Οι Then Comes Silence έρχονται στο Death Disco

Το Death Disco Club γεμίζει με punk μελωδίες με καλεσμένους τους Then Comes Silence και τους Reflection Black .

Then Comes Silence © Jonas Fransson

Το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου, στις 9μ.μ, η Death Disco θα γεμίσει με τις κοφτερές κιθάρες, τα μελωδικά synths και το δυναμικό, σκοτεινό ρομαντισμό ενός από τους καλύτερους συνδυασμούς που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Οι καταπληκτικοί post-punk/goth rockers από τη Σουηδία, Then Comes Silence θα παρουσιάσουν κομμάτια από τη μέχρι τώρα πορεία τους και τα 6 albums, για πρώτη φορά στην Αθήνα. Τη βραδιά θα ανοίξει ένα από το καλύτερα εγχώρια νεοεμφανιζόμενα σκοτεινά σχήματα, οι Reflection Black, το προσωπικό project του Elis Alex (Ravencult, Nigredo), παρουσιάζοντας το καταπληκτικό ντεμπούτο album τους, "Last Stop To Nowhere”, στη παρθενική, full band, live εμφάνιση. Άλλο ένα double bill που δεν πρέπει να χάσετε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την ElektroSpank PR και τη VoodooD Productions. 

Then Comes Silence

Οι Then Comes Silence σχηματίστηκαν το 2012 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Τα πρώτα δείγματα στον ήχο τους ήταν άγρια και θορυβώδη, με μια ξεχωριστή επιρροή από το βαθύ psych-rock και το dark shoegaze. Το 2015, με το τρίτο άλμπουμ, "Nyctophilian", οι Then Comes Silence και ο ήχος τους εφτασε σε όλο τον κόσμο και ξεκίνησαν οι μοναδικές τους ζωντανές εμφανίσεις τους, των οποίων η φήμη άρχισε να εξαπλώνεται στις Gothic, Darkwave και Post-Punk κοινότητες, σε όλο τον κόσμο. 

To σχήμα από τη Σουηδία υπέγραψε στη φημισμένη Nuclear Blast το 2016 στην οποία ηχογράφησε το LP "Blood" το οποίο κυκλοφόρησε το 2017. Το 2017 και το 2019 περιόδευσαν σε όλη την Ευρώπη, ανοίγοντας live shows σε μπάντες όπως οι Fields of the Nephilim και οι Chameleons και έχουν εμφανιστεί στα M'era Luna, Wave Gotik Treffen, W-Fest, Roskilde Festival και A Murder Of Crows Festival. Μετά την επιτυχία της τελευταίας περιοδείας, υπέγραψαν διπλή συμφωνία με τη Metropolis Records για τη Βόρεια Αμερική και τη Nexilis/Schubert Music για τον υπόλοιπο κόσμο. Τον Αύγουστο του 2022 το συγκρότημα έκανε την πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ ανοίγοντας για τους The Bellwether Syndicate, με εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, στο San Diego, Los Angeles, San Francisco, Portland, Seattle, Salt LakeCity, Chigago, Mineapollis και New York. Το τελευταίο full-length album με τίτλο "Hunger" κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου 2022. Μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Mattias Ruejas Jonson το φθινόπωρο του 2022, οι Then Comes Silenceσυνεχίζουν ως τριμελής μπάντα. Το 2023 η περιοδεία "Hunger" συνεχίζεται με το δεύτερο σκέλος, με εμφανίσεις στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. 

Reflection Black 

Οι Reflection Black αποτελούν τον τρόπο έκφρασης του ανθρώπου πίσω από το project, του Elis Alex, για τα μουσικά οράματα τα οποία προέρχονται από τα αστικά τοπία της Αθήνας. Στόχος είναι η έκφραση μέσα από το μελωδικό Goth Rock και το σύγχρονο post-punk, εμπνευσμένο από το μουσικό παρελθόν του Alex και το πέρασμα από το Black Metal (Ravencult, Nigredo). Το αποτέλεσμα είναι σκοτεινό, ρυθμικό, καθηλωτικό επιτυγχάνοντας την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε ονειρικές synth γραμμές, κρυστάλλινες κιθάρες συνδυασμένα με εθιστικά φωνητικά. Οι Reflection Black κυλοφόρησαν το ντεμπούτο EP με 3 τραγούδια και τίτλο "Entering Dreamtime", τον Μάιο του 2022, μέσω της Razorbleed Productions (Harakiri for the Sky, Thy Light, Clouds, κ.λπ.) ενώ το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ, "Last Stop To Nowhere", κυκλοφόρησε από την Swiss Dark Nights τον Μάρτιο του 2023, οδηγεί τον ακροατή σε ανεξερεύνητα μονοπάτια των dark, post-punk και goth rock ήχων. Οκτώ τραγούδια, οκτώ όψεις της πιο σκοτεινής πλευράς της μουσικής μέσα από τα μάτια και το μυαλό του Elis Alex. 

Ο Elis Alex μας λέει για το "Last Stop To Nowhere”: "Με το Last Stop To Nowhere μπορώ να πω ότι έχω κάνει ένα άλμπουμ με το οποίο είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Ένας δίσκος, οκτώ κομμάτια, το καθένα διαφορετικό από το άλλο, τα οποία εξακολουθούν να σχηματίζουν με συνέπεια τη μεγάλη εικόνα, χωρίς fillers.” Η ηχογράφηση, το mixing και το mastering έγιναν το 2022 στο Pentagram Studio με τον George Emmanuel(Lucifer’s Child, ex-Rotting Christ) ενώ τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν στο Red Panda Studio με τον SokratisBebis. Το cover art και το layout είναι του Alex Eckman Lawn. 

Προπώληση: more.com | Είσοδος: 20€ - 16€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Death Disco

Ωγύγου 15 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Αριάδνη στη Νάξο" κάνει στάση στην Καλλιθέα

Στο πλαίσιο της δράσης "Στην αγκαλιά της Αττικής – Πολιτισμός στις γειτονιές μας" θα παρουσιαστεί η όπερα του Nicola Porpora με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πάνος Βλάχος στήνει φάση στο θέατρο Βράχων

Ο καλλιτέχνης θα δώσει μια συναυλία με... χωρίς πρόγραμμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Σκιά των Βράχων".

Οι Radiohead περιοδεύουν μετά από 7 χρονιά

Το συγκρότημα του Thom Yorke θα εμφανιστεί σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: τη Μαδρίτη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο.

Το Φ hill Sessions επιστρέφει δυναμικά στον Λόφο Φιλοπάππου

Αυτός ο Σεπτέμβριος στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει συναυλίες για όλα τα γούστα: από τον Dhafer Youssef και τη Μάρθα Φριντζήλα με τα Καλογεράκια μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Λένα Πλάτωνος.

Η musicAeterna Byzantina στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Η musicAeterna Byzantina συμμετέχει σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.