H Μαρίνα Σάττι βάζει "Σπίρτο και βενζίνη" στη σκηνή του "Gagarin 205"

Η ερμηνεύτρια μας ξεναγεί από την pop στην ethnic παραδοσιακή μουσική και υπόσχεται μια αξέχαστη μουσική βραδιά.

Μαρίνα Σάττι

Pop, mainstream και ethnic, αλλά πάντα σύγχρονη και διαχρονική, η Μαρίνα Σάττι, αφού περιόδευσε το καλοκαίρι στην Ελλάδα και το εξωτερικό ξεσηκώνοντας το κοινό, επιστρέφει με φόρα στην Αθήνα και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου καταλαμβάνει τη σκηνή του Gagarin 205 στις 9:30 μ.μ. για ένα μουσικό σόου με τη σφραγίδα της μοναδικής αισθητικής της.

Μια καλλιτέχνιδα που δεν σταματάει ποτέ να εκπλήσσει, μας καλεί σε ένα συναυλιακό γεγονός που, μέσα από ανατρεπτικές προσεγγίσεις και πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, αναδομεί όλο το εύρος από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων ως την trap.

Μαρίνα Σάττι

Από τη Μάντισσα ως τη "YENNA" της κι από τις μουσικές δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου που μας σύστησε μέσα από το πρόσφατο μικρομηκάδικο ντοκιμαντέρ της "FLABOURO" ως το viral του καλοκαιριού "TUCUTUM", η Μαρίνα Σάττι έρχεται με μια σπουδαία μπάντα να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της, σε μια βραδιά που θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης. Ζουρνάς, νταούλι και 808, πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα και beats, trap και αισθησιασμός – τον Δεκέμβριο η Μαρίνα Σάττι βάζει Σπίρτο και Βενζίνη στο "Gagarin 205". 

Μαζί της οι αγαπημένοι της μουσικοί και ερμηνευτές, με την Έλενα Λεώνη και την Ερασμία Μαρκίδη στο τραγούδι, τον Δημήτρη Μπρέντα στα πνευστά, τον Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα και τον Αποστόλη Μπουρνιά στα κρουστά.

Μαρίνα Σάττι,

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα Σάττι

Πτυχιούχος κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής, αλλά και υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad ανάμεσα σε άλλους, η Μαρίνα Σάττι ανέπτυξε έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική. Έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer, ενώ τραγούδησε στο John F. Kennedy Center στην Ουάσιγκτον με το World Jazz Nonet και συμμετείχε στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe σε συνεργασία με τον Bobby McFerrin, είναι μια δημιουργός και performer που είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά.

Μαρίνα Σάττι
© Alex Kurunis

Από το Μέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη. Το 2017 κατέκτησε την κορυφή των charts με το single "Μάντισσα", ενώ λίγο αργότερα το κοινό υποδέχτηκε το "Πόνος Κρυφός", που έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό "COLORS” (πρώτη φορά για Έλληνα καλλιτέχνη) παίρνοντας ακόμα μία πρωτιά στην πλατφόρμα NOWNESS, που παρουσίασε πρώτο το εξαιρετικό της video clip για το παραδοσιακό κομμάτι "Γιατί Πουλί μ’". Το 2017 ίδρυσε επίσης τις CHÓRES [ˈkɔɾɛs], ένα αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο, αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 15-60 χρονών, του οποίου διατηρεί την καλλιτεχνική διεύθυνση – ένα φυτώριο καλλιτεχνών που αποσκοπεί στη διάσωση, επεξεργασία και προώθηση του πλούτου της ελληνικής παράδοσης και στη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού ρεπερτορίου και παραστασιακών δράσεων, ενώ αναβιώνει, με μοναδικό τρόπο, τα παραδοσιακά τραγούδια του χθες με τον ήχο και την αισθητική του σήμερα. Τον Μάιο του 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ "YENNA”, ενώ το 2023 πειραματίστηκε παραδίδοντας το μικρομηκάδικο ντοκιμαντέρ της "FLABOURO" αλλά και το "TUCUTUM", ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, που αναδείχτηκε στο viral του καλοκαιριού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".