Γιορτές στο "Half Note Jazz Club" με τους Denise King και Adrian Cunningham

Η Denise King, συνοδευόμενη από το εξαιρετικό τρίο του παλιού της συνεργάτη Tony Match θα μάς γεμίσουν με υπέροχους jazzy ήχους και οι Professor Cunningham & His Old School με big band swing.

Denise King

Η Denise King, συνοδευόμενη από το εξαιρετικό τρίο του παλιού της συνεργάτη Tony Match, έρχεται στη σκηνή του "Half Note Jazz Club" τα Χριστούγεννα, από 21 έως και 27 Δεκεμβρίου, για να μας γεμίσουν με υπέροχους jazzy ήχους.

Μία μέρα που το ντροπαλό κορίτσι απ’ την Philadelphia, σιγοτραγουδούσε το "Summer time", έγινε αντιληπτή από ένα φίλο που μαγεύτηκε απ’ την φωνή της. Αμέσως αυτός τη συνέστησε στον Sam Reed που ήταν leader της γνωστής Uptown Theater Orchestra. Από τη συνεργασία αυτή άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά και να ξεπερνά την μεγάλη φοβία που είχε με το τραγούδι και την σκηνή. Χωρίς τυπικές σπουδές στην μουσική η  Denise "δανείστηκε" εκφραστικά στοιχεία από την Sarah Vaughan, την Ella Fitzgerald και τον Sinatra. Ο κιθαρίστας/συνθέτης και A&Rdirector της Philadelphia International Records, "κόλλησε" με τη φωνή της. Αυτή η συνάντηση σφυρηλάτησε μια συνεργασία που κράτησε καιρό και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ ιστορία. 

Denise King

Στα πρώτα της βήματα η King συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Cecil Payne, ο Jymie Merritt, ο Bootsie Barnes, ο Christian McBride ή ο Lonnie Plaxico. Η πορεία στ’ άστρα συνεχίστηκε με περιοδείες κι εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και μεγάλα Φεστιβάλ. Η μεγάλη καλλιτεχνική αξία της Denise, αναγνωρίστηκε από θρύλους όπως η Nancy Wilson, η Nina Simone ή η Carmen McRae. Η  τελευταία σχεδόν 25ετία την έφερε ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες εκπροσώπους της Αμερικάνικης κουλτούρας. Πιο πρόσφατα έπαιξε με καλλιτέχνες σαν τον Roy Hargrove, τον Cecil McBee ή τον Christian McBride αλλά και με καλλιτέχνες της pop όπως τη Celine Dion. Η διαδρομή της στην μουσική αποτυπώθηκε ήδη και σε αρκετές επιτυχημένες ηχογραφήσεις και με πολύ καλές κριτικές. Τα τελευταία αρκετά χρόνια η Denise άνοιξε το ρεπερτόριό της στα blues, την soul και τα boogie.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Professor Cunningham & His Old School

H αλλαγή της χρονιάς μας βρίσκει ξανά με τους ήχους του Adrian Cunningham και της μπάντας του, που έρχονται στο "Half Note Jazz Club", από τις 28 Δεκεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου.

Ο Adrian Cunningham που τραγουδά σαν φτασμένος crooner, που παίζει σαξόφωνο, κλαρινέτο και φλάουτο, είναι απ’ τους πλέον περιζήτητους καλλιτέχνες της Νεοϋορκέζικης fun σκηνής. Η μπάντα του είναι εξειδικευμένη στο πρώιμο αλλά και το κλασσικό τζαζ ρεπερτόριο, σαν αυτό που παιζόταν στην Νέα Ορλεάνη ή στα clubs του Harlem πριν περίπου ένα αιώνα.

Professor Cunningham & His Old School

Αυστραλός στην καταγωγή, ο Adrian Cunningham έχει κατακτήσει τη Νέα Υόρκη τα τελευταία 15 χρόνια και αποτελεί μία ηγεμονική φιγούρα στη διασκέδαση της πόλης, έχοντας όμως βραβευτεί ήδη και σε πολλά μέρη του κόσμου. Το 2012 δημιουργεί τους Professor Cunningham & His Old School, ένα σχήμα με ξεκάθαρες μουσικές αναφορές στον πιο παραδοσιακό ήχο της Νέας Ορλεάνης, στην αρχή της τζαζ μέχρι το rhythm & blues, στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και των μεγάλων ορχηστρών του swing! Η μεγάλη ποιότητα των συντελεστών της μπάντας, τους εξασφάλισε από την αρχή μεγάλες επιτυχίες, πολλές εμφανίσεις στα σπουδαιότερα clubs αλλά και τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου, αλλά και πολλές βραβεύσεις. Η δυνατότητά του ιδίου του Adrian όμως να παίζει εξαιρετικά τα πνευστά, τον οδήγησε να συνεργάζεται επί σκηνής με καλλιτέχνες όπως οι Wynton Marsalis, Jon Batiste ή Chris Potter και να ηχογραφεί με καλλιτέχνες όπως οι Jeff Hamilton, John Clayton ή Ted Rosenthal. Ο Cunningham παράλληλα ήταν ο leader των πνευστών στην μπάντα του Vince Giordanoκαι των Nighthawks που βραβεύτηκαν για την εκπληκτική μουσική τους στην διάσημη σειρά Boardwalk Empire".

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.