Έφυγε από τη ζωή ο Luis Vasquez (The Soft Moon)

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω μιας ανάρτησης στα social media.

The Soft Moon © Secret Playground

Έφυγε από τη ζωή ο Luis Vasquez ή The Soft Moon, όπως ήταν ευρύτερα γνωστός. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω μιας ανάρτησης στον λογαριασμό του στο instagram πριν από λίγη ώρα. Ο post-punk καλλιτέχνης επρόκειτο μάλιστα να επισκεφτεί την Αθήνα στις 9 Φεβρουααρίου, για μια συναυλία στο "Fuzz".


Ο Luis Vasquez ξεκίνησε από την προεφηβεία του να εξερευνά ήχους, συχνότητες και ρυθμικά μοτίβα στο κεφάλι του, απορροφώντας ταυτόχρονα το ζεστό Καλιφορνέζικο ήλιο. Έχοντας κατασταλάξει από το 2010 και μετά στην περσόνα των The Soft Moon και επιλέγοντας το πειραματικό synth post punk ως κυρίως όχημα του, έχτισε ένα ισχυρό fanbase στην πορεία. Η μετακόμιση του στην Ευρώπη τον έφερε σε ακόμα πιο στενή επαφή με το ορχηστρικό industrial και τα EBM στοιχεία, αλλά κυρίως ανάμεσα σε ομοϊδεάτες καλλιτέχνες που λειτούργησαν σαν επιταχυντές στο αφαιρετικό του στυλ. Η τελευταία του κυκλοφορία ήταν το πολυεπίπεδο "Exister" του 2022.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Μελωδικές διαδρομές σε μια "οικογενειακή" συνθήκη

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας έχουν βρει τον ιδανικό καμβά για να ξεδιπλώσουν ένα σύνολο ταλέντων, πανέτοιμων να αναδείξουν τη μουσική ποικιλομορφία.

"Πνοή": Ο Μιχάλης Δέλτα εμπνέεται από το πρωτοποριακό έργο του Takis

Oι αναλογικοί ηλεκτρονικοί ήχοι του μουσικού ντύνουν τη μεγάλη αναδρομική έκθεση "Takis 1∞" για την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του καλλιτέχνη.

Πού θα έφταναν οι Godtet για να αποφύγουν την πλήξη;

Με αφορμή τη συναυλία τους στο Arch Club (13/9), το ambient jazz σχήμα Godtet μιλά στο "α" για τον αυτοσχεδιασμό, τη συλλογική δύναμη της μουσικής και την αδιάκοπη αναζήτηση νέων ηχητικών κόσμων.

Το NEPENTHE γιορτάζει τρία χρόνια με τους Mind Against

Το δίδυμο της melodic techno θα πλαισιώσουν στο μεγάλο event, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, θα πλαισιώσουν οι BRB, Evanjelia, Pablo Nuevo και Friez.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στο Φ hill Sessions

Ο Αργύρης Μπακιρτζής με τη μουσική του παρέα επιστρέφουν μετά το καλοκαίρι στο θέατρο "Δόρα Στράτου" ώστε να τους απολαύσουν και οι φίλοι που δεν χώρεσαν την πρώτη φορά.