90 χρόνια Γιώργος Κατσαρός: Μια μουσική γιορτή στήνεται στο Ηρώδειο

Μια παράσταση με καταξιωμένους ηθοποιούς και ερμηνευτές γιορτάζει τα 90 χρόνια ζωής και δημιουργίας του θρυλικού συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού.

Γ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Η μουσική παράσταση, βασισμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη, θα συνδυάσει στοιχεία μιούζικαλ και συναυλίας και θα συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι ερμηνευτές.

Με πάνω από 1500 συνθέσεις στο ενεργητικό του και αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες, ο Γιώργος Κατσαρός εκτός από χαρισματικός συνθέτης είναι και ένας από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες στο σαξόφωνο. Το 1998 η Philips Αμερικής τον συμπεριέλαβε σε δίσκο με τους μεγαλύτερους σαξοφωνίστες του κόσμου.

Στη διάρκεια της καριέρας του μας έχει χαρίσει πολλά αγαπημένα τραγούδια.  "Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε", "Κάθε λιμάνι και καημός", "Δεν υπάρχει ευτυχία", "Πάμε για ύπνο Κατερίνα", "Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου", "Αποκλείεται", "Θα υπάρχω θες δε θες", "Κέρκυρα – Κέρκυρα" είναι κάποια από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Λένα Αλκαίου, Κλειώ Δενάρδου, Λουίζα Πυριόχου, Χριστίνα Ράλλη, Ίαν Στρατής και ο Κώστας Χατζής.

Οι ηθοποιοί Άντζελα Γκερέκου, Τάνια Τρύπη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Μέμος Μπεγνής θα μας θυμίσουν επιθεωρησιακά στιγμιότυπα, κινηματογραφικά και ελαφρά τραγούδια της πρώτης περιόδου του Γιώργου Κατσαρού. Και μαζί με την Ζωζώ Σαπουντζάκη και τον Τάκη Ζαχαράτο θα αναβιώσουν τις περίφημες ρεβύ πίστας από τα κοσμικά κέντρα της Πλάκας στα οποία διηύθυνε τις ορχήστρες ο συνθέτης.

Η βραδιά θα κλείσει με τον Γιάννη Πάριο, ανακάλυψη του Κατσαρού. Ο συνθέτης θα συνοδεύσει με το σαξόφωνο του τον ερμηνευτή στις επιτυχίες του και έτσι ο μαέστρος θα μας έχει πει την ιστορία της ζωής του αφού… έτσι έζησε.

Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη. Στο πιάνο ο Γιώργος Θεοφάνους. Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει ο Άγγελος Πυριόχος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Γιώργος Σαμπάνης ολοκληρώνει το τουρ του στο Κατράκειο

Ο δυναμικός ερμηνευτής και συνθέτης θα δώσει την τελευταία εμφάνιση του "Νιώσε Ό,τι Νιώθω Tour" μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/09/2025

Συναυλίες, φεστιβάλ, club nights και όσα θα ακούσουμε φέτος στη Στέγη

Οι συναυλίες, τα φεστιβάλ και τα party μέσα από τα οποία ξεδιπλώνει τον μουσικό προγραμματισμό της η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2025-26.

"(Όλα)ν, όσα αφήνουμε για ένα αύριο που δε θα 'ρθει ποτέ...": H playlist για ένα μουσικό ταξίδι εν πλω

O Μάριος Κακουλλής επιμελείται το soundtrack μιας κρουαζιέρας για τις επιθυμίες που δεν έπιασαν ποτέ λιμάνι, που θα παρουσιαστεί εν πλω στη διαδρομή Πειραιάς - Αίγινα - Πειραιάς με το πλοίο "Άντιγόνη" της εταιρείας Saronic (15-16/9).

Μάρθα Φριντζήλα: "Συνηθίσαμε την ακρίβεια, τη μιζέρια, την αγένεια"

Με διάθεση να βάλει το χεράκι της ώστε να βγούμε από την αδιαφορία, πρόλαβε να μας πει δυο λόγια πριν τις συναυλίες στα Φ hill Sessions στο θέατρο "Δόρα Στράτου.

Ό,τι έχουμε ζήσει, το 'χει πει η Βίσση

Με αφορμή τις συναυλίες της απόλυτης Ελληνίδας σταρ στο Καλλιμάρμαρο αυτό το ΣΚ, θυμόμαστε θρυλικές ατάκες της από προηγούμενες συνεντεύξεις της στο "α".

Πώς να μην πάθεις FOMO αυτό το συναυλιακό ΣΚ;

Θες να πας στο Plissken αλλά θες να προλάβεις και το Off the Hook. Απ' την άλλη γίνεται να χάσεις την Άννα Βίσση να χάσεις την "απόλυτη Ελληνίδα star" στο Καλλιμάρμαρο;