Η DTP Events παρουσιάζει τους Carbon Based Lifeforms στο "Gazarte"

Μαζί τους θα απολαύσουμε Live-Sets των Sync24, Miktek και AES Dana.

Carbon Based Lifeforms

Η Downtempo Paintings και η Ultimae Records μάς παρουσιάζουν τους Carbon Based Lifeforms, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο "Gazarte". Μετά τις soldout συναυλίες τους στο Tallin, τη Ρίγα, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Στοκχόλμη κ.α., το σουηδικό δίδυμο θα παρουσιάσει τα μοναδικά ηχοτοπία και τη μουσική του ζωντανά στην Αθήνα. Μαζί τους θα απολαύσουμε Live-Sets των Sync24, Miktek και AES Dana.

Carbon Based Lifeforms 

Οι Carbon Based Lifeforms (CBL) είναι ο Johannes Hedberg και ο Daniel Vadestrid, γεννημένοι το 1976 και οι δύο με έδρα τη νοτιοδυτική Σουηδία. Γνωρίστηκαν όταν και οι δύο ήταν 15 ετών και εξακολουθούν να είναι, εκπληκτικά, εργάζονται ευτυχισμένα μαζί, πάνω από 25 χρόνια αργότερα.

Το τελευταίο τους άλμπουμ, "Seeker" (2023), παρουσιάζει τον χαρακτηριστικό ambient ήχο τους, γεμάτο με πολυεπίπεδα συνθεσάιζερ και περίπλοκα ηλεκτρονικά beats. Οι ίδιοι οι CBL δημιουργήθηκαν το 1996, ως παρακλάδι άλλων projects, αλλά σύντομα έγινε το επίκεντρο τους, με αποκορύφωμα την πρώτη τους κυκλοφορία στο "mp3.com" το 1998. Το ντουέτο υπέγραψε με την περίφημη εταιρεία 'Ultimae' με έδρα τη Λυών το 2002 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει έξι επίσημα, ολοκληρωμένα άλμπουμ.

Το 2014 εγκατέλειψαν την Ultimae και ανεξαρτητοποιήθηκαν και έχουν κυκλοφορήσει: "Derelicts" το 2018, "Stochastic" το 2021. Το "Derelicts" έφτασε στο #12 του Billboards Dance/Electronic albums chart, στο #11 του UK Official Charts Top 40 Dance Albums και στο #59 του UK Official Charts Top 100 Independent Albums. Η μουσική τους έχει τύχει εξαιρετικά καλής υποδοχής από τους γνώστες της ambient σκηνής.

Στόχος του Johannes και του Daniel είναι να συνδυάσουν τη γη και το διάστημα στη μουσική τους. Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό της φύσης και της τεχνολογίας ως κύρια έμπνευση για τη δουλειά τους, τους αρέσει να αναπαριστούν τόσο τη θετικά και αρνητικά αποτελέσματα στα οποία μπορεί να οδηγήσει αυτή η συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου του αρνητικού αντίκτυπου που μπορεί να έχει η λανθασμένη τεχνολογία στο περιβάλλον. 

Οι CBL είναι συχνά παρόντες μεταξύ των headliners των μεγαλύτερων φεστιβάλ Electronic & Psytrance σε όλη την Ευρώπη και έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις  στη Ρωσία, ακόμα και στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Sync24

Sync24

Οι Sync24 είναι το σόλο πρότζεκτ του Daniel Segerstad από τους Carbon Based Lifeforms. Από την αρχή της καριέρας του ο Daniel έχει γράψει κομμάτια από και για τον εαυτό του. Έγραψε δύο κυκλοφορημένα από τον ιδιο άλμπουμ με το όνομα TiN. Αλλά για το μεγαλύτερο μέρος ήταν απασχολημένος με τους CBL,Thermostatic και τα λιγότερο γνωστά σχήματα T.S.R. και Arius.

Το 2005 αποφάσισε να ξεκινήσει ένα σόλο project όταν έτυχε να έχει μερικά κομμάτια που δεν ταίριαζαν αρκετά στον ηχητικό χώρο των CBL που ήθελε να κυκλοφορήσει η Ultimae Records, η οποία κυκλοφορούσε τότε το υλικό των CBL. Το ντεμπούτο άλμπουμ των Sync24 "Source" κυκλοφόρησε το 2007 και ακολούθησε το "Comfortable Void" το 2012. Την ίδια χρονιά ο Daniel ξεκίνησε την εταιρεία "Leftfield Records" και κυκλοφόρησε το "Ambient Archive [1996-2002]", μια συλλογή από παλιά και ακυκλοφόρητα κομμάτια, μερικά από τα οποία φτάνουν μέχρι το πρώτο του σόλο project TiN.

Από το 2014 η Leftfield Records είναι η κύρια ψηφιακή ετικέτα των CBL, Sync24 και T.S.R. Την ίδια χρονιά η Sync24 κυκλοφόρησε δύο singles. Το "Eadgyth", εμπνευσμένο από ένα ηχητικό κομμάτι που έκανε η 10 μηνών κόρη του σε ένα κύκλωμα λυγισμένο Casio SK-1 και το "Everything will be ok" που περιλαμβάνει δύο πιο uptempo κομμάτια.

AES Dana

AES Dana

Ο Vincent Villuis ή αλλιώς AES Dana είναι συνθέτης, sound designer, DJ και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Ultimae records. Ένας ηλεκτρονικός ακτιβιστής για πάνω από 25 χρόνια, επίσης ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Asura.

Μπασίστας και τραγουδιστής σε διάφορα coldwave και industrial συγκροτήματα ως έφηβος, ο Vincent στη συνέχεια προχώρησε στη σύνθεση με ηλεκτρονικές συσκευές  και ειδικεύτηκε στη δειγματοληψία ήχου και τη διαστρωμάτωση ακουστικών ήχων που έχουν μετατραπεί ψηφιακά. Η μουσική του εξασφαλίζει μια συνεκτική συγχώνευση μεταξύ Deep Ambient, Downtempo και IDM με μια πινελιά Electronica Neo-Classical, Indus & Liquid Drum'n'Bass.

Ως AES Dana έχει δημιουργήσει 10 άλμπουμ, μια συλλογή από δείγματα ήχου και περίπου 50 κομμάτια για διάφορες συλλογές, ενώ συνεργάζεται με τον Σουηδό καλλιτέχνη Magnus Birgersson (aka Solar Fields) με το ψευδώνυμο H.U.V.A. NETWORK σε 3 άλμπουμ και με τον Έλληνα καλλιτέχνη MIKTEK σε 3 EP κυκλοφορίες συγκεντρώθηκαν αργότερα στο concept άλμπουμ "Far & Off".

Συνέθεσε μουσικές και αδειοδότησε υπάρχοντα έργα για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά προγράμματα του BBC, όπως "Atrophy Bank" του Sam Asaert, "The Passport" του Amund Lie, "Mandorla" του Roberto Miller ή "Breath of Life" της Susan Kucera που άνοιξαν νέες προοπτικές στη σύνθεση και τον ηχητικό σχεδιασμό και συνεργασίες με διάφορες διαφημιστικές εταιρείες. Είναι επίσης ο επιμελητής των συλλογών Fahrenheit Project. Ως επικεφαλής των Ultimae Studios, απέκτησε μια σταθερή διεθνή φήμη για τις εργασίες του στο audio mastering & Sound Design.

Miktek

Miktek

Ο Μιχάλης Αικατερίνης είναι το όνομα πίσω από το project Miktek, γεννημένος στη Μυτιλήνη (Λέσβος). Ο Miktek βρίσκεται σε μια συνεχή εξερεύνηση διαφόρων ηχοτοπίων, στυλ και ατμοσφαιρών, πειραματιζόμενος σε μεγάλη κλίμακα ηλεκτρονικής μουσικής κυρίως σε Ambient / IDM / Downtempo. Η μουσική του έχει περιγραφεί ως "σχολαστικά επεξεργασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος", με μοναδικά κρουστά, απτές ατμόσφαιρες και λεπτές μελωδίες.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.