Ο Αντώνης Ρέμος τραγουδά Μίμη Πλέσσα

Ένα μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα με τίτλο «Στου ουρανού τις γειτονιές» στο Christmas Theater.

Αντώνης Ρέμος

Ο Αντώνης Ρέμος έρχεται στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2025 στο Christmas Theater για να τραγουδήσει τον Μίμη Πλέσσα. Τον αγαπημένο του συνθέτη που είχε την τιμή να μοιραστεί πολλές φορές τη σκηνή μαζί του. Συμμετέχει η Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας και New York Musical Ensemble.

Ο Αντώνης Ρέμος θα θυμάται σε όλη του τη ζωή τις γεμάτες  συναίσθημα στιγμές που έζησαν μαζί. Την ευγένεια του, το ζεστό του χαμόγελο και κυρίως το πάθος του Μίμη Πλέσσα για τη μουσική.  Σε αυτή τη συναυλία η ορχήστρα Μίμης Πλέσσας συνυπάρχει με τον τύπο της ορχήστρας των μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, για να αποδοθεί με τον καλύτερο τρόπο το πολύχρωμο μουσικό σύμπαν του εμβληματικού μας συνθέτη. Τις ορχήστρες διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης, ο κορυφαίος Έλληνας  αρχιμουσικός, από τους πιο δραστήριους της γενιάς του. 

Τα διαχρονικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα εκτός από τον Αντώνη Ρέμο θα ερμηνεύσουν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Βιολέτα Ίκαρη, Πέννυ Μπαλτατζή, Νεφέλη Φασούλη και ο Θανάσης Αλευράς. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες που έχει βραβευθεί για το έργο του δεκάδες φορές, εντός και εκτός Ελλάδας.

Έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου 2024, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Πολυσχιδής συνθέτης, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος με απόλυτη γνώση της ιστορίας της μουσικής. Έχτισε με συνέπεια και σοβαρότητα την πραγματικά ογκώδη εργογραφία του. Κατάφερε σπουδαίες αισθητικές προσεγγίσεις, αποτυπώνοντας το πολυεπίπεδο και συναρπαστικό του ταλέντο, είτε δουλεύοντας για το σινεμά, είτε μελοποιώντας ποίηση, είτε δουλεύοντας σε πιο σύνθετες φόρμες. Ένας καλλιτέχνης με μεγάλο εκτόπισμα και εκπληκτική πορεία. 

Δημιουργός γενναιόδωρος και δοτικός, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννη Πουλόπουλο, Στράτο Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το ελληνικό τραγούδι με την πλούσια συμβολή του στη δισκογραφία, η οποία του οφείλει επίσης τον πιο εμπορικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ στη χώρα μας: "Ο Δρόμος", σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις, από το 1969.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί Light και ΛΕΞ στο video clip του "Capo Dei Capi"

Η συνεργασία των δύο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τις προβολές να ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο.

17/09/2025

Φ Hill Sessions: Ο Dhafer Youssef και οι ιστορίες της Μεσογείου

Ο Τυνήσιος ουτίστας έρχεται στον λόφο Φιλοπάππου για μια βραδιά μουσικής μυσταγωγίας.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα της νέας σαιζόν στη Θεσσαλονίκη: θαυμάσιες συναυλίες Φιλαρμονικής του Μόντε-Κάρλο με Άργκεριχ/Ντυτουά για τα 25 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής και ΚΟΘ υπό τον Τ. Ζάντερλινγκ!

Ανταπόκριση από τις δύο σημαντικές συναυλίες που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου στο χώρο της κλασικής μουσικής..

Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και παράδοσης από την Ελλάδα και τον Πόντο στο Ελληνικό

Μια νοσταλγική βραδιά γεμάτη παράδοση και μουσική με τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, με ελεύθερη είσοδο.

Φινάλε για το τουρ του Γιάννη Χαρούλη στον Λυκαβηττό

Μια συναυλία-γιορτή με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και κέφι θα στήσει ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Όλα όσα θα δούμε στο Σταυρό του Νότου τη νέα σεζόν

Σκιαδαρέσες, Κότσιρας, Πασχαλίδης, Ίκαρη, Ευρυδίκη και πολλοί ακόμη αγαπημένοι καλλιτέχνες επιστρέφουν αυτή τη σεζόν, προσφέροντας μοναδικές μουσικές βραδιές.

5 fun facts για τους Smash Into Pieces

To Armaheaven Prophecy: Europe Tour 2025 κάνει στάση στην Αθήνα αυτόν τον Σεπτέμβρη.