Το τρίο του Πέτρου Κλαμπάνη ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του "Half Note Jazz Club"

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Wayne Shorter, έναν από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες και συνθέτες στην ιστορία της jazz.

Πέτρος Κλαμπάνης Group

Μετά το sold-out Homage to Miles που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο διακεκριμένος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης επιστρέφει στη σκηνή του "Half Note Jazz Club" με το αγαπημένο του τρίο. Μαζί του θα βρίσκονται ο πιανίστας Kristjan Randalu και ο ντράμερ Ziv Ravitz.

Αυτή τη φορά, το τρίο θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Wayne Shorter, έναν από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες και συνθέτες στην ιστορία της jazz. Ο Shorter, γνωστός για την πρωτοποριακή του προσέγγιση, τις ευφάνταστες συνθέσεις και παίξιμο, έχει συνθέσει έργα που διασχίζουν γενιές, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των μυημένων "τζαζόφιλων", αλλά και του ευρύτερου κοινού,

Το τρίο του Κλαμπάνη, με τον ιδιαίτερο ήχο και την ευαισθησία του, υπόσχεται να αναδείξει την πολυδιάστατη μουσική κληρονομιά του Shorter από μια απρόσμενη οπτική γωνία. Μια βραδιά γεμάτη με τον γοητευτικό ήχο του τρίο, συνδυασμένη με την λιτή αισθητική του Shorter. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 20-15) μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.