Η Lamia Bedioui μάς ταξιδεύει με μελωδίες από τη Μεσόγειο

Η Τυνήσια τραγουδίστρια και αφηγήτρια παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια απο νησιά της Μεσογείου μαζί με μια σύντομη αφήγηση του παραμυθιού "Οι Σειρήνες του Τάραντα".

Lamia Bedioui © L Bedioui Music

Η Τυνήσια τραγουδίστρια και αφηγήτρια Lamia Bedioui παρουσιάζει το πρόγραμμα "Κύματα και Τραγούδια – Οι Σειρήνες του Τάραντα" στο Jazzet Music Hall (Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι) το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025 στις 22:00 (ώρα προσέλευσης: 21:30). Ενα πρόγραμμα με διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια απο νησιά της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραδόσεις της θάλασσας απ’όπου προέρχεται η σύντομη αφήγηση του παραμυθιού "Οι Σειρήνες του Τάραντα". Θα ακουστούν κομμάτια από την Κύπρο, την Κρήτη, την Ικαρία, τη Σικελία, τη Σαρδηνία, τη Djerba της Τυνησίας (το αρχαίο νησί των Λωτοφάγων) και άλλα.

Τραγούδια διαχρονικά που εκφράζουν τη ζωντάνια, τη χαρά της ζωής, τις ελπίδες αλλά και την αίσθηση του τραγικού απο λαούς της Μεσογείου. Φόντο έχουν τη θάλασσα, τόπο επικοινωνίας, ανταλλαγής, διασταύρωσης πολιτισμών αλλά και συγκρούσεων. Σύμβολο ζωής, θανάτου, ελευθερίας, ομορφιάς, μυστηρίου, δύναμης, πάθους αλλά και κατ’εξοχήν σύμβολο του απρόβλεπτου, η θάλασσα ενώνει όσο και διαχωρίζει. Τα νησιά και οι νησίδες της αποτελούν κιβωτό παραδόσεων μέσα στο χρόνο.

Μουσικοί

 

Lamia Bedioui: τραγούδι και αφήγηση
Γιώργος Βουρνάς: κιθάρα, ούτι, φλογέρες, μαντολίνο, τραγούδι
Αλέκος Βασιλάτος: κοντραμπάσο
Σόλις Μπαρκή: κρουστά

Πρόσβαση: Λεωφορείο : 731, 892, A15 / Μετρό : M3 Στάση Αγία Μαρίνα (15’ με τα πόδια)
Πληροφορίες: 210 5815626

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μια χριστουγεννιάτικη συναυλία με ήχους Ελλάδας σε περιμένει στην πλατεία Καρύτση

Οι CHÓRES παρουσιάζουν στις 21 Δεκεμβρίου στην πλατεία Καρύτση ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει τη γυναικεία φωνή ως φορέα παράδοσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/12/2025

Thievery Corporation και The Wailers στο Release Athens 2026

Στα γενέθλια των 10 χρόνων του Release Athens, οι πρωτοπόροι Thievery Corporation θα μοιραστούν τη σκηνή με τη θρυλική μπάντα του Bob Marley και τους φρέσκους BALTHVS, σε μια συνάντηση των κορυφαίων εκπροσώπων της electronica και της reggae.

Ο Μανώλης Μητσιάς απαγγέλει Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μεγάλη συναυλία του Μανώλη Μητσιά, με τραγούδια αποκλειστικά σε στίχους του ποιητή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026.

Οι Garbage έρχονται στο Release Athens 2026

Θα πλαισιώσουν τον headliner Moby, την 1η Ιουλίου 2026 στην Πλατεία Νερού, σε μια βραδιά γεμάτη επιτυχίες.

"Όλα είναι μπροστά": Στην παρουσίαση του νέου δίσκου της Νατάσσας Μποφίλιου και του Μανώλη Φάμελλου

Ο Μπλε Παπαγάλος πλημμύρισε από ζεστασιά, αγαπημένα τραγούδια και την ξεχωριστή μαγεία μιας νέας συνεργασίας.

Ο Μύρωνας Στρατής έρχεται στο Stage7 για ένα αξέχαστο live party

Μια βραδιά που θα ξεσηκώσει με ποπ - ροκ επιτυχίες.

Τα Piano Days φέρνουν στο Μέγαρο Μουσικής τη μαγεία της μουσικής

Στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2026 η μελωδία του πιάνου πρωταγωνιστεί σε δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Η προπώληση έχει ξεκινήσει.