Το Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας επιστρέφει για το ετήσιο ραντεβού του

Το αγαπημένο φεστιβάλ των κατασκηνωτών, και το μεγαλύτερο του είδους τόσο κοντά στην Αθήνα επιστρέφει για 12η χρονιά.

Φεστιβάλ Αρβανίτσας

Το Φεστιβάλ της Αρβανίτσας, μας υποδέχεται και φέτος, στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του, από την Παρασκευή 11 ως την Κυριακή 13 Ιουλίου, όπως πάντα στο Οροπέδιο των Μουσών, με σκηνικό τα υπέροχα έλατα του Ελικώνα. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει το 12ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο, 3ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής που πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, τον Ιούλιο, στo πανέμορφο οροπέδιο του Ελικώνα, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, κάτω από τη φυσική σκιά των δέντρων.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος όσοι προμηθεύονται 3ήμερα εισιτήρια μπορούν να κατασκηνώσουν δωρεάν στο βουνό, σε μια τεράστια, εντυπωσιακής ομορφιάς έκταση, γεμάτη αιωνόβια έλατα. Για τις μέρες του φεστιβάλ, ο χώρος εξοπλίζεται στοχευμένα για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών και επισκεπτών. Αναλυτικότερα, στο χώρο θα υπάρχουν κυλικείο, μπαρ, ψησταριά, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, ιατρείο και 2 ασθενοφόρα, καθώς επίσης και παρουσία της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Κέντρο Επιχειρήσεων Λιβαδειάς.

Φεστιβάλ Αρβανίτσας

Στο δάσος της Αρβανίτσας, η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ελάχιστη. Η περιοχή απέχει 5΄ λεπτά (7 χλμ) μακριά από το Κυριάκι και 1,5 περίπου ώρα (125 χλμ) από την Αθήνα, ενώ οι παραλίες του Κορινθιακού κόλπου βρίσκονται σε απόσταση μόλις μισής ώρας με το αυτοκίνητο.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κυριακίου είναι ένας εξαιρετικά δραστήριος και δυναμικός οργανισμός, που διοργανώνει πεζοπορίες και αναβάσεις σε βουνά και φαράγγια σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, διαδίδοντας την αγάπη για τη Φύση. Το φεστιβάλ το οραματίστηκε και το υλοποίησε στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αναδείξει την εξαιρετική ομορφιά της περιοχής. Και σήμερα, 13 χρόνια μετά, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβαλικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Παρασκευή 11 Ιουλίου

Η Ματούλα Ζαμάνη, μια απ' τις αυθεντικές και δυναμικές φωνές της έντεχνης δισκογραφίας ανοίγει το φεστιβάλ μαζί με τον Bloody Hawk σε μια μοναδική συνύπαρξη, τους Ζωγράφος χ Wise και τον Εσωστρεφή.

Η Ματούλα Ζαμάνη εκπέμπει από την Αμοργό

Σάββατο 12 Ιουλίου

Γιάννης Χαρούλης στήνει ένα γνήσιο γλέντι, με την φωνητικά μαγευτική Ιουλία Καραπατάκη και τον ξεσηκωτικό Σπύρο Γραμμένο. Μαζί τους το φολκ συγκρότημα Bubble Bobble.

Ιουλία Καραπατάκη

Κυριακή 13 Ιουλίου

Το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με τον άκρως καλοκαιρινό Φοίβο Δεληβοριά, τον πολυδιάστατο Πάνο Μουζουράκη, τον Γιώργο Μαρκόπουλο και τους The Magic Bus.

Φοίβος Δεληβοριάς. Ταράτσα του Φοίβου

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.

Τετραλογία: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι, Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Μαραμής σε μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, επιλέγει τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές από τα τέσσερα μουσικοθεατρικά του έργα.