90 χρόνια Γιώργος Κατσαρός: Μια μουσική γιορτή στήνεται στο Ηρώδειο

Μια παράσταση με καταξιωμένους ηθοποιούς και ερμηνευτές γιορτάζει τα 90 χρόνια ζωής και δημιουργίας του θρυλικού συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού.

Γ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Η μουσική παράσταση, βασισμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη, θα συνδυάσει στοιχεία μιούζικαλ και συναυλίας και θα συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι ερμηνευτές.

Με πάνω από 1500 συνθέσεις στο ενεργητικό του και αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες, ο Γιώργος Κατσαρός εκτός από χαρισματικός συνθέτης είναι και ένας από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες στο σαξόφωνο. Το 1998 η Philips Αμερικής τον συμπεριέλαβε σε δίσκο με τους μεγαλύτερους σαξοφωνίστες του κόσμου.

Στη διάρκεια της καριέρας του μας έχει χαρίσει πολλά αγαπημένα τραγούδια.  "Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε", "Κάθε λιμάνι και καημός", "Δεν υπάρχει ευτυχία", "Πάμε για ύπνο Κατερίνα", "Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου", "Αποκλείεται", "Θα υπάρχω θες δε θες", "Κέρκυρα – Κέρκυρα" είναι κάποια από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Λένα Αλκαίου, Κλειώ Δενάρδου, Λουίζα Πυριόχου, Χριστίνα Ράλλη, Ίαν Στρατής και ο Κώστας Χατζής.

Οι ηθοποιοί Άντζελα Γκερέκου, Τάνια Τρύπη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Μέμος Μπεγνής θα μας θυμίσουν επιθεωρησιακά στιγμιότυπα, κινηματογραφικά και ελαφρά τραγούδια της πρώτης περιόδου του Γιώργου Κατσαρού. Και μαζί με την Ζωζώ Σαπουντζάκη και τον Τάκη Ζαχαράτο θα αναβιώσουν τις περίφημες ρεβύ πίστας από τα κοσμικά κέντρα της Πλάκας στα οποία διηύθυνε τις ορχήστρες ο συνθέτης.

Η βραδιά θα κλείσει με τον Γιάννη Πάριο, ανακάλυψη του Κατσαρού. Ο συνθέτης θα συνοδεύσει με το σαξόφωνο του τον ερμηνευτή στις επιτυχίες του και έτσι ο μαέστρος θα μας έχει πει την ιστορία της ζωής του αφού… έτσι έζησε.

Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη. Στο πιάνο ο Γιώργος Θεοφάνους. Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει ο Άγγελος Πυριόχος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Cayetano είναι κατά βάθος "κλασικό παιδί"

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός παραγωγός μοιράζεται με τους αναγνώστες του "α" μια προσωπική playlist, ενώ παράλληλα μιλάει για το επερχόμενο live του στο "Arch Club" (29/11), τις συνεργασίες και τη μουσική του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
15/11/2025

"Ε ρε γλέντια!" με την Αλεξάνδρα Μάγκου στο "Arch"

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της ελληνικής σκηνής σε ένα μεγάλο σόλο λάιβ.

Ο Ορφέας Περίδης για πρώτη φορά στο "Κύτταρο"

Ένα πλήθος από ηχοχρώµατα και ρυθµούς, "σκάνε" σαν φωτοβολίδα και μας µεταφέρουν από την Ανατολή ως τη Δύση.

Bob Mould (Hüsker Dü): "Μην αφήνεις την επιστήμη να σταθεί εμπόδιο στην τέχνη."

Ο Bob Mould μιλά στο "α" για το "Here We Go Crazy", το χάος της εποχής, την τεχνολογία που "αποσυνδέει" και τη χαρά του να ξαναβγαίνει στη σκηνή.

Η καρδιά της μουσικής δωματίου χτυπά δυνατά στον ιστορικό "Παρνασσό": σπουδαίο ξεκίνημα για το "Athens Ιnternational Music Festival" - αξιόλογη εμφάνιση ανερχόμενων Ελλήνων σολίστ

Έξι βραδιές μουσικής δωματίου με εκλεκτούς ξένους και ανερχόμενους Έλληνες σολίστ σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων έφεραν ξανά στο προσκήνιο της αθηναϊκής μουσικής ζωής την ιστορική αίθουσα του "Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός", χώρο ιδανικής ακουστικής και προσβασιμότητας για εκδηλώσεις μουσικής δωματίου.

Π.Ι.Ε.Β. x Viktoras σε μια βραδιά με spoken word και beats

Παρουσιάζουν το νέο concept album "Detroit" στο ΠΛΥΦΑ.

Οι νικητές των Διεθνών Βραβείων Όπερας 2025

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα.