Η Yilian Cañizares μας ξεσηκώνει με κουβανέζικους ρυθμούς

Η Cubana diva μαζί με το Resilience Trio ανοίγει το διεθνές του πρόγραμμα του "Half Note Jazz Club" για τη νέα σεζόν.

Yilian Cañizares ©Franck Socha

Για μια ακόμη φορά το "Half Note Jazz Club" πρωτοπορεί, ανοίγοντας το διεθνές του πρόγραμμα για την καινούργια σεζόν με την μοναδική Yilian Cañizares για τέσσερις εμφανίσεις από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. H Κουβανή – βιρτουόζος βιολονίστα, τραγουδίστρια και συνθέτης - είναι τα τελευταία δέκα χρόνια μια πραγματική σταρ της μουσικής και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η μουσική της Cañizares, κρατώντας την Κουβανική ταυτότητά της, συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο την jazz, την κλασσική και τους Αφρο-Κουβανικούς ρυθμούς.

Η όμορφη "περιπέτεια” και πορεία ζωής της Yilian ξεκινάει πριν 42 χρόνια στην Havana της Κούβας, όπου και γεννήθηκε. Το μεγάλο ταλέντο της στην μουσική, θα την οδηγήσει να πάρει υποτροφία στα 16 της και να συνεχίσει σπουδές στο βιολί στο Caracas της Βενεζουέλας. Το 2000 μετακινείται στην Ελβετία για συνέχιση των σπουδών της κι αρχίζει να λάμπει και να γίνεται περιζήτητη από ορχήστρες και διάφορα ensembles, έχοντας εγκατασταθεί στην Λωζάννη. Όμως οι μουσικές της αναζητήσεις είναι διαφορετικές και φτιάχνει το πρώτο της κουαρτέτο με το όνομα "Ochumare" (ουράνιο τόξο στην διάλεκτο Yoruba) με μουσικούς από Βενεζουέλα, Γερμανία κι Ελβετία κι αργότερα με Κουβανούς μουσικούς. Το 2008 θα κερδίσει με το γκρουπ της, το διεθνή διαγωνισμό στο Montreaux Jazz Festival και το 2009 θα κάνει τον πρώτο της δίσκο. Λίγο αργότερα θα εμφανίζεται πλέον με το όνομά της και έτσι θα κατακτά τον κόσμο.

Yilian Cañizares
©Franck Socha

Rising Star of the year 2013, η Cañizares θα συνεργαστεί με τον θρυλικό Ibrahim Maalouf, τον Diego El Cigala, την Youn Sun Nah, τον Richard Bona, τον Roberto Fonseca, τον Dhafer Youssef και την Lausanne Chamber Orchestra. Η πιο μακροχρόνια συνεργασία της φυσικά είναι από το 2018 με τον εκπληκτικό Omar Sosa με τον οποίο έκαναν και τον επιτυχημένο δίσκο "Aguas" αλλά κι ένα live άλμπουμ και περιοδεύουν από τότε μαζί σαν headliners σε Φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η θρύλος της Κουβανικής μουσικής Chucho Valdes, θα συνεργαστεί μαζί της το 2019 και θα την ξεχωρίσει για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία της, τον αυθορμητισμό και την εκφραστικότητά της και την μοναδική φωνή της, ως την νέα εκπρόσωπο της σύγχρονης Κουβανικής μουσικής. Έτσι η Cañizares με το μουσικό της χάρισμα, το χαμόγελο και τη φλόγα της Κουβανικής της καταγωγής, κατακτά όλο τον κόσμο. Στις αρχές Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει το 8ο της άλμπουμ!

Στην πρώτη της αυτή παρουσία μπροστά στο Ελληνικό κοινό, η ντίβα με την αφάνα και το χαμόγελο, το βιολί και την εκπληκτική φωνή θα βρεθεί στην σκηνή του Half Note μαζί με το εξαιρετικό Resilience Trio της, που περιλαμβάνει τους Childo Tomas στο μπάσο και Ernesttico Rodriguez στα κρουστά. Παρασκευή και Σάββατο στι 10:30 μ.μ. και Κυριακή και Δευτέρα στις 9:30 μ.μ., οι διαφορετικές μαγικές μουσικές καταβολές της Yilian Cañizares πλάθουν για εμάς ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι κι ένα τελετουργικό.

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.