Ο συναυλιακός χάρτης του 2024

Ο συναυλιακός χάρτης του 2024 © shutterstock.com

Ο Max Cooper ερμηνεύει τον φωτεινό αιθέρα

Aether

O "επιστήμονας" του ηλεκτρονικού ήχου Max Cooper επιστρέφει στην Αθήνα για λογαριασμό του Plisskën, αυτή τη φορά στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο μουσικός παραγωγός που εμπνέεται από την επιστήμη της γενετικής για να μιλήσει μέσα από το έργο του για έννοιες όπως  η ανάδυση, το άπειρο και η ταυτότητα παρουσιάζει στις 16 Ιανουαρίου ένα νέο οπτικοακουστικό πρότζεκτ για το οποίο συνεργάστηκε με το στούντιο design Architecture Social Club. Το "Aether" μια τρισδιάστατη εγκατάσταση ηχητικού/οπτικού πεδίου αναζητά την ομορφιά στις θεμελιακές αρχές του περιβάλλοντος.

Coldplay και πυροτεχνήματα στην Αθήνα!

Coldplay

Μετά την τεράστια επιτυχία της sold out καλοκαιρινής περιοδείας της περασμένης χρονιάς, οι pop/rock ήρωες από τη Βρετανία ανακοίνωσαν ένα τρίτο σκέλος του Music of The Spheres World Tour, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά την Αθήνα. Πέρα από τις bigger than life επιτυχίες τους ("Yellow", "The Scientist", "Fix You" κ.λπ.), οι Coldplay είναι διάσημοι για τα θεαματικά και πολύχρωμα live shows τους. Έτσι, οι Έλληνες fans των Coldplay έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας (8/6) σε χρόνο-ρεκόρ, με την παραγωγή να ανακοινώνει και δεύτερη ημερομηνία μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της προπώλησης (9/6). Φυσικά, μένει να απαντηθεί πού θα φιλοξενηθούν οι πολυαναμενόμενες συναυλίες μετά τα ερωτήματα που δημιούργησε η αναστολή αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Οι rock εικονοκλάστες των 90s στο Plisskën

Smashing Pumpkins

Η alt-rock μπάντα που ηγήθηκε της εναλλακτικής σκηνής των 90s κάνει στάση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Τρίτη 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους The World Is a Vampire. Με περισσότερα από 30 εκατομμύρια πωλήσεις από το ντεμπούτο άλμπουμ τους ("Gish", 1991) μέχρι τον ενδέκατο ολοκληρωμένο και διπλό δίσκο τους "CYR" (2022) και δύο βραβεία Grammy, οι Smashing Pumpkins παραμένουν ένα από τα πιο επιδραστικά ροκ σχήματα που κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοφιλία πολλά ονόματα του mainstream ήχου. Ήταν 1995 όταν, σε πείσμα της δισκογραφικής τους αλλά και του μουσικού Τύπου, το συγκρότημα από το Σικάγο με επικεφαλής τον αντιφατικό Billy Corgan ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός διπλού άλμπουμ· εγχείρημα που μέχρι τότε είχαν τολμήσει μεγαθήρια όπως οι Beatles, οι Pink Floyd και οι Who. Ο λόγος για το διαμαντένιο "Mellon Collie and the Infinite Sadness" (1995), που σφράγισε την εποχή του εναλλακτικού ροκ. Ακολούθησαν κι άλλες κορυφαίες στιγμές, σαν το πλατινένιο "Adore" (1998) και το χρυσό "Machina/The Machines of God" (2000), με τους Smashing Pumpkins να μην κόβουν ταχύτητα ποτέ, τόσο στο στούντιο όσο και στη σκηνή.

H καλειδοσκοπική rap του Billy Woods

Billy Woods
© Alexander Richter

Έπειτα από μια αντισυμβατική πορεία στην underground rap σκηνή της Νέας Υόρκης ως solo artist αλλά και ως μέλος των σχημάτων Super Chron Flight Brothers, Reavers και Armand Hammer, ο βετεράνος MC κυκλοφόρησε μαζί με τον Kenny Segal έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2023, το "Maps". Με μια αγέρωχη βεβαιότητα ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ο Woods ισορροπεί ανάμεσα στον Κάφκα και τις pop culture αναφορές, το σαρκασμό και τον οραματισμό, την ποίηση και τη rap. Έρχεται στο "An Club", καλεσμένος του Plisskën Festival. (10/2)

Οι πρωτεργάτες του nu metal στο Ejekt

Korn

Οι Korn, το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα που πριν από τριάντα χρόνια άλλαξε για πάντα την πορεία του σκληρού ήχου, συστήνοντάς τον στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ("South Park", "The Simpsons" κ.λπ.), το σινεμά ("End of Days", "The Crow", "Lara Croft" κ.ά.) και το mainstream κοινό γενικότερα θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ejekt Festival, στις 22 Ιουλίου, στο ΟΑΚΑ (Parking 5). H μουσική τους, αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, άνοιξε το δρόμο για πολλά μεταγενέστερα γκρουπ, όπως οι Limp Bizkit, οι Slipknot και οι Sepultura, μεταξύ άλλων.

Ο Kravitz "ροκάρει" το AthensRocks 2024

Lenny Kravitz

O φεστιβαλικός πυρετός του καλοκαιριού αναμένεται να κορυφωθεί με την άφιξη του σούπερ σταρ Lenny Kravitz, ο οποίος επιστρέφει στις 2 Αυγούστου μετά από 16 χρόνια στην Ελλάδα (ΟΑΚΑ). Ο πολύπλευρος τραγουδιστής, κιθαρίστας, fashion icon, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης και ακτιβιστής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2024 τον νέο του δίσκο "Blue Electric Light". Με σχεδόν σαράντα χρόνια εμπειρίας, ο αειθαλής Kravitz συνεχίζει πάντα πιστός στο πνεύμα του rock ‘n roll, της soul αλλά και της funk να ροκάρει με το πάθος ενός ανερχόμενου ονειροπόλου.

Ο Άρης Μπινιάρης αναμετριέται με τον Παζολίνι

Άρης Μπινιάρης

Σε ένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά στοιχήματα της φετινής περιόδου, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ καλεί τον Άρη Μπινιάρη να παρουσιάσει την εν εξελίξει έρευνά του γύρω από το έργο "Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα". Η παράσταση μουσικού θεάτρου μεταφέρει σε ένα σύγχρονο πλαίσιο το ασφυκτικό και ζοφερό κλίμα των τελευταίων ημερών της φασιστικής Ιταλίας, αναδεικνύοντας τους επίκαιρους προβληματισμούς του αιρετικού σκηνοθέτη Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Τη μουσική υπογράφει ο Τζεφ Βάνγκερ, ενώ συμμετέχει ένας πολυάριθμος θίασος διακεκριμένων ηθοποιών. Παράλληλα με τις παραστάσεις, ο σκηνοθέτης επιμελείται το "Salò: The Concert" σε συνεργασία με καλλιτέχνες της ελληνικής ραπ σκηνής. (10/2-10/3)

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Πλατείας Νερού

The Offspring

Αν και οι ανακοινώσεις του δημοφιλούς μουσικού φεστιβάλ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, συγκεντρώσαμε τους σίγουρους διεθνείς καλεσμένους που θα δώσουν το "παρών" αυτό το καλοκαίρι στο Release Athens. Το πολυσυλλεκτικό line-up θα ανοίξει με τους Offspring, την κορυφαία punk rock μπάντα που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του "Smash" (9/6). Λίγες ημέρες μετά περιμένουμε ένα από τα πιο αγαπητά ονόματα της britpop σκηνής, τους Pulp, μαζί με το super group των The Smile (20/7).

Black Pumas

Στις 9 Ιουλίου, οι Thievery Corporation και οι Black Pumas στήνουν ένα εκρηκτικό χορευτικό show στην Πλατεία Νερού, ενώ στις 17/7 θα υποδεχτούμε τους trip hop ήρωες Massive Attack και στις 18/7 τους θρυλικούς Duran Duran. Φυσικά, τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί συμπληρώνει ένα μεταλλικό τριήμερο αφιερωμένο στους λάτρεις του σκληρού ήχου, με headliners τους Megadeth (14/6), τους Judas Priest με τον Bruce Dickinson (21/7) και τους Behemoth με τους Testament (28/7).

30 χρόνια Rammstein!

Rammstein

Οι Γερμανοί γίγαντες της industrial metal επιστρέφουν επιτέλους στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου του 2024, με αφορμή το "Stadium" tour τους, που όπως προδίδει και ο τίτλος περιλαμβάνει μια σειρά από φαντασμαγορικά γηπεδικά shows. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα, οι Rammstein επιστρέφουν με ένα setlist με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της τριακονταετούς πορείας τους, δίνοντας το στίγμα ενός δυνατού συναυλιακού καλοκαιριού. Με φόντο το γιγαντιαίο σκηνικό τους στήνουν ένα υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, light shows κι εκείνη την αστείρευτη σκηνική ενέργεια που κάνει τις πάντα sold out συναυλίες τους μια αξέχαστη live μουσική εμπειρία.

Το νέο αίμα της βρετανικής rock

Nothing But Thieves

Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ejekt 2022, που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την επιστροφή τους, οι Nothing But Thieves δίνουν το πρώτο headlining show τους στη χώρα μας, στο πλαίσιο των Jameson Connects Μusic Sessions. Με το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, "Dead Club City" (2023), να σκαρφαλώνει κατευθείαν στο Νο 1 των βρετανικών charts, απέδειξαν ότι είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα ροκ συγκρότημα της βρετανικής rock σκηνής αλλά και ότι αξίζουν τον τιμητικό χαρακτηρισμό "ελπίδα της κιθαριστικής rock". Έρχονται στην Αθήνα κυριολεκτικά στο απόγειο της καριέρας τους, στις 19 και στις 20 Απριλίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ.

Μεγάλες ορχήστρες στο Μέγαρο Μουσικής

Radio France
© Christophe Abramowitz Radio France
Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Γαλλίας

Σε ακόμη μία καλλιτεχνική σεζόν, που γεμίζει την αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" με διεθνείς σολίστ, ιστορικά ορχηστρικά σύνολα και καταξιωμένους μαέστρους, δύο αφίξεις ξεχωρίζουν από τον φιλόδοξο προγραμματισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στις 23 Φεβρουαρίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό την μπαγκέτα της Αμερικανίδας αρχιμουσικού Karina Canellakis θα αναμετρηθεί με μια από τις πιο επιβλητικές συμφωνίες όλων των εποχών, την Τέταρτη του Μπραμς και με το Πρώτο Κοντσέρτο του Σοστακόβιτς με σολίστ τον βιολιστή Christian Tetzlaff. Τη σκυτάλη παίρνει λίγες μέρες μετά ο Mikko Franck που θα διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Γαλλίας σε δύο συναυλίες με διαφορετικό πρόγραμμα και διαφορετικούς σολίστ: τον πιανίστα Jean-Yves Thibaudet (12/3) και τη βιολονίστα Vilde Frang (13/3).

Η ιέρεια της ροκ σε νέα ηχητικά μονοπάτια

Patti Smith
© shutterstock.com

Ο Stephan Crasneanscki, ιδρυτής της πλατφόρμας σύγχρονης ηχητικής τέχνης Soundwalk Collective, γνώρισε την Patti Smith τελείως τυχαία σε μία από τις ανταποκρίσεις των αεροπορικών ταξιδιών του, στα οποία κατέγραφε τα ηχητικά χνάρια και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Έτσι, το κοινό τους εν εξελίξει πρότζεκτ ονομάστηκε "Correspondences" κι έγινε το όχημα διαφύλαξης της ηχητικής μνήμης των τόπων και προβληματισμού για τη ζωή και τη φύση. Οι ηχογραφήσεις της Soundwalk Collective, ζωντανές ταινίες και director's cuts, συνθέτουν την ιδιαίτερη παράσταση που φέρνουν στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στις 14 και 15 Μαρτίου. Ερμηνεύουν ο Stephan Crasneanscki και ο Simone Merli, η Patti Smith και εκλεκτοί καλεσμένοι. Τα visuals της παράστασης υπογράφει ο Pedro Maia.

Γνωριμία με τη Νάντια Μπουλανζέ

Μελίσσα Χάρβεϋ, Τζόσουα Ντέννις, Λώρι Ρούμπιν, Τζορέλ Ουίλλιαμς
Μελίσσα Χάρβεϋ, Τζόσουα Ντέννις, Λώρι Ρούμπιν, Τζορέλ Ουίλλιαμς

Στην πρώτη της παραγωγή για τη νέα χρονιά, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στρέφει το βλέμμα της στην παραγνωρισμένη αρχιμουσικό Νάντια Μπουλανζέ και στη χαμένη της όπερα "Η νεκρή πόλη", την οποία συνέθεσε σε συνεργασία με τον μέντορά της Ραούλ Πινιό. Το έργο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη σε συμπαραγωγή με τον αμερικανικό θίασο Catapult Opera (19, 21, 24, 26 & 28/1). Η "Νεκρή πόλη" αφηγείται ένα τραγικό αιμομικτικό πάθος με φόντο την ανασκαφή των Αρχαίων Μυκηνών.

Μια σύγχρονη avant pop αμαζόνα

Sevdaliza

Το "Gagarin 205" θα φιλοξενήσει τη Sevdaliza στην παρθενική της εμφάνιση στην Ελλάδα, την Παρασκευή 26 Απριλίου. Η ιδιαίτερη avant pop προσέγγιση της τραγουδοποιού ήταν αυτή που έκανε τη Madonna να την επιλέξει ως support act στις πρόσφατες εμφανίσεις της στο Άμστερνταμ, όπου τράβηξε πάνω της τα βλέμματα και όσων δεν την είχαν ήδη στο ραντάρ τους. Με τα φουτουριστικά ηλεκτρονικά beats και τον αιχμηρό στίχο της για τη γυναικεία ενδυνάμωση, από το σαγηνευτικό "Human" μέχρι το πιο πρόσφατο "Ride Or Die" σε συνεργασία με τον Villano Antillano, η Sevdaliza δεν σταματά να εκπλήσσει.

Η επιστροφή των Emperor

Emperor
© Void Revelations

Παρότι η τελευταία τους δισκογραφική κυκλοφορία και η μετέπειτα διάλυσή τους ήρθε το αρκετά μακρινό 2001, οι Νορβηγοί, που θεωρούνται υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ της black metal ("In the Nightside Eclipse", "Anthems to the Welkin at Dusk"), επανενώνονται και βγαίνουν στο δρόμο για ακόμη μία σειρά one-off shows, την άνοιξη του 2024. Για την εμφάνισή τους στην Αθήνα, 27 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη στα μέρη μας, ετοιμάζουν ένα best of πρόγραμμα με διαχρονικά τραγούδια του ακραίου ήχου, όπως τα "I Am the Black Wizards", "Inno a Satana" κ.ά. Τη βραδιά στο "Floyd" θα ανοίξουν οι Lucifer's Child (6/4).

Στο όνειρο του Edgar Froese

Tangerine Dream
© Katja Ruge

Ήταν 1967 όταν ο Froese σχημάτισε τους Tangerine Dream, το πρωτοπόρο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής, που με περισσότερες από 100 δισκογραφικές κυκλοφορίες και κινηματογραφικά soundtracks ("Thief", "Risky Business", "Legend") έχτισε γερές βάσεις για τη new age, την trance και την EDM μουσική. Η μοναδική φορά που επισκέφτηκαν την Ελλάδα ήταν για μια συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού πριν από σαράντα χρόνια. Την άνοιξη έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" χωρίς τον ιδρυτή τους, ο οποίος απεβίωσε το 2015, αφού είχε χρίσει διάδοχό του τον Thorsten Quaeschning. Μαζί του η βιολίστρια Hoshiko Yamane και ο πιανίστας και οργανίστας Paul Frick. Επίκεντρο της βραδιάς θα είναι το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Raum", ενώ θα ακουστούν και κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους (11/3).

Rockwave nights στην "κορυφή"

Rockwave nights
© George Spanos Photography

To Rockwave Festival αφήνει για λίγο το "σπίτι" του στη Μαλακάσα και μας κλείνει "ραντεβού στην κορυφή" για δέκα ημέρες. Με τις ανακοινώσεις για τις έξι ημερομηνίες να εκκρεμούν, οι πρώτοι καλεσμένοι του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού βάζουν τον πήχη ψηλά. Την αρχή κάνει ο Γιάννης Αγγελάκας, ο οποίος με τους 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων θα παρουσιάσει την "Ηλεκτρική καρέκλα", μια αναδρομή στη μουσική του από τις Τρύπες μέχρι σήμερα (26/6). Ακολουθεί η συναυλία του κορυφαίου ελληνικού black metal σχήματος Rotting Christ (29/6), ενώ πρωταγωνιστής στις 2 Ιουλίου θα είναι ο Mika, που έρχεται για ένα χορευτικό live party με ποπ διαμάντια. Την επόμενη μέρα, οι Σουηδοί progressive metallers Οpeth μοιράζονται τη σκηνή με τους πρωτοπόρους Leprous (3/7).

Περισσότερες πληροφορίες

Max Cooper

  • Σύγχρονη

O μουσικός παραγωγός και το Architecture Social Club πειραματίζονται επί σειρά ετών πάνω σε έναν νέο τύπο οπτικοακουστικής εμπειρίας. Το «Aether» αποτελεί το αποκορύφωμα αυτής της έρευνας. Ο γεννημένος στη Βόρεια Ιρλανδία μουσικός παραγωγός Max Cooper κατέχει περίοπτη θέση στην ηλεκτρονική σκηνή. Καλλιτεχνική προσωπικότητα με δημιουργική περιέργεια και ευαισθησία, εμπνέεται από την επιστήμη της γενετικής και προσεγγίζει μέσα από τις εξαιρετικές και πολύπλοκες μουσικές του δημιουργίες έννοιες όπως η ανάδυση, η ταυτότητα και το άπειρο. Το αποτέλεσμα είναι μια αφηρημένη μουσική αφήγηση στην οποία τέχνη, αρχιτεκτονική και επιστήμη αλληλοεπιδρούν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το Aether είναι μια τρισδιάστατη εγκατάσταση ηχητικού/οπτικού πεδίου φωτός που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το στούντιο design Architecture Social Club. Μια ζωντανή οπτικοακουστική εμπειρία που σε καθηλώνει, καθώς αναδεικνύει την ομορφιά, την ένταση και τα συναισθήματα που προκαλούν θεμελιακές μορφές και ήχοι από τον περιβάλλοντα χώρο: κύματα, επιφάνειες, συμμετρίες, σουρεαλιστικά τοπία –μία σύγχρονη ερμηνεία του φωτεινού αιθέρα.

Coldplay

  • Rock-pop-folk

Mετά την τεράστια επιτυχία της sold-out καλοκαιρινής περιοδείας της περασμένης χρονιάς, οι pop/rock ήρωες από τη Βρετανία ανακοίνωσαν ένα τρίτο σκέλος του Music of The Spheres World Tour, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά την Αθήνα. Σημαντικές διακρίσεις για το "Poor Things" του Γιώργου ΛάνθιμουΠέρα από τις bigger than life επιτυχίες τους («Yellow», «The Scientist», «Fix You» κ.λπ.), οι Coldplay είναι διάσημοι για τα θεαματικά και πολύχρωμα live shows τους. Έτσι, οι Έλληνες fans των Coldplay έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας σε χρόνο ρεκόρ, με την παραγωγή να ανακοινώνει και δεύτερη ημερομηνία μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της προπώλησης.

Smashing Pumpkins

  • Rock-pop-folk

Η alt -rock μπάντα που ηγήθηκε της εναλλακτικής σκηνής των 90s κάνει στάση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους The World Is a Vampire. Με περισσότερα από 30 εκατομμύρια πωλήσεις από το ντεμπούτο άλμπουμ τους («Gish», 1991) μέχρι τον ενδέκατο ολοκληρωμένο και διπλό δίσκο τους, «CYR» (2022) και δύο βραβεία Grammy οι Smashing Pumpkins παραμένουν ένα από τα πιο επιδραστικά ροκ σχήματα που κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοφιλία πολλά ονόματα του mainstream ήχου. Ήταν 1995 όταν σε πείσμα της δισκογραφικής τους αλλά και του μουσικού Τύπου το συγκρότημα από το Σικάγο με επικεφαλής τον αντιφατικό Billy Corgan ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός διπλού άλμπουμ· εγχείρημα που μέχρι τότε είχαν τολμήσει μεγαθήρια, όπως οι Beatles, οι Pink Floyd και οι Who. Ο λόγος για το διαμαντένιο «Mellon Collie and the Infinite Sadness» (1995), που σφράγισε την εποχή του εναλλακτικού ροκ. Ακολούθησαν κι άλλες κορυφαίες στιγμές, σαν το πλατινένιο «Adore» (1998) και το χρυσό «Machina/The Machines of God» (2000), με τους Smashing Pumpkins να μην κόβουν ταχύτητα ποτέ τόσο στο στούντιο όσο και στη σκηνή.

Billy Woods

  • Hip Hop

Με μια αγέρωχη βεβαιότητα ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ο Woods ισορροπεί ανάμεσα στον Κάφκα και τις pop culture αναφορές, το σαρκασμό και τον οραματισμό, την ποίηση και τη rap. Έπειτα από μια αντισυμβατική πορεία στην underground rap σκηνή της Νέας Υόρκης ως solo artist αλλά και ως μέλος των σχημάτων Super Chron Flight Brothers, Reavers και Armand Hammer, ο βετεράνος MC κυκλοφόρησε μαζί με τον Kenny Segal έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2023, το "Maps". Έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος του Plisskën Festival.

Ejekt 2024 - Korn

  • Metal

Οι πρωτεργάτες του nu metal, το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα που πριν από τριάντα χρόνια άλλαξε για πάντα την πορεία του σκληρού ήχου, συστήνοντάς τον στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ("South Park", "The Simpsons" κ.λπ.), το σινεμά ("End of Days", "The Crow", "Lara Croft" κ.ά.) και το mainstream κοινό γενικότερα θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ejekt Festival. Μαζί τους το alt metal group των Spiritbox. H μουσική των Korn, αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, άνοιξε το δρόμο για πολλά μεταγενέστερα γκρουπ, όπως οι Limp Bizkit, οι Slipknot και οι Sepultura, μεταξύ άλλων.

«Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα»

  • Ιδιαιτερότητες

Σε ένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά στοιχήματα της φετινής περιόδου, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ καλεί τον Άρη Μπινιάρη να παρουσιάσει την εν εξελίξει έρευνά του γύρω από το έργο του Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Η παράσταση μουσικού θεάτρου μεταφέρει σε ένα σύγχρονο πλαίσιο το ασφυκτικό και ζοφερό κλίμα των τελευταίων ημερών της φασιστικής Ιταλίας, αναδεικνύοντας τους επίκαιρους προβληματισμούς του αιρετικού σκηνοθέτη. Τη μουσική υπογράφει ο Τζεφ Βάνγκερ, ενώ συμμετέχει ένας πολυάριθμος θίασος διακεκριμένων ηθοποιών. Παράλληλα με τις παραστάσεις, ο σκηνοθέτης επιμελείται το "Salò: The Concert" σε συνεργασία με καλλιτέχνες της ελληνικής ραπ σκηνής.

AthensRocks 2024 - Lenny Kravitz

  • Rock-pop-folk

Ο πολύπλευρος τραγουδιστής, κιθαρίστας, fashion icon, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης και ακτιβιστής επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 16 χρόνια στην Ελλάδα, με αφορμή τον νέο του δίσκο "Blue Electric Light". Με σχεδόν σαράντα χρόνια εμπειρίας, ο αειθαλής Kravitz συνεχίζει πάντα πιστός στο πνεύμα του rock ‘n roll, της soul αλλά και της funk να ροκάρει με το πάθος ενός ανερχόμενου ονειροπόλου.

Release Athens 2024 - The Offspring

  • Rock-pop-folk

Mία από τις πιο επιτυχημένες punk rock μπάντες όλων των εποχών, με απήχηση σε ολόκληρο το φάσμα των φίλων της rock’n’roll μουσικής, επιστρέφουν μετά από 15 χρόνια στην Αθήνα για την πιο δυναμική βραδιά του φετινού καλοκαιριού. Οι The Offspring δημιουργήθηκαν το 1984 στην Καλιφόρνια και αποτέλεσαν ένα από τα συγκροτήματα που αναζωογόνησαν το ενδιαφέρον του κοινού για το punk στα 90s. Κύριος λόγος η κυκλοφορία του αξεπέραστου “Smash” (1994) στην Epitaph Records, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει τις 11 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, αποτελώντας μέχρι σήμερα το εμπορικότερο album ανεξάρτητης εταιρείας στην ιστορία της μουσικής, ενώ τα singles “Come Out And Play”, “Self Esteem” και “Gotta Get Away” εξελίχθηκαν σε διαχρονικούς ύμνους μιας ολόκληρης γενιάς και σφράγισαν τη θέση της μπάντας στην κορυφή του μουσικού στερεώματος.

Release Athens 2024 - Megadeth

  • Metal

Η μπάντα του «αρχιτέκτονα» Dave Mustaine καθόρισε το heavy metal και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά το ξεκίνημά της. Μέλος των περίφημων Big Four της thrash-metal σκηνής και ένα από τα κορυφαία και πιο επιτυχημένα ονόματα του σκληρού ήχου, επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο τραγούδια-ύμνους. Μαζί τους, οι βάρδοι του progressive power metal, οι Blind Guardian. Το όνομα Megadeth αποτελεί από μόνο του ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της heavy metal ιστορίας και ξεκίνησε να γράφεται αμέσως μετά την πολυσυζητημένη αποχώρησή του Dave Mustaine από τους Metallica. Συνθέτης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, πολλών κομματιών στους δύο πρώτους δίσκους των τελευταίων, ο 22χρονος κιθαρίστας, πεινασμένος για μουσική και δημιουργία, αποφάσισε να σχηματίσει τη μπάντα και να ακολουθήσει τη δική του μοναδική πορεία. Τιθασεύοντας τον ήχο του NWOBHM, προσδίδοντάς του ριζικά ταχύτερα riffs, μαζί με μοναδική τεχνική ευελιξία, περίπλοκες συνθέσεις και την αρχέγονη ενέργεια του punk, ο Mustaine δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται νέους δρόμους στη σκληρή μουσική.

Release Athens 2024 - Pulp & The Smile

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα πιο αγαπητά ονόματα της britpop σκηνής, οι Pulp, μοιράζονται τη σκηνή με το super group των The Smile. Με αρχηγό τον χαρισματικό Jarvis Cocker, έναν από τους καλύτερους frontmen της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, οι Pulp χάρισαν το soundtrack της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε μια ολόκληρη γενιά, παραμένοντας θριαμβευτικά επίκαιροι και αναγκαίοι έως σήμερα. “Common People”, “Disco 2000”, “Something Changed”, Razzmatazz”, “Do You Remember The First Time?”, “Babies”, “Lipgloss”, Sorted for E’s & Wizz”, “This Is Hardcore” είναι μόνο μερικά από τα αριστουργηματικά singles που μας χάρισαν, προσδίδοντας μία μοναδική ποιότητα σε αυτό που ονομάζεται pop μουσική. Οι The Smile είναι η μπάντα που δημιούργησαν ο Thom Yorke και ο Jonny Greenwood, δηλαδή ο δημιουργικός πυρήνας των περίφημων Radiohead, μαζί με τον Tom Skinner των Sons of Kemet.

Release Athens 2024 - Thievery Corporation & Black Pumas

  • Soul-Funk-R&B

Mια ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo, dub, electronica και της soul. Γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι πρώτοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι δεύτεροι, σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα από τα πιο χορευτικά shows της φετινής χρονιάς. Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τη Washington, είναι μια από τις σταθερές αξίες της ηλεκτρονικής μουσικής, εδώ και χρόνια, με μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών που ξεκινά από τις παραδόσεις της dub/reggae και φτάνει έως τη jazz και τη bossanova των 60s. Ιδρύθηκαν το 1995, από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Release Athens 2024 - Massive Attack

  • Electronica-Industrial

Μια ακόμα μαζική επίθεση του βρετανικού συγκροτήματος με τα καλύτερα της καριέρας τoυ. Ξεκινώντας από το Bristol της Αγγλίας, το 1988, έχοντας τις ρίζες τους στην κολεκτίβα The Wild Bunch, οι Massive Attack παραμένουν μόνιμα μπροστά από την εποχή τους. Mε μόλις 5 studio albums, άλλαξαν τη σύγχρονη μουσική για πάντα. Αμφισβητώντας κάθε γνωστή pop φόρμα και κλισέ, γέννησαν το trip hop, έναν δικό τους ήχο που δεν μπορούσε να μπει σε καμία κατηγορία. Ένας σκοτεινός και αισθαντικός συνδυασμός ηλεκτρονικών ήχων, hip-hop, samples, επιρροών από τη dub / reggae / soul, ακόμα και από το post-punk, που συνεπήρε την παγκόσμια σκηνή στις αρχές των 90s και μας προσέφερε μερικά από τα σπουδαιότερα δείγματα μουσικής δημιουργίας των τελευταίων 30 ετών.

Release Athens 2024 - Duran Duran

  • Rock-pop-folk

Οι μεγαλύτεροι pop stars των διαχρονικών 80s, υπεύθυνοι για μερικά από τα πλέον μυθικά τραγούδια των τελευταίων 40 ετών και εντυπωσιακά επίκαιροι μέχρι σήμερα, έρχονται στην Αθήνα για ένα φαντασμαγορικό show. Οι Duran Duran σχηματίστηκαν στο Birmingham της Αγγλίας το 1978 και εξελίχθηκαν σε μια από τις πιο καθοριστικές μπάντες της new wave και synth-pop σκηνής των 80s. Αποτελούμενοι από τους Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor και Andy Taylor, κατάφεραν μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (1981-1986) να προκαλέσουν παγκόσμια φρενίτιδα αντίστοιχη εκείνης των Beatles στα 60s. Στα τέλη του 2023, οι Duran Duran κυκλοφόρησαν το 16ο άλμπουμ της εντυπωσιακής καριέρας τους. Το “Danse Macabre” είχε σαν επίκεντρο της έμπνευσής του τη γιορτή του Halloween και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Release Athens 2024 - Judas Priest & Bruce Dickinson

  • Metal

Οι Metal Gods του Rob Halford και ο τραγουδιστής / frontman των Iron Maiden, δύο ονόματα που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις και χαρακτηρισμούς, σε μια βραδιά-ορόσημο για τους φίλους του σκληρού ήχου στη χώρα μας. Μαζί τους, ένα απ’τα πιο κομβικά συγκροτήματα της σκηνής, οι Γερμανοί Accept. Οι Judas Priest ξεκίνησαν το 1969 στο Birmingham της Αγγλίας και άλλαξαν για πάντα το πρόσωπο του heavy metal. Στα 50 και πλέον χρόνια ύπαρξής τους, δεν έχει απομείνει διθύραμβος που να μην έχει γραφτεί για την παρέα του Rob Halford. O Bruce Dickinson είναι μία από τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωνές – και παρουσίες – του Heavy Metal και, ταυτόχρονα, ένας ανήσυχος και πολυμαθής άνθρωπος. Frontman των Iron Maiden, μίας από τις εμβληματικότερες μπάντες όχι μόνο του σκληρού ήχου αλλά ολόκληρου του φάσματος της rock μουσικής, συγγραφέας, επιχειρηματίας, πιλότος, σεναριογράφος, spoken-word performer και σίγουρος πως το 2024 θα είναι η δική του χρονιά.

Release Athens 2024 - Behemoth & Testament

  • Metal

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads. Οι Behemoth δημιουργήθηκαν το 1991 από τον αινιγματικό frontman και κιθαρίστα, Adam "Nergal" Darski, και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη - θρυλική πια - σκηνή ακραίου ήχου της Πολωνίας. Αν και οι ρίζες τους βρίσκονται αναμφίβολα στο black metal, χάρις το μοναδικό όραμα του Nergal εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Οι Testament δημιουργήθηκαν το 1983 στην Καλιφόρνια και γρήγορα έγιναν από τα κορυφαία ονόματα της περιβόητης Bay Area Thrash σκηνής των 80s, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκρηξη του σκληρού ήχου σε ολόκληρο τον κόσμο. Γνωστοί για τις δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις τους και με εντυπωσιακή χημεία μεταξύ τους, οι Testament είναι από εκείνες τις μπάντες που δεν τους αγγίζει ο χρόνος και που μέσα στις τέσσερις δεκαετίες της ύπαρξης τους έχουν αφήσει μια σπουδαία κληρονομιά που εξακολουθεί να επηρεάζει τη metal σκηνή.

Rammstein

  • Metal

Ιndustrial/metal επίθεση απ' το αιρετικό γερμανικό σχήμα που φημίζεται για τα εντυπωσιακά show του. Οι Γερμανοί γίγαντες της industrial metal επιστρέφουν επιτέλους στην Ελλάδα, με αφορμή το "Stadium" tour τους, που όπως προδίδει και ο τίτλος περιλαμβάνει μια σειρά από φαντασμαγορικά γηπεδικά shows. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα, οι Rammstein επιστρέφουν με ένα setlist με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της τριακονταετούς πορείας τους, δίνοντας το στίγμα ενός δυνατού συναυλιακού καλοκαιριού. Με φόντο το γιγαντιαίο σκηνικό τους στήνουν ένα υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, light shows κι εκείνη την αστείρευτη σκηνική ενέργεια που κάνει τις πάντα sold out συναυλίες τους μια αξέχαστη live μουσική εμπειρία.

Nothing But Thieves

  • Rock-pop-folk

Με το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, «Dead Club City» (2023), να σκαρφαλώνει κατευθείαν στο Νο 1 των βρετανικών charts, απέδειξαν ότι είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα της βρετανικής rock σκηνής. Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ejekt 2022, που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την επιστροφή τους, οι Nothing But Thieves δίνουν το πρώτο headlining show τους στη χώρα μας, στο πλαίσιο των Jameson Connects Μusic Sessions.

«Correspondences»

  • Ιδιαιτερότητες

Η θρυλική ποιήτρια Patti Smith προσγειώνεται στη Στέγη για να συμμετάσχει στα ηχοτοπία της Soundwalk Collective, σε ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Το "Correspondences" είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ που προκύπτει από τη συνεργασία ανάμεσα στη Soundwalk Collective και την Πάτι Σμιθ. Έχοντας ήδη διανύσει περισσότερα από 10 χρόνια, διατρέχει μια πληθώρα γεωγραφιών και του φυσικού τους περιβάλλοντος, όπου οι καλλιτέχνες έχουν αποκαλύψει ηχητικά χνάρια που άφησαν εκεί ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες, καθώς και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

«Η νεκρή πόλη»

  • Όπερα

Στην πρώτη της παραγωγή για τη νέα χρονιά, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στρέφει το βλέμμα της στην παραγνωρισμένη αρχιμουσικό Νάντια Μπουλανζέ και στη χαμένη της όπερα «Η νεκρή πόλη», την οποία συνέθεσε σε συνεργασία με τον μέντορά της Ραούλ Πινιό. Το έργο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη σε συμπαραγωγή με τον αμερικανικό θίασο Catapult Opera. Η "Νεκρή πόλη" αφηγείται ένα τραγικό αιμομικτικό πάθος με φόντο την ανασκαφή των Αρχαίων Μυκηνών.

Emperor

  • Metal

Παρότι η τελευταία τους δισκογραφική κυκλοφορία και η μετέπειτα διάλυσή τους ήρθε το αρκετά μακρινό 2001, οι Νορβηγοί, που θεωρούνται υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ της black metal («In the Nightside Eclipse», «Anthems to the Welkin at Dusk»), επανενώνονται και βγαίνουν στο δρόμο για ακόμη μία σειρά από one-off shows, την άνοιξη του 2024. Για την εμφάνισή τους στην Αθήνα, 27 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη στα μέρη μας, ετοιμάζουν ένα best of πρόγραμμα με διαχρονικά τραγούδια του ακραίου ήχου, όπως τα "I Am the Black Wizards", "Inno a Satana" κ.ά. Τη βραδιά στο "Floyd" θα ανοίξουν οι Lucifer's Child.

Tangerine Dream

  • Electronica-Industrial

Tο πρωτοπόρο συγκρότημα, που με περισσότερες από εκατό δισκογραφικές κυκλοφορίες και κινηματογραφικά σάουντρακ («Thief», «Risky Business», «Legend») έχτισε γερές βάσεις για τη new age, την trance και την EDM μουσική, έρχεται στην Αθήνα. Η μοναδική φορά που επισκέφτηκαν την Ελλάδα ήταν για μια συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού πριν από σαράντα χρόνια. Την άνοιξη έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" χωρίς τον ιδρυτή τους, ο οποίος απεβίωσε το 2015, αφού είχε χρίσει διάδοχό του τον Thorsten Quaeschning. Μαζί του η βιολίστρια Hoshiko Yamane και ο πιανίστας και οργανίστας Paul Frick. Επίκεντρο της βραδιάς θα είναι το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Raum", ενώ θα ακουστούν και κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

Rockwave Nights - Γιάννης Αγγελάκας & 100°C

  • Rock-pop-folk

O Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων θα παρουσιάσει την «Ηλεκτρική καρέκλα», μια αναδρομή στη μουσική του από τις Τρύπες μέχρι σήμερα. Οι συστάσεις για τον Γιάννη Αγγελάκα είναι σαφώς περιττές. Από την δεκαετία του΄80 ως και σήμερα αποτελεί συνώνυμο της εναλλακτικής ροκ μουσικής στην Ελλάδα. Στην πλούσια μουσική πορεία του δεν σταμάτησε ποτέ να πρωτοπορεί και να εντυπωσιάζει το κοινό του.

Rockwave Nights - Rotting Christ

  • Metal

Ίσως το πιο cult σχήμα του εγχώριου metal επιστρέφει στους πιστούς οπαδούς του για να γιορτάσει τα 35 του χρόνια.

Rockwave Nights - Mika

  • Rock-pop-folk

Μετά την ξεσηκωτική του εμφάνιση στο περσινό Rockwave Festival, ο εκθαμβωτικός showman με τα πολύχρωμα ποπ beats επιστρέφεi στα Rockwave Nights. Ποπ διαμάντια όπως «Grace Kelly», «Relax, Take It Easy», «Lollipop», «Big Girl (You Are Beautiful)» «The Origin of Love», «We Are Golden», ενσωματώνονται σε μια αιώνια λούπα που στριφογυρίζει στο ανθρώπινο μυαλό. Οι επιτυχίες του ΜΙΚΑ είναι τόσο πιασάρικες και οι live εμφανίσεις του τόσο ψυχαγωτικές που κάθε συναυλία του μετατρέπεται σε ένα λαμπερό, χορευτικό πάρτυ διαχέοντας περισσότερα χρώματα από όσα χωρούν στο ουράνιο τόξο.

Rockwave Nights - Οpeth

  • Metal

Oιι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal θα μοιραστούν την σκηνή με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive Leprous. Ένα ψυχεδελικό τρενάκι τρόμου που δραπετεύει από τη φλόγα της καταδίκης στις ήπιες νότες του Damnation, επιταχύνοντας όσο πλησιάζει το εφιαλτικό σκηνικό του Blackwater Park φτάνοντας στο σημείο της λύτρωσης υπό τον πολυτάραχο ήχο του Deliverance. Η λατρεία και το πάθος τους για τον ήχο της δεκαετίας του '70 μεταφόρφωσαν τους Οpeth σε ένα μουσικό πολυεργαλείο που διακρίνεται από progressive μέταλ, folk και blues ακούσματα και μουσικές ενορχηστρώσεις δύσκολες στην περίπλοκη απλότητά τους και πολυμήχανες στην ικανότητά τους να γοητεύουν με απολαυστικές, στοχαστικές μελωδίες.

An Club

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια
  • Συναυλίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Φάληρο
  • Συναυλίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Floyd

Πειραιώς 117, Πετράλωνα
  • Συναυλίες

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

28/04/2024

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.