Τι θα δούμε σκηνή του "Faust" τον Νοέμβριο;

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους λάτρεις της κωμωδίας και της μουσικής.

Faust

Η μουσική σκηνή του Faust, υποδέχεται τον φετινό χειμώνα με ένα πολυσυλλεκτικό και ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα συναυλιών για ξεχωριστές μουσικές και κωμικές βραδιές.

Η Μυρτώ Βασιλείου, η πιο ξεχωριστή φωνή της νέας γενιάς ερμηνευτών, επιστρέφει στη σκηνή του Faust στις 3 και 24 Νοεμβρίου. Έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες της μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο δίπλα στον Γιάννη Κότσιρα, έρχεται να μετατρέψει τις Παρασκευές μας σε υπέροχα μουσικά ταξίδια. Με τη μοναδική, εντελώς ξεχωριστή χροιά της και τον ιδιαίτερο τρόπο που γεμίζει τη σκηνή με την παρουσία της, έχει κερδίσει το κοινό όχι μόνο για την ερμηνεία και τα τραγούδια της αλλά και για τον τρόπο που επικοινωνεί και "παίζει" μαζί του. Μετράει ήδη σπουδαίες συνεργασίες και επιτυχημένες συναυλίες, ενώ πρόσφατα παρουσίασε τον τρίτο της δίσκο με τίτλο "Εσύ με κάνεις και μπορώ" σε μουσική του Κώστα Τσίρκα, στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου. Πολλά από τα νέα αυτά τραγούδια θα ακούσουμε στο Faust, μαζί με αγαπημένες διασκευές και παλιότερα κομμάτια της σε ένα μελωδικό μείγμα electropop και έντεχνου με μεσογειακά αλλά και ανατολίτικα στοιχεία. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κώστα Τσίρκα, οι ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου, στην ηλεκτρική κιθάρα ο Γιώργος Καρδιανός, στο μπάσο/ Synth bass ο Γιώργος Μπουλντής, στα τύμπανα ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, στην ηχοληψία ο Δημήτρης Κυριακάκης.

Πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα, ο θίασος του "The Last Bird” σας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη παιχνίδια Improv και εξαιρετική μουσική από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, Μαρία Παπιδάκη και Γιώργο Καρατζογιάννη (Kargo) στις 4 Νοεμβρίου. Ανεβείτε στη σκηνή του Faust, παίξτε με το cast του "The Last Bird”, γνωρίστε τους συντελεστές της παράστασης και χορέψτε με τις μουσικές των Maria Papidaki & Kargo.
To "The Last Bird”, μία αντιπολεμική τραγικοκωμωδία του Keith Johnstone σε σκηνοθεσία Frank Totino, επί χρόνια συνεργάτη και βοηθού του συγγραφέα, θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο στο Θέατρο "Μοντέρνοι Καιροί". Το έργο γράφτηκε 50 χρόνια πριν σε μια εποχή όπου τρομακτικές εικόνες από τον πόλεμο στο Βιετνάμ είχαν κατακλύσει τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Ο συγγραφέας άντλησε, επίσης, έμπνευση από τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα της Αλγερίας εναντίον των Γάλλων, τη στάση των Άγγλων στην Τασμανία και των Βέλγων στο Κονγκό. Είναι μια ιστορία για το σήμερα.

Το νούμερο ένα ουίσκι της Σκωτίας επιστρέφει για 3η σεζόν με τα Famous Comedy Nights για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία stand-up comedy στην Αθήνα, στις 5, 19 και 26 Νοεμβρίου. Μοναδικές παραστάσεις και ένα line up ανεπανάληπτο με Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, Μιχάλη Μαθιουδάκη και έξι special guests, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στο Faust στην Αθήνα, για να προσφέρουν λογοπαίγνια, γέλιο, punchlines και μοναδικό storytelling στο κοινό. Special guests στις 5 Νοεμβρίου θα είναι ο Θωμάς Ζαμπράς με τον Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, στις 19 Νοεμβρίου ο Σταμάτης Αθανασάκης μαζί με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, στις 26 Νοεμβρίου ο Μάριος Δημητρόπουλος και ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος. 

Ο Δημήτρης Λάιος εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μία συναυλία στη μουσική σκηνή του Faust στις 10 Νοεμβρίου. Ο Δημήτρης Λάιος πήρε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 14 ετών, έχοντας ήδη περάσει κάποια χρόνια πειραματισμού στο πιάνο με μελωδίες από τραγούδια που τον γοήτευαν. Σπούδασε θεωρία και πράξη μουσικής στο δωμάτιό του με δάσκαλο τη φαντασία και έγραψε το πρώτο του τραγούδι στα 18 του χρόνια ορμώμενος από τον έρωτα. Από τότε συνεχίζει να εκφράζει κάθε συναίσθημα μέσα από τη μουσική γράφοντας τραγούδια και κάνοντας live εμφανίσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Όνειρό του να γράφει τραγούδια που αποτυπώνουν αυθεντικά και ουσιαστικά συναισθήματα και, συγχρόνως, να δημιουργεί παραστάσεις, σε συνεργασία με τους, εδώ και δέκα χρόνια, μουσικούς συνοδοιπόρους του. Στις ζωντανές εμφανίσεις του τα μουσικά σύνορα καταργούνται, τα ηχοχρώματα συνδέονται και τα συναισθήματα εναλλάσσονται, ώστε να παρουσιάζει μία πολύπλευρη και ολοκληρωμένη μουσική περιπλάνηση με επιρροές από το έντεχνο, το ροκ, το παραδοσιακό και το τζαζ ρεπερτόριο.

Κωνσταντίνος Παπαδάκης Faust

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης επιστρέφει με τη μοναδική του ενέργεια στη σκηνή του Faust, στις 11 Νοεμβρίου, σε συνέχεια της άκρως επιτυχημένης εμφάνισης του Οκτωβρίου, για ένα ακόμα "uncensored" party γεμάτο ήχους από ελληνικό και ξένο pop-rock. Ο Κωνσταντίνος είναι ένας από τους επιδραστικούς νέους καλλιτέχνες, γνωστός για την αυθεντική σκηνική του παρουσία και τη μοναδική σύνδεσή του με το κοινό. Έχει, ήδη, κυκλοφορήσει ένα ΕΡ με τίτλο στη "Χώρα των τρελών και των Αθώων" από τη final touch από όπου και το single "Πειρατικό", ενώ τον Απρίλιο 2023 κυκλοφόρησε το τελευταίο του single με τίτλο "Παίξε μπάλα". Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του Single- έκπληξη. Γεννημένος στην Αθήνα και με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Electric Music Production, βρέθηκε από πολύ νωρίς σε ηλικία 16 ετών, στη μουσική σκηνή "Σταυρός του Νότου" για τρία χρόνια, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, υπό την καθοδήγηση του Σάκη Τσαλίκη. Ακολούθησε η πορεία του ως DJ σε μεγάλα clubs σε Ελλάδα, Κύπρο & Τουρκία και συνέχισε τη μουσική του διαδρομή κάνοντας τις δικές του παραγωγές, αλλά και συμπαραγωγές με διάφορους καλλιτέχνες. Το 2016 δισκογραφεί το πρώτο του τραγούδι με τίτλο Young and Free από την Spicy. Επιστρέφει στις ρίζες του γράφοντας μουσική με φυσικά όργανα και, παράλληλα, ξεκινά  τις θεατρικές σπουδές και συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις. Από το 2017 έως και σήμερα εμφανίζεται σε σκηνές της Αθήνας συνδυάζοντας το τραγούδι και την πρόζα, παρουσιάζοντας μία μοναδική μουσικοθεατρική εμπειρία. 

Νοθεία band

Οι Νοθεία, ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα από την Αθήνα, έρχεται στο Faust στις 12 Νοεμβρίου. Η αγάπη των μελών της (Θανάση Πεθεριώτη, Γιάννη Νικολαΐδη, Γιάννη Χερουβείμ, Δημήτρη Τσαφαρά και Στέλιου Οικονόμου) για την, ιδιαίτερα υποτιμημένη, ροκ σκηνή της χώρας μας υπήρξε η αφορμή της συμπόρευσής τους. Το συγκρότημα, μέσα από ζωντανές εμφανίσεις που πραγματοποιεί σε μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας, επιχειρεί να μεταδώσει τον παλμό μίας μουσικής κουλτούρας που κάποτε άνθιζε και, δυστυχώς, στις μέρες μας παραπαίει. Αυτό το διάστημα είναι σε διαδικασίες ηχογράφησης για τον επερχόμενο δίσκο τους, ο οποίος συμπυκνώνει ακούσματα από διάφορα μουσικά είδη. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου επανέρχονται δυναμικά στην μουσική σκηνή του FAUST για μια ανεπανάληπτη ροκ βραδιά.

Dalkance

D/αλκ/ance are back! Μετά από μια σαρωτική σεζόν με δεκαεπτά live και πάνω από 2.500 εισιτήρια η πιο τρελή μπάντα της Αθήνας που αγαπήσατε και τιμήσατε με την παρουσία και τον έξαλλο χορό σας επιστρέφει με καινούρια σύνθεση, καινούριο πρόγραμμα και πρωτότυπο υλικό στις 15 Νοεμβρίου. Πιο άγριοι, πιο χορευτικοί, πιο club, πιο έξαλλοι, πιο ερωτικοί, πιο έτοιμοι για έναν χειμώνα γεμάτο πάθη και νταλκάδες. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, γνώριμος στη σκηνή του Faust, εδώ και μια δεκαετία, πιάνει το μικρόφωνο και με ένα τρίο υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων επιστρέφουν για μια σειρά από ακόμη πιο θεότρελα live. Στις κιθάρες στα synths και στα productions ο Γρηγόρης Ελευθέριου. Στο μπουζούκι, τον μπαγλαμά, το ούτι και το κλαρίνο ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης. Στο μπάσο και το bass station ο Γιάννης Βουτσινάς.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 3234095, info@faust.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.