Οι Enemy of Reality γιορτάζουν 11 χρόνια πορείας στο "Fuzz"

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Lazy Man's Load, ένα από τα συγκροτήματα που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο θόρυβο γύρω από το όνομά του τα τελευταία χρόνια.

Enemy of Reality

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, στο Fuzz Live Music Club, οι Enemy of Reality γιορτάζουν 11 χρόνια ύπαρξης, σε μία μεγάλη συναυλία, στην οποία θα ακουστούν όλα τα διαμάντια της δισκογραφίας τους.

Έχοντας κάνει την αρχή το 2013, με το φιλόδοξο παρθενικό τους album "Rejected Gods" που ήρθε ως επιστέγασμα μιας επιτυχημένης crowdfunding καμπάνιας, ξεκίνησαν να θεμελιώνουν την θέση τους στην εγχώρια αλλά και παγκόσμια σκηνή, αυτού που τότε πολλοί αποκαλούσαν "female fronted metal". Οι ίδιοι, δεν επαναπαύτηκαν, παρά εξέλιξαν τις εκτελεστικές, συνθετικές και στιχουργικές τους ικανότητες, οδηγούμενοι το 2016, στην κυκλοφορία του δεύτερου σε σειρά "Arakhne", ενός concept album, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο, χάρη στην πολυμορφία του, αλλά και τον ιδανικό τρόπο με τον οποίον εκτυλισσόταν σε αυτό, το χαρισματικό storytelling του συγκροτήματος.

Η εξαετής δισκογραφική αποχή τους που ακολούθησε τους βρήκε το 2018 να περιοδεύουν στην Ευρώπη, στο πλευρό των σπουδαίων Σουηδών symphonic metallers Therion, αλλά και να πραγματοποιούν στο ίδιο διάστημα, πληθώρα εμφανίσεων και φεστιβαλικών συμμετοχών στην ελληνική επικράτεια και το εξωτερικό, συνοδεύοντας επί σκηνής ονόματα – θρύλους όπως οι Gus G, Septicflesh, Tarja, Epica και While Heaven Wept μεταξύ άλλων.

Τον Μάϊο του 2021, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Πόντου, μίας από τις σκοτεινότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, κυκλοφόρησαν μία εμβληματική διασκευή στο παραδοσιακό τραγούδι "Την Πατρίδα Μ'Έχασα", επιδεικνύοντας για πρώτη φορά τις δεξιότητές τους στο εν λόγω είδος. Μοιραία, το πιο πρόσφατο album "Where Truth May Lie" (2023, Vinylstore) τους βρήκε για πρώτη φορά να πειραματίζονται με παραδοσιακές φόρμες, σε συνδυασμό και εδώ με μία εντυπωσιακή conceptual αφήγηση, που προσέδωσε επικές διαστάσεις σε αυτή την κατά πολύ ωριμότερη δισκογραφική δουλειά τους. 

Deus Culpa
Deus Culpa

Μαζί τους στο Fuzz Live Music Club θα εμφανιστούν οι Lazy Man's Load, ένα από τα συγκροτήματα που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο θόρυβο γύρω από το όνομά του τα τελευταία χρόνια. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά, το "Saints Full of Sin" του 2023, αποτέλεσε την απόλυτη ενσάρκωση των πολύπλευρων ταλέντων του πενταμελούς σχήματος από την Αθήνα, με την ποικιλομορφία και την έντονη προσωπικότητά του, που προσμειγνύει κλασικό heavy metal, southern metal, αμερικάνικο hard rock και πολλές ακόμη επιρροές, από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου. 

Το μοντέρνο metal των Deus Culpa αποπνέει φρεσκάδα, τόσο στην στουντιακή αποτύπωσή του, όσο και στις συναυλίες τους, που είναι κάθε φορά και πιο δυναμικές. Έχοντας στις αποσκευές του το Roots EP και ετοιμάζοντας ήδη το έδαφος για την κυκλοφορία του ντεμπούτο full album του, το Αθηναϊκό σχήμα θα αποτελέσει την ιδανική έναρξη για την συναυλία της 29ης Μαρτίου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Γιώργος Κουμεντάκης ταξιδεύει διεθνώς μέσα από δύο νέες δισκογραφικές κυκλοφορίες

Δύο νέες διεθνείς κυκλοφορίες παρουσιάζουν το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη, με σημαντικούς ερμηνευτές και σύνολα της σύγχρονης μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/08/2026

Το Μέγαρο φέρνει το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια με ελεύθερη είσοδο

Το Φεστιβάλ της Λίμνης επιστρέφει στη Βόρεια Εύβοια από 30 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου με μουσική, χορό, κινηματογράφο και δωρεάν εκδηλώσεις.

Το 20ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας φέρνει βραδιές κλασικής μουσικής και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα

Το 20ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 22 Αυγούστου σε τρία διαφοερτικά σημεία του νησιού, διαθέτωντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραδιές κλασικής μουσικής, μιούζικαλ και ένα σπουδαίο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι.

Ο Dreamachinery σου λέει να γελάσεις ξανά αυτό το καλοκαίρι

Ο Dreamachinery επιστρέφει με το ατμοσφαιρικό "Smile again", το οποίο εδώ επανασυστήνεται μέσα από τη διεισδυτική ματιά του Nosak.

Δωρεάν συναυλίες όλο τον Αύγουστο στους Δελφούς

Το 8ο Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" συνεχίζει δυναμικά το καλοκαιρινό του ταξίδι και τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Γιώτα Νέγκα και η Βιολέτα Ίκαρη.

Ο θρύλος της jazz fusion Billy Cobham έρχεται στην Ελλάδα

Ο Billy Cobham, ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της jazz fusion, φέρνει στη σκηνή τη σπουδαία μουσική του διαδρομή και το εμβληματικό του έργο.

Το 1ο Megara Brewfest έρχεται στα Μέγαρα

Craft μπύρα, ζωντανή μουσική, έκθεση φωτογραφίας και street food συναντιούνται στο 1ο Megara Brewfest, το Σάββατο 1η Αυγούστου στα Μέγαρα.