια βραδιά για τον αιώνιο Βασιλιά της Pop στο Γαλάτσι

Το απόλυτο tribute στον Michael Jackson έρχεται στο Christmas Theater.

Ο "Ντον Πασκουάλε" επιστρέφει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας"

Στη νέα παραγωγή της όπερας του Ντονιτσέτι, τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Γιώργος Ζιάβρας και τη σκηνοθεσία η Ελένη Ευθυμίου.