Νέο κομμάτι από τους Fontaines D.C.

Το "It’s Amazing To Be Young" γεννήθηκε παρουσία ενός νεογέννητου – του παιδιού του Carlos O’Connell, κιθαρίστα της μπάντας.

Fontaines D.C. © Peter Joseph Smith

Το 2024 ήταν μια καθοριστική χρονιά για τους Fontaines D.C., το πενταμελές συγκρότημα από το Δουβλίνο, καθώς το τέταρτο άλμπουμ τους, "ROMANCE", αναγνωρίστηκε ως ένα από τα κορυφαία της χρονιάς, εδραιώνοντας τη θέση τους ως μία από τις πιο συναρπαστικές μπάντες της σύγχρονης μουσικής. Το "ROMANCE" κατέκτησε την κορυφή σε πολλές λίστες με τα "άλμπουμ της χρονιάς" παγκοσμίως, απέσπασε χρυσή πιστοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο σε χρόνο ρεκόρ και χάρισε στο συγκρότημα δύο υποψηφιότητες για GRAMMY και μία για BRIT Award, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων. Ήταν ένας θρίαμβος που ανέδειξε τη φιλόδοξη μουσική τους εξέλιξη και τον μοναδικό κόσμο που χτίζουν μέσα από τη μουσική τους.

Σήμερα, οι Fontaines D.C. – Grian Chatten (φωνητικά), Carlos O’Connell (κιθάρα), Conor Curley (κιθάρα), Conor Deegan (μπάσο) και Tom Coll (ντραμς) – ξεκινούν δυναμικά το 2025 με το νέο τους single, "It’s Amazing To Be Young". Σε παραγωγή του James Ford, που είχε αναλάβει και το ROMANCE, το τραγούδι αναδεικνύει την πιο δυναμική μορφή του συγκροτήματος, προμηνύοντας μια χρονιά γεμάτη μεγάλες συναυλίες. Το single συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό βίντεο της βραβευμένης με BAFTA σκηνοθέτριας Luna Carmoon (Hoard, Shagbands), η οποία είχε προηγουμένως σκηνοθετήσει τα "Here’s The Thing" και "In The Modern World". Το "It’s Amazing To Be Young" ολοκληρώνει μια κινηματογραφική τριλογία, φέρνοντας κοντά τον Martin (Ewan Mitchell) από το "In The Modern World" και τη Spider (Grace Collender) από το "Here’s The Thing", σε μια απροσδόκητη αλλά μαγευτικά σουρεαλιστική ιστορία αγάπης.

Ο Conor Deegan III μιλά για το τραγούδι: "Το ‘It’s Amazing To Be Young’ γεννήθηκε παρουσία ενός νεογέννητου – του παιδιού του Carlos. Στην αρχική του μορφή έμοιαζε περισσότερο με νανούρισμα ή μουσικό κουτί, αλλά οι στίχοι ήταν ήδη εκεί: "είναι υπέροχο να είσαι νέος". Η αίσθηση ελπίδας που μπορεί να σου δώσει ένα παιδί είναι βαθιά και συγκινητική, ειδικά για νέους άνδρες σαν εμάς. Είναι αυτή η επιθυμία να δημιουργήσεις έναν κόσμο στον οποίο θα μπορέσει να μεγαλώσει ευτυχισμένο. Είναι ένα συναίσθημα που έρχεται σε αντίθεση με τον κυνισμό που συχνά μας κατακλύζει στη σύγχρονη εποχή. Θέλαμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα με ποια πλευρά είμαστε – είναι πραγματικά υπέροχο να είσαι νέος. Είμαστε ακόμα ελεύθεροι και θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή την αίσθηση. Θέλουμε να την προστατέψουμε για τους γύρω μας, κι ίσως, κάνοντάς το, να την διατηρήσουμε και για εμάς τους ίδιους."

Για το βίντεο, η Luna Carmoon προσθέτει: "Λατρεύω αυτό το νέο τραγούδι – είναι από τα αγαπημένα μου των Fontaines, και είμαι ενθουσιασμένη που ολοκλήρωσα αυτή την τριλογία. Όλα εξελίχθηκαν φυσικά, σχεδόν απροσδόκητα, καθώς τα τρία βίντεο συνδέθηκαν μεταξύ τους. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μια υπέροχη ομάδα και μου δόθηκε ο χώρος και η ελευθερία να δημιουργήσω κόσμους που μου ήρθαν αυθόρμητα καθώς άκουγα τη μουσική. Νιώθω πως ζούμε σε μια εποχή όπου ο ρομαντικός έρωτας παραγκωνίζεται, και το σεξ και η αγάπη συχνά παρουσιάζονται ως κάτι που δεν είναι ενάρετο ή επιθυμητό. Διαφωνώ πλήρως. Ήθελα να δω αυτούς τους δύο χαρακτήρες, που πρώτα ερωτεύτηκαν τον εαυτό τους, να ερωτεύονται ο ένας τον άλλον. Η ιδέα γεννήθηκε μετά το βίντεο του 'In The Modern World', και μέσα σε λίγες μέρες έγραψα το σενάριο για το 'It’s Amazing To Be Young'. Υπάρχουν αρκετές αναφορές στο Santa Sangre, ενώ θυμίζει και την πρώτη μου μικρού μήκους ταινία, Shagbands."

Το "It’s Amazing To Be Young" θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένη έκδοση 7" βινυλίου, με το νέο b-side "Before You I Just Forget", και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες. Η κυκλοφορία του single σηματοδοτεί την έναρξη μιας τεράστιας περιοδείας για τους Fontaines D.C., οι οποίοι θα εμφανιστούν μπροστά σε 100.000 θεατές σε τέσσερις sold-out headline συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο – στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Κάρντιφ – το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλειώδους συναυλίας 45.000 ατόμων στο Finsbury Park του Λονδίνου στις 5 Ιουλίου. Αυτές οι εμφανίσεις θα κορυφώσουν μια sold-out παγκόσμια περιοδεία, με συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Νότια Αμερική και Βόρεια Αμερική, καθώς και εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ. H περιοδεία τους περιλαμβάνει και την Αθήνα, όπου και θα τους απολαύσουμε ζωντανά, στις 27 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Athens Release Festival.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Κ.Ο.Α. επιστρέφει για ένα μουσικό late night στο Μέγαρο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στις 16 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής για μια ξεχωριστή late night συναυλία, με μουσικές διαδρομές από τον Λίβανο και την Ισπανία έως τη Λατινική Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/09/2026

"Lux Aeterna": Η Χορωδία της ΕΡΤ ανασυνθέτει τη μουσική παράδοση

Η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με το "Lux Aeterna".

Η Παυλίνα Βουλγαράκη δίνει υπόσχεση από το μέλλον

H ερμηνεύτρια που συνδυάζει ευαισθησία και σύγχρονο ύφος - και αυτό ακριβώς προτείνει με το νέο τραγούδι της που έχει τίτλο "Υπόσχεση Από Το Μέλλον" και ετοιμάστηκε με τη συμμετοχή της Σίλιας Κατραλή (Cilia Katrali).

Αυτό είναι το τραγούδι που σπάει τα ρεκόρ του Michael Jackson

Εδώ και 6 μήνες, ένα τραγούδι από το Τενεσί βρίσκεται σταθερά στο #1 του Billboard Hot 100.

Μια θεματική βραδιά αποκλειστικά για Swifties στην Αθήνα

Video wall με στιγμές της ποπ σταρ, themed διακόσμηση, party favors αλλά και ένα special surprise δώρο περιμένει τους φανς της Taylor Swift στην Αθήνα!

Ένα απίθανο ρεκόρ Γκίνες για τον Calvin Harris

Ο Jean-Michel Jarre κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερης προσέλευσης κοινού σε συναυλία σε ανοιχτό χώρο. Ο σκωτσέζος σούπερ σταρ κατάφερε κάτι παρόμοιο, με τον δικό του τρόπο βέβαια.

Αλήθεια Βάκια Σταύρου, πώς είναι να σε γνωρίζει περισσότερος κόσμος στο εξωτερικό από ό,τι στην Ελλάδα;

Με αφορμή την κυκλοφορία του single "Ακόμα Μόνοι" η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια από την Κύπρο που ταξιδεύει ανά τον κόσμο με τη μουσική της, μας συστήνεται εκ νέου.