Ο "Oρφέας" του Μεγάρου ταξιδεύει στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϋρώυτ

Η παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με πρωταγωνιστή τον διάσημο τενόρο Rolando Villazón, ταξιδεύει στη Γερμανία.

Ορφεας - Μεγαρο Μουσικης Αθηνων © Manios

Η παράσταση "Ορφέας" του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2017), ανεβαίνει για πρώτη φορά την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϋρώυτ στη Γερμανία, με πρωταγωνιστή τον διάσημο τενόρο, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ "Εβδομάδα Μότσαρτ" Rolando Villazón. Τον μεξικανό λυρικό τραγουδιστή πλαισιώνει το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, γνωστό για τις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες και τις βραβευμένες ηχογραφήσεις του που έχουν επαινεθεί από τον διεθνή Τύπο. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (αρχική σύλληψη, μουσική διεύθυνση) και τη σκηνοθεσία, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου. Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σύντομα οι πυρετώδεις προετοιμασίες και οι εντατικές δοκιμές, ενόψει της πρεμιέρας του "Ορφέα" στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϋρώυτ, οι οποίες πραγματοποιούνται στους χώρους του Μεγάρου.

Rolando Villazón - Ορφεας - Μεγαρο Μουσικης Αθηνων
© Stéphane Gallois

Σε αυτή την τολμηρή προσέγγιση του αριστουργήματος του Μοντεβέρντι από το διακεκριμένο ελληνικό σύνολο, ο συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος αναδεικνύει τη ζοφερή ατμόσφαιρα του Κάτω Κόσμου, επεμβαίνοντας με τις διασκευές και τη ζωντανή ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου καθώς και με την επιμέλεια της μουσικής για το αυθεντικό τέλος της όπερας: ένα τέλος που διασώζεται μόνο ως κείμενο στο λιμπρέτο του Alessandro Striggio [Αλεσσάντρο Στρίτζο] (1607).  Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Νίκης Ψυχογιού, και η κινησιολογία της Νάντης Γώγουλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Σαβίνα Γιαννάτου (Πρωθιέρεια του Διονύσου), Θεοδώρα Μπάκα (H Μουσική), Γιάννης Φίλιας (Βοσκός), Ειρήνη Μπιλίνη (Νύμφη), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Ευρυδίκη), Σοφία Πάτση (Αγγελιαφόρος), Λένια Ζαφειροπούλου (Η Ελπίδα), Μάριος Σαραντίδης (Χάροντας), Μαρία Παλάσκα (Περσεφόνη) και Τίμος Σιρλάντζης (Πλούτωνας). 

Ορφεας - Μεγαρο Μουσικής Αθηνών
© Manios

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

16/05/2024

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week 2024

Η τετραήμερη γιορτή ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, που απλώνεται σε 4 venues στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμικού, προσκαλεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.

Αυτές είναι οι παράλληλες δράσεις του 23oυ Athens Jazz

Οι χειροποίητες δημιουργίες του Meet Market, η επετειακή φωτογραφική έκθεση της ομάδας METApolis και το πιο τζαζ πρωινό του καλοκαιριού, γεμάτο με δωρεάν δράσεις για παιδιά, συμπληρώνουν τη φετινή διοργάνωση

"P.O.P.": Kυκλοφόρησε το νέο E.P. της Μαρίνας Σάττι

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Σάττι επιστρέφει με ολοκαίνουργιο υλικό.

Γιάννη Αγγελάκη, ποια είναι η "Φωνή των Βακχών";

Ο ανερχόμενος συνθέτης γράφει για την "επινοημένη παράσταση μουσικού θεάτρου" που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.