H Μαρίνα Σάττι βάζει "Σπίρτο και βενζίνη" στη σκηνή του "Gagarin 205"

Η ερμηνεύτρια μας ξεναγεί από την pop στην ethnic παραδοσιακή μουσική και υπόσχεται μια αξέχαστη μουσική βραδιά.

Μαρίνα Σάττι

Pop, mainstream και ethnic, αλλά πάντα σύγχρονη και διαχρονική, η Μαρίνα Σάττι, αφού περιόδευσε το καλοκαίρι στην Ελλάδα και το εξωτερικό ξεσηκώνοντας το κοινό, επιστρέφει με φόρα στην Αθήνα και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου καταλαμβάνει τη σκηνή του Gagarin 205 στις 9:30 μ.μ. για ένα μουσικό σόου με τη σφραγίδα της μοναδικής αισθητικής της.

Μια καλλιτέχνιδα που δεν σταματάει ποτέ να εκπλήσσει, μας καλεί σε ένα συναυλιακό γεγονός που, μέσα από ανατρεπτικές προσεγγίσεις και πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, αναδομεί όλο το εύρος από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων ως την trap.

Μαρίνα Σάττι

Από τη Μάντισσα ως τη "YENNA" της κι από τις μουσικές δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου που μας σύστησε μέσα από το πρόσφατο μικρομηκάδικο ντοκιμαντέρ της "FLABOURO" ως το viral του καλοκαιριού "TUCUTUM", η Μαρίνα Σάττι έρχεται με μια σπουδαία μπάντα να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της, σε μια βραδιά που θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης. Ζουρνάς, νταούλι και 808, πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα και beats, trap και αισθησιασμός – τον Δεκέμβριο η Μαρίνα Σάττι βάζει Σπίρτο και Βενζίνη στο "Gagarin 205". 

Μαζί της οι αγαπημένοι της μουσικοί και ερμηνευτές, με την Έλενα Λεώνη και την Ερασμία Μαρκίδη στο τραγούδι, τον Δημήτρη Μπρέντα στα πνευστά, τον Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα και τον Αποστόλη Μπουρνιά στα κρουστά.

Μαρίνα Σάττι,

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα Σάττι

Πτυχιούχος κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής, αλλά και υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad ανάμεσα σε άλλους, η Μαρίνα Σάττι ανέπτυξε έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική. Έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer, ενώ τραγούδησε στο John F. Kennedy Center στην Ουάσιγκτον με το World Jazz Nonet και συμμετείχε στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe σε συνεργασία με τον Bobby McFerrin, είναι μια δημιουργός και performer που είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά.

Μαρίνα Σάττι
© Alex Kurunis

Από το Μέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη. Το 2017 κατέκτησε την κορυφή των charts με το single "Μάντισσα", ενώ λίγο αργότερα το κοινό υποδέχτηκε το "Πόνος Κρυφός", που έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό "COLORS” (πρώτη φορά για Έλληνα καλλιτέχνη) παίρνοντας ακόμα μία πρωτιά στην πλατφόρμα NOWNESS, που παρουσίασε πρώτο το εξαιρετικό της video clip για το παραδοσιακό κομμάτι "Γιατί Πουλί μ’". Το 2017 ίδρυσε επίσης τις CHÓRES [ˈkɔɾɛs], ένα αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο, αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 15-60 χρονών, του οποίου διατηρεί την καλλιτεχνική διεύθυνση – ένα φυτώριο καλλιτεχνών που αποσκοπεί στη διάσωση, επεξεργασία και προώθηση του πλούτου της ελληνικής παράδοσης και στη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού ρεπερτορίου και παραστασιακών δράσεων, ενώ αναβιώνει, με μοναδικό τρόπο, τα παραδοσιακά τραγούδια του χθες με τον ήχο και την αισθητική του σήμερα. Τον Μάιο του 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ "YENNA”, ενώ το 2023 πειραματίστηκε παραδίδοντας το μικρομηκάδικο ντοκιμαντέρ της "FLABOURO" αλλά και το "TUCUTUM", ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, που αναδείχτηκε στο viral του καλοκαιριού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η ADÉLA είναι το νέο καυτό όνομα της μουσικής.

Κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της, PRIMA και γίνεται παντού viral.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
04/09/2026

Οι The Young Gods έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με τέσσερις δεκαετίες industrial πρωτοπορίας, οι The Young Gods ανεβαίνουν στη σκηνή του Gazarte για μια βραδιά υψηλής έντασης.

Αντιπαραθέτοντας σοβαρές και κωμικές όπερες, μεγάλη και μικρή φόρμα στο φετινό Φεστιβάλ Όπερας Ροσσίνι

Το ROF επέλεξε φέτος να ανεβάσει μόνο μία νέα οπερατική παραγωγή σοβαρής όπερας και να προτείνει σε επανάληψη στο "Τεάτρο Ροσσίνι", δύο από τις πιο επιτυχημένες σκηνοθεσίες κωμικών λυρικών έργων της παλιότερης και σύγχρονης ιστορίας του.

"Η Μικρά Ασία του Μίκη Θεοδωράκη": Ένα ταξίδι μνήμης και προσφυγικής κληρονομιάς

Από τον Τσεσμέ στον "Ζορμπά": Η μουσική παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη συναντά τις χαμένες πατρίδες της Ιωνίας σε μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Θέατρο Πέτρας.

Μια βραδιά όπου η ποίηση γίνεται τραγούδι

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, η αυλή του Σπιτιού του Ελύτη φιλοξενεί την Ελένη Συννεφάκι σε ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στην ποίηση του Ανδρέα Αγγελάκη, μέσα από δύο κύκλους τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού.

ZAMNA x PRIMER: Χορεύοντας με τους καλύτερους

Το διήμερο πρόγραμμα του ZAMNA x PRIMER (4 & 5 Σεπτεμβρίου, ΟΑΚΑ) είναι σχεδιασμένο για χορό επί 13 συνεχόμενες ώρες που θα ξεκινά από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την επόμενη ανατολή.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συγκινείται από τη μουσική που κρύβει έναν κόσμο μέσα της

Λίγο πριν από το live του στο Φ hill Sessions στις 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δόρα Στράτου, μιλήσαμε με τον Θοδωρή Βουτσικάκη για τη μουσική του πορεία, καθώς και για τη συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου που έχει δοκιμαστεί στον χρόνο.