Ηράκλεια 2023: Μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο Κτήμα Φιξ

Το ετήσιο φθινοπωρινό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έρχεται με μουσικές και χορευτικές εμφανίσεις για όλες τις ηλικίες.

κτημα φιξ

Τα "Ηράκλεια", το κεντρικό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, είναι και φέτος εδώ για να προσφέρουν μουσικές βραδιές σε όλες και όλους. Αυτή τη χρονιά μέσα στο Κτήμα Φιξ, το οποίο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τα Ηράκλεια από τότε που η δημοτική αρχή κατάφερε να το αποκτήσει για λογαριασμό των δημοτών και να ανοίξει τις πόρτες του ως το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Όπως πάντα συμβαίνει στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ κοινή ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις 8 μ.μ. Παράλληλα, στον χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει bazaar βιβλίου από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Εκκίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία της Πέγκης Ζήνα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ενώ την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην σκηνή του Φιξ ανεβαίνει ο Παντελής Θαλασσινός με την συναυλία να ανοίγουν τα συγκροτήματα των παιδιών από το 1ο και το 4ο Λύκειο της πόλης.

Η Πέγκυ Ζήνα σε one woman show
Πέγκυ Ζήνα, που θα εμφανιστεί  στο φεστιβάλ "Ηράκλεια" στις 2 Σεπτεμβρίου
Παντελής Θαλασσινός
Παντελής Θαλασσινός, που θα εμφανιστεί  στο φεστιβάλ "Ηράκλεια" στις 3 Σεπτεμβρίου

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα των φετινών Ηρακλείων, όπως το έχει ετοιμάσει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, ακολουθούν:

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου: συναυλία με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και την Πίτσα Παπαδοπούλου
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: ο Μπάμπης Τσέρτος και η ορχήστρα του
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου: συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια και τη Μπέσσυ Αργυράκη
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου: χορευτική παράσταση από τον Χορευτικό Όμιλο "Ειρήνη"

Πίτσα Παπαδοπούλου
Πίτσα Παπαδοπούλου, που θα εμφανιστεί  στο φεστιβάλ "Ηράκλεια" στις 8 Σεπτεμβρίου
Μπάμπης Τσέρτος, που θα εμφανιστεί  στο φεστιβάλ "Ηράκλεια" στις 9 Σεπτεμβρίου

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου: συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου: παιδικό πρόγραμμα με τον Θανάση Βισκαρδουράκη και το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου. Συμμετέχουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και το Εργαστήρι Τέχνης "ΖωγραφίΖΩ". Ώρα έναρξης εκδηλώσεων μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα στις 7 μ.μ.
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου: βραδιά latin χορού με την παράσταση "Latin Passion", σε μια συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Ζωή Τηγανούρια
Ζωή Τηγανούρια, που θα εμφανιστεί  στο φεστιβάλ "Ηράκλεια" στις 10 Σεπτεμβρίου
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Ελένη Τσαλιγοπούλου, που θα εμφανιστεί  στο φεστιβάλ "Ηράκλεια" στις 16 Σεπτεμβρίου

Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις των Ηρακλείων θα ξεκινήσει το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου έως τη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, με παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων από δήμους και ομάδες της Αττικής στην σκηνή "Βάσω Παπαθεοδώρου – Μπελίτση", του Πολιτιστικού Πολύκεντρου "Ηλέκτρα Αποστόλου", για το οποίο θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Η Μαίρη Ιγγλέση, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, σχολιάζει: "Διαλέξαμε να καλέσουμε κορυφαία ονόματα από το ελληνικό τραγούδι, σπουδαίους καλλιτέχνες που θα μας ταξιδέψουν στο χθες και το σήμερα. Είμαι υπερήφανη και ταυτόχρονα σίγουρη για το πρόγραμμα που θα σας παρουσιάσουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε αυτές τις μοναδικές, μελωδικές βραδιές" 

Αξιοσημείωτο είναι και το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου: "Τα φετινά Ηράκλεια είναι ιστορικά! Για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής γίνεται μέσα στο Κτήμα Φιξ με τον Δήμο και τους δημότες να είναι οι ιδιοκτήτες του. Είναι η δικαίωση της επιμονής και των προσπαθειών που κάναμε ως δημοτική αρχή ο Δήμος να αποκτήσει το Κτήμα Φιξ με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται ποτέ ξανά να πάρει την άδεια από κανένα για να το χρησιμοποιήσει, για να το ζήσει, για να γιορτάσει μέσα σε αυτό το μαγικό χώρο μαζί με τους δημότες. Το Κτήμα Φιξ είναι πια δικό μας και δεν θα μας το στερήσει κανείς. Όπως το χαρήκαμε όλο το καλοκαίρι, έτσι σας καλώ και τον Σεπτέμβρη να γιορτάσουμε μαζί στα Ηράκλεια με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για όλους εσάς και φυσικά με ελεύθερη είσοδο"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Συνέντευξη | Οι Electric Litany επιστρέφουν στην Ελλάδα με το πιο προσωπικό τους άλμπουμ στις βαλίτσες τους

Ο frontman της μπάντας, Αλέξανδρος Μίαρης, σε μια συνέντευξη στο "α" λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συναυλία τους στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΜΠΟΥΡΔΑΛΟΥ
17/12/2025

Όλα όσα θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο του 2026

Η προπώληση για τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει, ενώ η προπώληση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αρχίζει στις 17 Δεκεμβρίου.

Το Sunny Side Trio παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το jazz σχήμα Sunny Side Trio παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Mahmut Orhan: Ποιος είναι ο top Τούρκος DJ που υπόσχεται ένα πολυαναμενόμενο closing party στην Αθήνα

Έρχεται το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στο Tae Kwon Do, σε μια εμφάνιση που περιμένουν πώς και πώς οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται την εορταστική περίοδο με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Η έναρξη του φετινού εορταστικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών γίνεται με τη σπάνια παρουσίαση του Χριστουγεννιάτικου Ορατορίου του Μπαχ.

H Άννα Γούλα μας καλεί σε ένα ρεβεγιόν "αλλιώς" στο Metron Stage

Την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, η βραδιά με την Άννα Γούλα υπόσχεται μουσική, χιούμορ και μια διαφορετική γιορτινή εμπειρία στο Γκάζι.

Παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής ο συλλεκτικός τόμος για τον Μίκη Θεοδωράκη

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα παρουσιάζεται η έκθεση "Ο Γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης" θα είναι ανοιχτή για το κοινό (13:00-20:30).