Naxatras: "​​​​​​​Η μουσική μας στοχεύει στο φως"

Με αφορμή το φθινοπωρινό τους live στο "Gagarin 205", παρέα με τους Steams, οι Θεσσαλονικείς μας δίνουν μια γεύση απ' όσα ετοιμάζουν για τη νέα σεζόν.

naxatras

Οι Naxatras επιστρέφουν για ένα live στην Αθήνα μαζί με τους The Steams. Το εμβληματικό ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί ξανά στη σκηνή του "Gagarin 205", το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Το συγκρότημα που αγαπήθηκε εντός και εκτός Ελλάδος περιόδευσε σε περισσότερες από 20 χώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με αφορμή τη κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ "IV” (2022). Λίγο πριν ξαναμπούν στο στούντιο για να δουλέψουν πάνω σε καινούργια μουσική, οι Naxatras ξεκινούν το νέο σκέλος της περιοδείας τους από την Αθήνα.

Κάνοντας το ξεκίνημα τους στην Θεσσαλονίκη, οι Naxatras έχουν καταφέρει να εξελιχθούν ως μια ανεξάρτητη μπάντα, με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και μεστές μελωδίες. Το συγκρότημα συγκέντρωσε από πολύ νωρίς τα βλέμματα των fans της εγχώριας heavy και psych σκηνής, καθώς δε δίστασαν να πειραματιστούν με διαφορετικά είδη μουσικής (progressive, blues, funk, stoner, oriental) και να εισάγουν πρωτότυπο ήχο στο πεδίο. Με αξιομνημόνευτες ζωντανές εμφανίσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ-ορόσημα της Ευρώπης (Desertfest στη Γερμανία και στην Αγγλία, Ozora Festival στην Ουγγαρία, Lake on Fire στην Αυστρία και Duna Jam στη Σαρδηνία και στην Ιταλία) οι Naxatras έχουν καταφέρει να αφήσουν το προσωπικό τους στίγμα και να γίνουν ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους της μουσικής κατηγορίας τους στην Ελλάδα. Με αφορμή το φθινοπωρινό τους live στο "Gagarin 205", παρέα με τους Steams, οι Θεσσαλονικείς psy rockers μας δίνουν μια γεύση απ' όσα ετοιμάζουν για τη νέα σεζόν, το επικείμενο ευρωπαϊκό τουρ τους και την επόμενη δισκογραφική κυκλοφορία τους.

Πως νιώθετε που επιστρέφετε στη σκηνή του "Gagarin";
Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε εδώ και χρόνια πλέον. Οι συναυλίες μας εκεί το ’18 και το ’19 ήταν οι μεγαλύτερες που έχουμε κάνει ποτέ και σίγουρα μέσα στα αγαπημένα μας show γενικά. Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα αυτού του μαγαζιού που το αγαπάμε πολύ και νομίζω και ο κόσμος το ίδιο.

Αυτή τη φορά ενώνετε δυνάμεις με τους The Steams. Πώς σας φαίνεται η μουσική τους;
Οι Steams είναι από τις καλύτερες ροκ μπάντες που έχει να προσφέρει η χώρα αυτή τη στιγμή, έχουν κάτι πολύ δικό τους, μια ταυτότητα που δε συναντάς αλλού. Τα live τους είναι μυσταγωγικά και τα κομμάτια αποκτούν μια άλλη διάσταση. Το ’19 είχαμε ξαναπαίξει μαζί στο "Gagarin" και μας είχαν κάνει εντύπωση από τότε. Πέρα από το μουσικό κομμάτι, είναι εξαιρετικά παιδιά και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να τους εκτιμάμε.

Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για την πιο πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία σας, "IV”; Σε τι διαφέρει από τις προηγούμενες;
Διαφέρει σε αρκετά επίπεδα. Είναι το πρώτο άλμπουμ μας με τον Παντελή Κάργα στα synthesizer, έχει ένα fantasy concept και η παραγωγή είναι πιο καθαρή από τα προηγούμενα άλμπουμ μας. Οι συνθέσεις έχουν επιρροές από 70’s progressive rock και οι ενορχηστρώσεις είναι πιο πλούσιες, με κρουστά, έγχορδα, πνευστά και ηχοτοπία.

Η μουσική μας στοχεύει στο φως. Θέλουμε με τον τρόπο μας να κάνουμε τον ακροατή να δει την ομορφιά, να νιώσει πλήρης με τον εαυτό του, τη ζωή του και τον κόσμο, όχι επιφανειακά, αλλά με ουσία.

Διαβάστε Επίσης


 


Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή/ εμφάνιση από τη περσινή σας περιοδεία;
Είναι πολλές, οπότε θα επιλέξουμε μερικές. Σίγουρα η παρουσίαση του άλμπουμ στην Αθήνα στο "Fuzz", οι μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Παρίσι, η Βαρκελώνη και η εμφάνιση στο Desertfest Antwerp μας έμειναν σαν highlights.

Στην τελευταία συνέντευξη σας στο Aθηνόραμα μιλήσατε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες. Έχει αλλάξει κάπως η κατάσταση έκτοτε και προς ποια κατεύθυνση;
Τα πράγματα ποτέ δεν είναι "στρωμένα" για τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες, πόσο μάλλον σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου οι ευκαιρίες είναι λιγότερες και η οικονομική κατάσταση πιο δύσκολη από ότι αλλού στην Ευρώπη. Όμως είναι λίγο καλύτερα από την τελευταία φορά, μιας και τότε ήμασταν εν μέσω πανδημίας. Έχει ανοιχτεί πλέον ξανά ο κόσμος, γίνονται συνέχεια συναυλίες και φεστιβάλ, γι’ αυτό κι εμείς είμαστε αισιόδοξοι και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Προτιμάτε τις εγχώριες εμφανίσεις ή τις εμφανίσεις σας στο εξωτερικό;
Δε θα έλεγα πως παίζει τόσο ρόλο για εμάς, πιο πολύ κρίνεται από το εκάστοτε live, τον κόσμο και το vibe του.

Υπάρχουν στοιχεία στη δισκογραφίας σας που να έχουν προκύψει αυτοσχεδιαστικά από τις ζωντανές εμφανίσεις σας;
Ναι, φυσικά. Ειδικά παλιότερα, όταν ξεκινούσαμε, αρκετές ιδέες προέκυψαν έτσι. Μερικά παραδείγματα είναι το "The West", το "Garden of the Senses" και το "Land of Infinite Time".


Ποια είναι η σημασία του ονόματος σας;
Προέρχεται από το ινδικό "Nakshatras", μια λέξη που περιγράφει τις φάσεις της σελήνης.

Από που αντλείτε έμπνευση και επιρροές για τη μουσική σας; Ποιο είναι το συνδετικό σας στοιχείο σαν συγκρότημα;
Η έμπνευση έρχεται από τη ζωή, από τα συναισθήματά και τις ιδέες μας, τη φύση και την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Οι επιρρόες είναι πολλές, ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια προέρχονται λιγότερο από τη ροκ και περισσότερο από άλλα είδη, όπως ηλεκτρονική και world music. Ίσως και αυτό να είναι το συνδετικό μας στοιχείο: το ότι συνθέτουμε τις διαφορετικές μας επιρροές και προσωπικότητες σε ένα κοινό όραμα που είναι μεγαλύτερο από τα επιμέρους στοιχεία του.

Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε με τη μουσική σας;
Η μουσική μας στοχεύει στο φως. Θέλουμε με τον τρόπο μας να κάνουμε τον ακροατή να δει την ομορφιά, να νιώσει πλήρης με τον εαυτό του, τη ζωή του και τον κόσμο, όχι επιφανειακά, αλλά με ουσία. Αυτό είναι κάτι το οποίο απαιτεί και το να περάσεις από το σκοτάδι.

Αν μπορούσατε να διαλέξετε το κοινό οποιασδήποτε μουσικής δεκαετίας , ποια θα επιλέγατε;
Αν και η προφανής απάντηση θα ήταν τα 60’s, μάλλον τα 80’s είχαν το πιο ενθουσιώδες κοινό, φαίνεται να περνούσαν όλοι τέλεια.

Naxatras
Naxatras

 Υπάρχει κάποιο μέρος στο οποίο ονειρεύεστε να παίξετε κάποια στιγμή;
Υπάρχει μια ιδέα από παλιά να κάναμε μια ξεχωριστή συναυλία σε ένα πλανητάριο, ίσως την πραγματοποιήσουμε κάποια στιγμή.

 Με ποιο μεγάλο συγκρότημα/καλλιτέχνη θα θέλατε περιοδεύσετε σαν support act;
Από τα συγκροτήματα που είναι ενεργά και ακόμα στην ακμή της πορείας τους, ένα τουρ με τους King Gizzard θα ήταν σίγουρα μια δυνατή εμπειρία.

Τι ετοιμάζετε για τη νέα σεζόν;
Μετά τη συναυλία στο "Gagarin" και το φθινοπωρινό τουρ στην Ευρώπη που ακολουθεί, θα εστιάσουμε στη δημιουργία του επόμενου άλμπουμ μας. Στόχος μας είναι μέσα στο χειμώνα να το ηχογραφήσουμε, ώστε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Ποιοι είναι οι στόχοι του συγκροτήματος για το μέλλον;
Να συνεχίσουμε την πορεία μας με ανοιχτό μυαλό, να δημιουργούμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Να γνωρίσουμε ακόμα πιο πολλά μέρη, ανθρώπους και εμπειρίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Naxatras

  • Rock-pop-folk

Με αφορμή το τελευταίο τους άλμπουμ «IV», που κυκλοφόρησε το 2022, το ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη περιόδευσε σε περισσότερες από 20 χώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Λίγο πριν ξαναμπούν στο στούντιο για να δουλέψουν πάνω σε νέες συνθέσεις, οι Naxatras ξεκινούν το νέο σκέλος της περιοδείας τους από την Αθήνα. Μαζί τους θα βρεθούν και οι The Steams, για την πρώτη φθινοπωρινή τους συναυλία έπειτα από μια σεζόν γεμάτη από εκρηκτικά live στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ακολούθησαν μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, “Mild Conquest”.

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.