Ο Μανώλης Μητσιάς και η Χριστίνα Μπελμέζου τραγουδάνε στην Εύβοια

Στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους" του Μεγάρου Μουσικής.

Μανώλης Μητσιάς © anthi apostolopoulou

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους" του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζεται τον Νοέμβριο, με τις συναυλίες του Μανώλη Μητσιά (Γούβες, 4/11) και της αγαπητής στην Εύβοια τραγουδίστριας Χριστίνας Μπελμέζου (Άγιος, 3/11, ώρα έναρξης: 7 μ.μ.), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Μανώλης Μητσιάς στις Γούβες

Ο Μανώλης Μητσιάς επιστρέφει στην περιοχή μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή συναυλία στη Λίμνη, και θα παρουσιάσει στις Γούβες το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, μια συναυλία με έργα σπουδαίων ελλήνων ποιητών και στιχουργών που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής και Γιάννης Σπανός. Το κοινό θα ακούσει μελοποιημένους, μεταξύ άλλων, τους ποιητές Κωνσταντίνο Καβάφη, Κώστα Βάρναλη, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο, Τάσο Λειβαδίτη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκο Καββαδία, Νίκο Γκάτσο, και τραγούδια όπως Ο Γιάννης ο φονιάς, Τσάμικος, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Δρόμοι παλιοί, Σαββατόβραδο, Ερωτικό (Πιρόγα) και πολλά άλλα.

Μανώλης Μητσιας
© anthi apostolopoulou

Η Χριστίνα Μπελμέζου στον Άγιο

Μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στον Άγιο, η δημοφιλής στους κατοίκους της περιοχής Χριστίνα Μπελμέζου, θα δώσει συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Την τραγουδίστρια θα συνοδεύει στο πιάνο και στην κιθάρα ο Σάββας Λαγκίζος.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι γέφυρες της μουσικής" που στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Μεγάρου για τη Βόρεια Εύβοια και της πεποίθησής του ότι η τέχνη της μουσικής είναι απαραίτητη όσο ποτέ στους κατοίκους των απομονωμένων χωριών της περιοχής, οι οποίοι, εδώ και δύο χρόνια, έχουν αγκαλιάσει τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του.

Παράλληλα με τις συναυλίες, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πευκί, στα Λουτρά Αιδηψού, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βόρεια Εύβοια
Οκτώβριος–Νοέμβριος 2023

Στην Αγία Άννα στις 21 Νοεμβρίου στο Πευκί στις 22 Νοεμβρίου, τα νεαρά μέλη της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κώστα Ηλιάδη, θα συναντηθούν με παιδιά από σχολεία της Βόρειας Εύβοιας. Θα τους παρουσιάσουν τα μουσικά όργανα, θα τα εισαγάγουν στις έννοιες της ενορχήστρωσης και θα τους προτείνουν μια μουσική διαδρομή αντίστροφα στον χρόνο με πολύ χιούμορ και κατανοητά μουσικά παραδείγματα, πέρα από τα ακαδημαϊκά στερεότυπα.

Τα προγράμματα απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές των σχολείων της Βόρειας Εύβοιας.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε περιοχές της ελληνικής Περιφέρειας με περιορισμένη δυνατότητα διοργάνωσης βιωματικών μουσικών δράσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Φέτος, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου πραγματοποιούνται στο Πευκί, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Η εκτέλεση παραγωγής των συναυλιών γίνεται από την εταιρεία Φόρμιγξ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.