
Αυτό το καλοκαίρι, ο Max Richter έρχεται με τις μελωδίες του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Σε μία σπάνια εμφάνιση στην Ελλάδα, ένας από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες της εποχής μας θα παρουσιάσει την Τρίτη 1 Ιουλίου μια επιλεγμένη ανθολογία από τα σημαντικότερα έργα του.
Συνδυάζοντας την κλασική μουσική με τον ηλεκτρονικό μινιμαλισμό και τη φιλοσοφική πρόθεση, η μουσική του Richter έχει ένα αναγνωρίσιμο ύφος και καταλαμβάνει μια μοναδική θέση στο σύγχρονο μουσικό τοπίο: πνευματικά απαιτητική και ταυτόχρονα άμεσα προσβάσιμη. Από την στοιχειωτική ομορφιά του "The Blue Notebooks", στην υπνωτιστική έκταση του "Sleep" και το πολιτικά φορτισμένο "Voices", τα έργα του λειτουργούν ως προσωπικοί στοχασμοί αλλά και συλλογικές καταγραφές. Τα soundtrack του—από το "Arrival" του Denis Villeneuve μέχρι τη σειρά "The Leftovers" του HBO—έχουν γίνει πολιτισμικά σημεία αναφοράς.
Όπως είπε και ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του: "Η μουσική είναι ένας τρόπος να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να δημιουργήσουμε χώρους για σκέψη και ενσυναίσθηση. Κάθε έργο μου είναι μια απόπειρα να συνδέσω βαθύτερα συναισθήματα με την καθημερινή μας εμπειρία."
Επί σκηνής:
Max Richter - πιάνο & electronics
Eloisa-Fleur Thom -βιολί
Max Baillie - βιολί
Connie Pharoah - βιόλα
Max Ruisi - τσέλο
Zara Hudson-Kozdoj - τσέλο
AFRODEUTSCHE – αφηγήτρια
Τιμές εισιτηρίων
Άνω διάζωμα:
Ζ' ζώνη: 38,50€
ΣΤ' ζώνη: 44€
Ε' ζώνη: 49,50€
Δ' ζώνη: 55€
Κάτω διάζωμα:
Γ' ζώνη: 66€
Β' ζώνη: 77€
Α' ζώνη: 88€
Διακεκριμένη ζώνη: 99€
Τα εισιτήρια των ΑΜΕΑ κοστίζουν 38€. Πληροφορίες σχετικά: 2104834913).
Προπώληση στο more.com.
Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".