Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι με κάλαντα από όλο τον κόσμο στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τη διαπολιτισμική ορχήστρα και τη χορωδία του El Sistema Greece κι αυτές τις γιορτές.

El Sistema © Vasso Paraschi

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ., υποδέχεται στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος", τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα και τη χορωδία του El Sistema Greece και σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από 100 παιδιά και νέοι ηλικίας 8-26 ετών, που εκπροσωπούν πάνω από 30 εθνικότητες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για αυτή τη μεγάλη γιορτινή συναυλία. Οι νεαροί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν εορταστική μουσική από τις πέντε ηπείρους, ενώ ταυτόχρονα θα γιορτάσουν τις πολιτιστικές τους ρίζες, ερμηνεύοντας κομμάτια από τις χώρες καταγωγής τους. Την ορχήστρα θα διευθύνει η μαέστρος Κυριακή Κουντούρη και τη χορωδία η Βάγια Παπαγιαννοπούλου. Μια γιορτή δημιουργικότητας, που στόχο έχει να εμπνεύσει το κοινό και να μεταφέρει το μήνυμα της σύμπραξης και της ενότητας με τη δύναμη της μουσικής. 

Οι ειδικά διαμορφωμένες μουσικές ενορχηστρώσεις που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το τμήμα σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου και με επικεφαλής την καταξιωμένη συνθέτρια Δήμητρα Τρυπάνη, ζωντανεύουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και των παραδόσεων από διάφορα μέρη του κόσμου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση αναλαμβάνουν η Ζωή Ζενιώδη και ο José Ángel Salazar Marín ενώ, τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν οι Αντώνιος Νταχλί, Αλέξανδρος Νατζάρ και Νίκος Σωφρόνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεών SNF-Release Athens, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ. Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις.

El Sistema
© SNFCC/Marisa Kapsabeli.

Η Εl Sistema Greece Youth Orchestra είναι μια διαπολιτισμική ορχήστρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ανοιχτή σε νέους μουσικούς ηλικίας 8-26 ετών που γνωρίζουν κάποιο ορχηστρικό όργανο. Η El Sistema Greece Youth Choir είναι ένα διαπολιτισμικό δυναμικά εξελισσόμενο φωνητικό μουσικό σύνολο το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς από τους μαθητές χορωδίας του El Sistema Greece και από χορωδούς με φωνητικές σπουδές. Τα μουσικά σύνολα του El Sistema Greece προσφέρουν μια ιδιαίτερη διαδικασία ομαδικής μάθησης μουσικής, βασισμένη στις αρχές και τις πρωτοποριακές πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας.

Το ΚΠΙΣΝ, από την αρχή της λειτουργίας του, στηρίζει το El Sistema Greece και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες μουσικές εμπειρίες.

Πληροφορίες: 2107234567 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνική Λυρική Σκηνή - αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.

Το μουσικοθεατρικό έργο "Η φωνή των Βακχών" του Γιάννη Αγγελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην παράσταση μουσικού θεάτρου συμμετέχει ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και μουσικοί από το ειδικευμένο στη σύγχρονη μουσική σύνολο Ergon Εnsemble.

Easter Eggs: Η πασχαλινή παράδοση της διεθνούς δισκογραφίας

Το μουσικό γεγονός της φετινής άνοιξης –η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου φρέσκου άλμπουμ της υπέρτατης pop star Taylor Swift– επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ιδιαίτερο "θεσμό", που έχει ήδη σημαντική ιστορία, μα παραμένει αγαπητός και στο νεότερο κοινό.

Ο Pan Pan στον Λυκαβηττό για "να κάνουμε φιγούρες στον αέρα"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.