Η Μαρία Φαραντούρη και ο Zülfü Livaneli τραγουδούν για την αλληλεγγύη των λαών

Δύο μεγάλοι και αναγνωρισμένοι διεθνώς καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στη σκιά της Ακρόπολης .

Μαρία Φαραντούρη

Δύο μεγάλοι και αναγνωρισμένοι διεθνώς καλλιτέχνες, δυο εμβληματικές προσωπικότητες, ενώνουν τις φωνές τους στους πρόποδες της Ακρόπολης και τραγουδούν για την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Η Ελληνίδα  ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και ο Τούρκος συνθέτης Zülfü Livaneli δίνουν μία και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με τραγούδια από το κοινό τους ρεπερτόριο, καθώς και από έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Μαζί τους η Görkem Ezgi Yildirim.

Μαρία Φαραντούρη

Η φιλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Zülfü Livaneli μετρά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αμοιβαίας εκτίμησης και εγκάρδιας συνεργασίας με συναυλίες στην Τουρκία, στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, λειτουργώντας ως πρότυπο για την ανοιχτή επικοινωνία και την ειρηνική συμβίωση γειτονικών λαών μέσα από την Τέχνη τους. Από την Αθήνα έως την Κωνσταντινούπολη και από το Βερολίνο έως τη Νέα Υόρκη, πάντα σε κατάμεστα θέατρα, οι δύο καλλιτέχνες έχουν συμπράξει σε δεκάδες συναυλίες ανά τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι η μουσική και τα τραγούδια εμπνέουν και φέρνουν πιο κοντά τους λαούς.

Μαρία Φαραντούρη

Δύο κοινοί δίσκοι, σε μουσική του Λιβανελί, ο πρώτος το 1982 (Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί), σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, και ο δεύτερος το 2005 (Η Μνήμη του Νερού), σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, αγαπήθηκαν από Έλληνες, Τούρκους και όχι μόνο. Το πρόγραμμα της συναυλίας στο Ηρώδειο συμπληρώνεται από τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μαζί με τον Λιβανελί -στα τέλη της δεκαετίας του ’80- δημιούργησαν την Επιτροπή Ελληνοτουρκικής Φιλίας για την περαιτέρω προσέγγιση των δύο λαών.

Το 2000, η Μαρία Φαραντούρη με τον Ζυλφύ Λιβανελί τραγούδησαν μαζί υπό την μπαγκέτα του διεθνούς φήμης μαέστρου Zubin Mehta στο εορταστικό ''Millennium'' της UNESCO, στο Παρίσι, σε μια εκδήλωση για την υπέρβαση προβλημάτων γειτνίασης. Μια προσπάθεια που οι δύο καλλιτέχνες δεν σταμάτησαν ποτέ, αφού οι σχέσεις των λαών είναι όπως οι σχέσεις των ανθρώπων: χρειάζονται το παράδειγμα και τη διαρκή επαγρύπνηση.

Μαρία Φαραντούρη

info: Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο, Αθήνα  |  7/9 | 'Ωρα έναρξης: 9:00μ.μ 
Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει (ξανά) τον Άγιο Βαλεντίνο

Για ακόμη μια χρονιά, η παράδοση συνεχίζεται με το πιο εορταστικό κλήμα που μόνο ο Γραμμένος ξέρει να φτιάχνει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/02/2026

Συναυλίες, lives και DJ sets για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δίνουμε μουσικά ραντεβού σε χώρους που υμνούν τον έρωτα και αφιερώνουν σ’ αυτόν παραστάσεις και live, για full in love καταστάσεις.

Οι Kneecap (ξανα)έρχονται στην Ελλάδα

Επιστροφή στο Rockwave Festival 2026 για το ιρλανδικό trio μια μοναδική εμφάνιση στις 20 Ιουνίου. Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα Quilombo σε μια γιορτή με αφροβραζιλιάνικους ήχους και μπόλικο χορό

Μια αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετατρέπεται σε ζωντανή πίστα χορού προσκαλώντας το κοινό σε ένα αυθεντικό καρναβαλικό πάρτι.

Ένα δυναμικό συναυλιακό τετραήμερο έρχεται στο Jazzèt Music Hall

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα Jazz & Blues με ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής θα βρείτε στο jazz club του Χαϊδαρίου.

"Megadeth": Το νέο άλμπουμ των Megadeth τους οδήγησε στην κορυφή της Αμερικής

Tο κύκνειο άσμα των Megadeth παράλληλα εξελίσσεται σε παγκόσμια επιτυχία τους.

Ο Danny L Harle συνεργάζεται ξανά με τη Dua Lipa και ακούγεται παντού

Ο υποψήφιος για Grammy μουσικός, παραγωγός και συνθέτης κυκλοφόρησε το ντεμπούτο-άλμπουμ του "Cerulean", από το οποίο το κομμάτι "Two Hearts" -που αποτελεί τη νέα συνεργασία του με τη Dua Lipa- ακούγεται παντού.