Οι μουσικές βραδιές του Half Note Jazz Club επιστρέφουν!

Ελληνικά και ξένα ρεπερτόρια και πρωτότυπα ακούσματα έρχονται στη σκηνή του Half Note, με ερμηνευτές που γεμίζουν τις φθινοπωρινές μας βραδιές.

Yilian Cañizares ©Franck Socha

Ραντεβού στο Μετς! Βραζιλιάνικη τζαζ, κουβανίζικες μελωδίες, μπόσα νόβες, εμβληματικά κινηματογραφικά τραγούδια, ποτ πουρί κλασικής και ποπ και μουσικές επανασυνδέσεις μας υπόσχονται αμνημόνευτες βραδιές στο Half Note Jazz Club.

Ο Γιάννης Οικονομίδης μας ταξιδεύει στη δική του γη των ονείρων

Λίγο ύστερα την ηχογράφηση της προσωπικής του δουλειάς, ο Γιάννης Οικονομίδης μας τη συστήνει με τη συνεργασία σταθερών συνεργατών, χαρακτηριστικών μουσικών και πάνω απ’ όλα φίλων την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στο Half Note. Ένα δυναμικό latin jazz σχήμα που πέρα από τις original συνθέσεις του Γιάννη Οικονομίδη, θα μας παρουσιάσει κλασσικές μελωδίες της αφροκουβανέζικης και βραζιλιάνικης τζαζ που άφησαν ιστορία στην παγκόσμια μουσική παράδοση και όχι μόνο. Ο Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα, φλικόρνο, κρουστά, ενορχήστρωση) μαζί με τους Φίλιππο Κωσταβέλη (πιάνο), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσο) Αλέξανδρο Σπανίδη (τύμπανα), Μάκη Στεφανίδη (κιθάρες) και Eduard Spaapen (κρουστά) υπόσχονται μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Προπώληση μέσω more.com

Η Yilian Cañizares μας ξεσηκώνει με κουβανέζικους ρυθμούς

Το Half Note Jazz Club ανοίγει το διεθνές του πρόγραμμα για την καινούργια σεζόν με την Cubana diva Yilian Cañizares για τέσσερις εμφανίσεις από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 ΟκτωβρίουH Κουβανή – βιρτουόζος βιολονίστα, τραγουδίστρια και συνθέτης - είναι τα τελευταία δέκα χρόνια μια πραγματική σταρ της μουσικής. Η μουσική της Cañizares, κρατώντας την Κουβανική ταυτότητά της, συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο την jazz, την κλασσική και τους Αφρο-Κουβανικούς ρυθμούς. Στην πρώτη της αυτή παρουσία μπροστά στο Ελληνικό κοινό, η ερμηνεύτρια με την αφάνα και το χαμόγελο, το βιολί και την εκπληκτική φωνή θα βρεθεί στην σκηνή του Half Note μαζί με το εξαιρετικό Resilience Trio της, που περιλαμβάνει τους Childo Tomas στο μπάσο και Ernesttico Rodriguez στα κρουστά. 

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

 

Η Μιράντα Βερούλη μας μας προσκαλεί σε μια πτήση "Non-stop to Brasil” του '60

Η Μιράντα Βερούλη, τραγουδοποιός με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή, ανεβαίνει στη σκηνή την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, για μια βραδιά αφιερωμένη στη "Βασίλισσα της Bossa Nova" Astrud Gilberto. Η Astrud Gilberto έχει αφήσει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς δεκαετία του ’60 σύστησε την μπόσα νόβα στον πλανήτη. Παρέα με ένα γκρουπ κορυφαίων Ελλήνων jazz μουσικών, η Μιράντα Βερούλη επιλέγει τραγούδια από τις εμβληματικές πρώτες ηχογραφήσεις της "Βασίλισσας της Bossa Nova" αλλά και γενικότερα από την εκλεκτή δισκογραφία της.Την μουσική ενορχήστρωση αναλαμβάνουν ο Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο τενόρο σαξόφωνο, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Γιώργος Ρούλος στο κοντραμπάσο και Αναστάσης Γούλιαρης στα τύμπανα.

Προπώληση μέσω more.com

Οι White Boots μας ξανασυναντούν μετά από 23 χρόνια

Οι White Boots ξανά επί σκηνής! Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το εμβληματικό συγκρότημα δίνει ραντεβού στο Μετς μετά από 23 χρόνια που δεν υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριο. Μετά από πολλά χιλιόμετρα σε live, παίζοντας τη δική τους εκδοχή του Blues μπολιασμένου με Funky και Soul στοιχεία, έρχονται να μας θυμίσουν κάποια Σαββατόβραδα στο "Αν" στα Εξάρχεια. Μαζί με τον Νίκο Ρούσσο στο τραγούδι, τον Γιώργο Στεφανάκη στη κιθάρα, τον Γιώργο Γούτη στη κιθάρα, τον Γιάννη Κόκκινο στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Χρήστο Κουτσογιάννη στα τύμπανα θα ταξιδέψουμε στον χρόνο.

Προπώληση μέσω more.com

Οι Cinema Paradiso Project μας περιηγούν στη "χρυσή εποχή” του Ελληνικού Κινηματογράφου

Cinema Paradiso Project
Cinema Paradiso Project

Οι Cinema Paradiso Project επιστρέφουν στο Half Note Jazz Club για 3 βραδιές, Παρασκευή 27 έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου, με το καινούργιο τους αφιέρωμα, αυτή τη φορά στον Ελληνικό Κινηματογράφο! Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή που καλύπτει σχεδόν 70 χρόνια δημιουργίας, έργα και μουσικές που αγγίζουν τα βιώματα και τις αναμνήσεις όλων, από πιο σύγχρονες περιόδους μέχρι πίσω εκεί στη λεγόμενη "χρυσή εποχή” του Ελληνικού Κινηματογράφου. Με τίτλο "Τράβα μαλλί ανεβαίνουμε”, οι Cinema Paradiso Project απογειώνονται με τα soundtrack του Ελληνικού κινηματογράφου, με την Σουζάνα Γιαννακοπούλου στο τραγούδι, τη Σοφία Ροσμαράκη στο πιάνο, την Ευαγγελία Λοφίτου στο ακκορντεόν, τη Στέλλα Ζιοπούλου στο βιολί, τον Μάριο Σκουτέλη στο κοντραμπάσο, τον Κωνσταντίνο Μπουρόπουλο στη κλασική κιθάρα και στα φωνητικά, τον Νικόλα Κωνσταντίνου στην ηλεκτρική κιθάρα και τα φωνητικά, τον Ιάκωβο Παυλόπουλο στα κρουστά και τα φωνητικά και τον Δημήτρη Αραπαντελή στις ενορχηστρώσεις.

Προπώληση μέσω more.com

Το αναπάντεχο ντουέτο Philipp Weiss και Στάθης Άννινος μας μεταφέρουν από το σκοτάδι στο φως

Στάθης Άννινος
Στάθης Άννινος

O τραγουδιστής και βοκαλίστας Philipp Weiss και ο πολυδιάστατος πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος,  μας καλούν σε δύο μοναδικές βραδιές στη σκηνή του Half Note, τις Τετάρτες 1 & 29 Νοεμβρίου! Υπόσχονται ένα μουσικό ατμοσφαιρικό ταξίδι από το σκοτάδι και την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης έως το φως (γι' αυτό και ο τίτλος της παράστασης είναι "Darklight"), τη συνύπαρξη, την αγάπη, μέσα από τις μελωδίες του Robert Schumann και τους ποιητικούς στίχους του Philipp Weiss. Η ελευθερία, η πολύπλευρη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση του Στάθη Άννινου και οι ευφάνταστοι μουσικοί βοκαλισμοί του Philipp Weiss, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό μουσικών στυλ με αποχρώσεις Jazz, Κλασικής, Ποπ και World μουσικής. Την set list συμπληρώνουν κομμάτια των Beatles, καθώς και original του Philipp Weiss. 

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.