Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού: Όσα θα δούμε με την επανέναρξη του ιστορικού χώρου

Από Σεπτέμβριο, το Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού επιστρέφει στην ενεργό δράση, φιλοξενώντας ένα πολυπρόσωπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων.

Θέατρο Λυκαβηττού

"Γιορτή στον Λυκαβηττό" | Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο | 15 Σεπτεμβρίου 

Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού, μία λαμπρή μουσική γιορτή θα στηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στον πλήρως ανανεωμένο χώρο του θεάτρου. Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα "Γιορτή στον Λυκαβηττό" συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: o Μανώλης Μητσιάς, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μουσικοσυνθέτη, προσθέτοντας τη δική τους νότα σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Κωνσταντίνος Αργυρός- "Elpida Tour” | 19 Σεπτεμβρίου 

Μετά την μεγάλη περιοδεία σε στάδια και μεγάλα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο, ο
Κωνσταντίνος Αργυρός επιστρέφει στην Αθήνα για μια συναυλία που θα μείνει
αξέχαστη. Ο καλλιτέχνης- φαινόμενο κάνει μια στάση στον Λυκαβητό την Κυριακή
19 Σεπτεμβρίου
, γεμίζοντας και το φετινό καλοκαίρι με τις μεγάλες επιτυχίες, τις
δυνατές ερμηνείες και την αισθητική του. Μαζί του θα είναι η Ανδρομάχη.
Συμμετέχουν οι Playmen και η Klavdia.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

HAUSER- "Rebel With A Cello” | 19 & 20 Σεπτεμβρίου

Το "κακό" παιδί και ιδρυτικό μέλος του μουσικού διδύμου των 2Cellos, γνωστός
απλά ως HAUSER, θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του με
τίτλο "Rebel with a Cello" όχι για μία αλλά για δύο συναυλίες στις 19 και 20
Σεπτεμβρίου
στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού εγκαινιάζοντας την
επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου με τον πιο ανατρεπτικό μουσικό τρόπο.
Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται από τον άρτιο συνδυασμό των εκρηκτικών
ερμηνειών και με τον ρομαντικό και γεμάτο ψυχή ήχο του.

Πυξ Λαξ

Πυξ Λαξ- "Ακόμα πιο ψηλά! Ακόμα μια βραδιά!” | 16 & 21 Σεπτεμβρίου

Η σχέση αγάπης του κοινού με τους Πυξ Λαξ είναι γνωστή. Φέτος, επιβεβαιώνεται
για άλλη μια φορά μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην ανακοίνωση δύο
συναυλιακών βραδιών, στις 16 και 21 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Λυκαβηττού,
μετά από πολλά χρόνια. Η πορεία των Πυξ Λαξ συνδέεται άρρηκτα με τον ίδιο το
λόφο του Λυκαβηττού και έχει συνδυαστεί με θρυλικές συναυλίες τους. Mας
καλούν να ανέβουμε και πάλι στο λόφο και να θυμηθούμε τις μαγικές στιγμές
που ερωτευτήκαμε και αγαπήσαμε.

Villagers of Ioannina City | 22 Σεπτεμβρίου

Η επαναλειτουργία του θρυλικού θεάτρου του Λυκαβηττού μοιάζει ιδανική αφορμή
για να δούμε το πιο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα της γενιάς του υπό το φως
του φεγγαριού. Οι Villagers of Ioannina City θα εμφανιστούν την Παρασκευή 22
Σεπτεμβρίου
στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, σε μια συναυλία που θα
συζητιέται για καιρό. Από το ντεμπούτο τους Riza μέχρι το Age of Aquarius, οι
Villagers of Ioannina City έχτισαν το όνομα και τη φήμη τους μέσα από οργιαστικά
live sets και sold out shows στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας.

Villagers of Ioannina City

 Γιώργος Μαζωνάκης - "Ντέρτι Thirty" | 23 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Μαζωνάκης γιορτάζει μία ολόκληρη ζωή στο τραγούδι και 30 χρόνια στη δισκογραφία, με μία συναυλία αφιερωμένη στους ακροατές. Στους καλλιτέχνες ακροατές, σε αυτούς που φτιάχνουν την ελληνική μουσική ακούγοντάς την, όπως και ο ίδιος υπήρξε. Ο "Μαζώ” δηλώνει ότι μπήκε στο τραγούδι όταν οι γονείς του άνοιξαν για πρώτη φορά το ραδιόφωνο, όμως συγκεκριμένη αφετηρία αποτέλεσε το 1993, όταν απέκτησε τα πρώτα δικά του τραγούδια. Από τότε βρίσκει τους δικούς του ακροατές στα ραδιόφωνα και online. Από το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, ξεκινάει μία ολόκληρη εορταστική χρονιά όπου αναδεικνύονται όλα όσα έχει φέρει στη μουσική. Χάρη στη σκηνική του παρουσία, στο μουσικό και στιχουργικό στίγμα των τραγουδιών του, αλλά και στο διαρκώς νεανικό και ενθουσιώδες κοινό, ο Γιώργος Μαζωνάκης γεμίζει αυτά τα τριάντα χρόνια δισκογραφίας με έναν ήχο που προστατεύει το λαϊκό τραγούδι, κρατώντας μόνο το ντέρτι του.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Γιάννης Πλούταρχος | 24 Σεπτεμβρίου 

Ο Γιάννης Πλούταρχος, ανηφορίζει στο Λυκαβηττό και συναντά τον Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα για να παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ" | Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη | 25 Σεπτεμβρίου

Αγαπημένοι ερμηνευτές και ηθοποιοί θα τιμήσουν τον ξεχωριστό συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Λουκιανό Κηλαηδόνη σε μία συναυλία-αφιέρωμα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Στο μουσικό αυτό αφιέρωμα, θα ακούσουμε τραγούδια της δισκογραφίας του Λουκιανού που άφησαν εποχή από γνωστούς τραγουδιστές και τραγουδοποιούς που συμμετέχουν στον διπλό δίσκο-αφιέρωμα με τίτλο "Σ'ευχαριστώ Λουκιανέ" που κυκλοφορεί, όπως οι Θέμης Ανδρεάδης, Μανώλης Φάμελλος, Δώρος Δημοσθένους, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Κηλαηδόνη, Πέννυ Μπαλτατζή και Χρήστος Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Μιχάλης Χατζηγιάννης | 26 Σεπτεμβρίου

Από την σειρά των συμμετεχόντων δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, αφού το συγκεκριμένο θέατρο αποτέλεσε στα χρόνια της νιότης του το επισφράγισμα της επιτυχίας του, ειδικά το 2006 και το 2007, με τα εμβληματικά του live να μεταδίδονται τηλεοπτικά. Έτσι, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου του 2023 και στα πλαίσια της επαναλειτουργίας του θεάτρου, ο τραγουδιστής δίνει το παρόν του, ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Όπως πάντα θα τον συνοδεύουν οι πιστοί του φίλοι και μουσικοί: ο Σόλωνας Αποστολάκης στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, ο Σπύρος Μάζης στο μπάσο, ο Δημήτρης Τσόλης στα τύμπανα, ο Κωστής Πυρένης στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, ο Κυριάκος Πέτρου στο βιολί και ο νεαρότερος του συγκροτήματος Νικόλας Πλάτων στην τρομπέτα. Φέτος την ομάδα εμπλουτίζουν η Εστέλλα Κοπάνου στα φωνητικά και φλάουτο, ο Γιώργος Παντέλογλου φωνητικά και σαξόφωνο καθώς και η τραγουδίστρια Κατερίνα Παράσχου για την συγκεκριμένη συναυλία.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Γιάννης Χαρούλης | 28 & 29 Σεπτεμβρίου, 1 Οκτωβρίου

Ο Γιάννης Χαρούλης, πάντα μαζί με την παρέα του, τον Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα κρουστά, τον Θανάση Dzingovi στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τον Κώστα Φόρτσα στα πνευστά θα κλείσει την καλοκαιρινή του περιοδεία με τρεις συναυλίες την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (sold out και οι δύο) και 1 Οκτωβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Melisses "Melisses για πάντα" | 3 Οκτωβρίου

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου οι Melisses, με special guest την Αναστασία, στήνουν το ιδανικό closing summer party της περιοδείας "Melisses για πάντα" στη μουσική κορυφή της Αθήνας, γεμίζοντάς την με την αστείρευτη ενέργειά τους.

Κάψε το Σενάριο - "10 Χρόνια Αποτυχίες” | 7 Οκτωβρίου

Το θέατρο του Λυκαβηττού δεν περιορίζεται μόνο σε συναυλίες, καθώς πέρα από μουσική όλοι έχουμε ανάγκη από λίγο γέλιο στη ζωή μας. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου το "Κάψε το Σενάριο” γιορτάζει 10 χρόνια και μας καλεί στη μεγαλύτερη παράσταση της ζωής του, ως η μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα. Από το 2012 μέχρι και σήμερα η ομάδα παρουσιάζει ένα εναλλακτικό comedy show, δίνοντας τη δύναμη στο θεατή να ορίσει αυτό που θέλει να δει. Φαντάσου μια παράσταση με σενάριο, ακριβά κουστούμια και ποιότητα. Τώρα ξέχασέ τα όλα αυτά και πάμε να μεταφερθούμε σε ένα comedy show όπου εσύ, ο θεατής, έχεις τον έλεγχο. Εσύ μπαίνεις στο ρόλο του σκηνοθέτη, σεναριογράφου ακόμα και ηθοποιού και οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος υπακούν στις πιο τρελές σου ιδέες. Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά special και sold out περιοδείες, γιορτάζουν τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας με μια επετειακή περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και ένα αυτοσχεδιαστικό live στο Λυκαβηττό.

Κάψε το σενάριο

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα - "Σ’ένα κύμα του Νότου” | 9 Οκτωβρίου

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω "Σ’ ένα κύμα του Νότου” στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για ένα ακόμα μουσικό ταξίδι, αυτή τη φορά με θέα την πόλη από ψηλά. Στο ανανεωμένο, ιστορικό ανοιχτό θέατρο, οι δύο ερμηνεύτριες προσκαλούν το κοινό να τις ακολουθήσει σε μια μουσική περιπλάνηση στον Νότο, από τη Μεσόγειο ως την Καραϊβική, με πολυαγαπημένα παραδοσιακά, έντεχνα, ρεμπέτικα τραγούδια από άλλες εποχές, που επιστρέφουν στο σήμερα. Θα υπάρξει, επίσης, μια στάση-αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τη συμμετοχή-έκπληξη της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του μουσικου και συνθέτη Φώτη Σιώτα. Αναμένεται μια βραδιά με όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδάμε ακόμα σε ένα θέατρο που έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Arte Povera: Παρουσίαση δίσκου | 14 Οκτωβρίου

Μετά την ηχηρή επιτυχία του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ "Arte Povera" στο box office, αλλά και την σαρωτική πορεία που ακολούθησε η κυκλοφορία του ομώνυμου μουσικού album, "καθίζοντας" σε κορυφαίες θέσεις των παγκόσμιων Spotify charts, το μουσικό όραμα του καταξιωμένου Έλληνα μουσικού παραγωγού Beats Pliz, παίρνει σάρκα και οστά, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Λυκαβηττού. Ετοιμαστείτε για ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που θα συνδυάσει ζωντανή ορχήστρα και beatmaking, με θεατρικά σκηνικά, video art και rap performances.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".