She Wants Revenge: Οι goth dance ήρωες στο "Gagarin 205"

Το ντουέτο των Justin Warfield και Adam Breivin έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση τον Σεπτέμβριο.

She Wants Revenge

Πολλά ήταν τα νέα συγκροτήματα των 00s που αναδύθηκαν από τη σπουδαία κληρονομιά ογκόλιθων όπως οι Bauhaus, Sisters of Mercy, Depeche Mode, ενώ από τη σκοτεινή ηλεκτρονική σκηνή που δημιουργήθηκε εκ νέου ξεπήδησαν σχήματα που προσπέρασαν την καιροσκοπική προσέγγιση της περιβόητης "goth αισθητικής" και θεωρούνται, πλέον, σχεδόν κλασικά. Το ντουέτο των Justin Warfield και Adam Breivin είναι μια τέτοια περίπτωση: μινιμαλιστικός αλλά γεμάτος ήχος, ατμοσφαιρικά synths, ακαταμάχητο drum machine, ένα όνομα με ασαφή αλλά υπαρκτή αναφορά στους Joy Division και εντυπωσιακό artwork στα εξώφυλλα των δίσκων: Ιδού μια μπάντα που ήρθε για να μείνει, ξεχωρίζοντας από τις μπόλικες του είδους. Και ίσως, μια από τις καλύτερες μπάντες της δεκαετίας. 

Οι She Wants Revenge αναβίωσαν την παράδοση του post punk προσπερνώντας τις μόδες και γνωρίζοντας εντυπωσιακή επιτυχία. Το πρώτο τους, ομώνυμο άλμπουμ ακουγόταν ως μια διακήρυξη αγάπης για το είδος, ενώ το δεύτερο ("This Is Forever") ήταν η απτή απόδειξη πως το συγκεκριμένο genre έχει όντως διάρκεια - μεγαλύτερη από τους πολλούς επίδοξους συνεχιστές των "μεγάλων" του χώρου. Το γκρουπ που συζητήθηκε για τα εξώφυλλα των δίσκων του (απεικόνιζαν και τα δύο μια γυναίκα με εσώρουχα, με το This Is Forever να έχει, αδιαμφισβήτητα, μια περισσότερο ερεβώδη διάθεση) ήταν τελικά κάτι παραπάνω από δύο εξώφυλλα.

Οι Warfield and Breyvin δεν γοητεύονται μόνο από τους ψυχρούς και σκυθρωπούς βρετανούς goth πρωτοπόρους αλλά και από το πικάντικο άρωμα του μποέμ Λος Άντζελες των 70s και 80s. Αυτός ο συνδυασμός, που φέρουν με ευκολία, είναι που κάνει τη μουσική των She Wants Revenge θελκτική για τους απανταχού εσωστρεφείς ρομαντικούς μουσικόφιλους. Οι goth dance ήρωες She Wants Revenge έρχονται στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Gagarin205, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H ηφαιστειακή melodic techno των Mathame

Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος να ανοίξει η καλοκαιρινή σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού από ένα μεγάλο ηλεκτρονικό πάρτι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
13/05/2024

Η Εύη Μάζη στο μπαράκι της Διδότου

Μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο, ethnic ορχηστρικά, τραγούδια από το μεσοπόλεμο, ρεμπέτικα, ελληνικές μπαλάντες, λαϊκά τραγούδια, fados, κινηματογραφική μουσική και άλλα πολλά.

AthensRocks 2024: Ροκάρουμε με Sleaford Mods, The Last Internationale και Ilias Bogdanos & Inco

Το AthensRocks ετοιμάζει ένα πολυσυλλεκτικό line up που θα ενθουσιάσει όλους τους μουσικόφιλους.

"Rio": Σαν σήμερα το 1982, κυκλοφορεί το magnum opus των Duran Duran

Το "Rio" συνδύαζε ότι πιο ενδιαφέρον συνέβαινε στη μουσική των early 80s: το σκοτάδι του post-punk, τον πειραματισμό της synth-pop, την ατμόσφαιρα του gothic rock και τους αψεγάδιαστους disco ρυθμούς.

Το "Ζάρι" της Μαρίνας Σάττι επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές

Το τραγούδι που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision, λαμβάνοντας το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό, επανακυκλοφορεί "A capella", "Instrumental", "Sped Up" αλλά και στην Live έκδοση.

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.