6 διεθνείς συναυλίες για το πρώτο Παρασκευοσάββατο του Οκτώβρη

Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που καταφτάνουν στην πόλη, αλλά το κοινό αναμένεται να τιμήσει τα γνώριμα ονόματα και όσα μένουν πιστά σε δοκιμασμένες ηχητικές τροχιές.

Pinakas_front Οι Hotel Lux έρχονται για πρώτη φορά

Hotel Lux

Φρέσκο όνομα, από την indie pop/rock σκηνή που έχει γεννηθεί τελευταία στο νότιο Λονδίνο, με αδρές αναφορές στην παρακαταθήκη των Fall. Ο Iggy Pop τους έχει ήδη αγαπήσει, οπότε ελπίζουν ότι θα συμβεί το ίδιο και με το διεθνές κοινό. Την Παρασκευή 6/10 δίνουν την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα, στη "Death Disco".

Pinakas_01

Blind Guardian

Μετά την επιβλητική τους συναυλία στο Release Athens του 2022, πολλοί προέβλεψαν ότι οι Γερμανοί δεν θα αργούσαν να ξαναφανούν –άλλωστε έχουν παλιές και γερές ρίζες στη heavy metal Ελλάδα. Οι οποίες επιβεβαιώθηκαν εμφατικά όταν η ανακοινωμένη βραδιά στο "Floyd" (7/10) βγήκε sold out, με αποτέλεσμα να βάλουν και δεύτερη αθηναϊκή ημερομηνία (6/10).

Pinakas_02
© Ebru Yildiz

Algiers

Εν μία νυκτί, η αμερικάνικης κοπής σκοτεινιά του post-punk τους και η ποιητική οργή με την οποία στάθηκαν στη σκηνή του "Temple" τον Φεβρουάριο του 2018, δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς με το ελληνικό εναλλακτικό κοινό. Μεσολάβησε η πανδημία, βέβαια, όμως η επικείμενη βραδιά (Σάββατο 7/10, ξανά στο "Temple") αναμένεται να αναζωπυρώσει αυτή τη σχέση πάθους.

Pinakas_03
© Clint Peloso

Telenova

Έχει δεν έχει 3 χρόνια ζωής το αυστραλέζικο αυτό τρίο της Angeline Armstrong, αλλά αφενός το single "Bones" (2021), αφετέρου η σταθερή του πορεία στα ελληνικά ραδιόφωνα –τουλάχιστον σε εκείνα που αγαπούν την alternative pop έκφραση– αποδείχθηκαν αρκετά για να εξασφαλίσουν τον πρώτο τους ερχομό στη χώρα μας (6/10, στο Roof Stage του "Gazarte"). 

Pinakas_04

The Wedding Present

Συναυλία-κάλεσμα διαφορετικών εναλλακτικών γενεών στη "Death Disco" (Σάββατο 7/10), αφού ακόμα και οι νεότεροι που δεν τους έχουν ψάξει, έχουν δει πολλές φορές το ντεμπούτο τους "George Best" (1987) να φιγουράρει στις λίστες με τους καλύτερους και επιδραστικότερους δίσκους που βγήκαν στη Βρετανία, σε εκείνα τα κρίσιμα για την indie κουλτούρα χρόνια.

Pinakas_05

Zounds

Γνώριμοι κι αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, ξαναγυρνάνε στην Αθήνα ώστε να ξεσηκώσουν για ακόμα μία φορά με τραγούδια σαν τα "Demystification" και "War/Subvert" (Παρασκευή 6/10, στο "An Club"). Κουβαλώντας, όπως πάντα, έναν μικρό anarcho-punk θρύλο με το δικό του αποτύπωμα στην οριακή βρετανική πενταετία 1977-1982, όπου, μεταξύ άλλων, άνοιγαν και τα πρώτα post-punk μονοπάτια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.