City Garden Festival: Ένα φεστιβάλ για κάθε (μουσικό) γούστο

Το αθηναϊκό φεστιβάλ φιλοξενεί το επόμενο διάστημα έναν πολυσυλλεκτικό προγραμματισμό που δεν θα αφήσει κανέναν μουσικόφιλο παραπονεμένο.

City Garden Festival

Tο City Garden Festival με την υπογραφή του Christmas Theater επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι, φέρνοντας αέρα ελληνικού νησιού στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου για τρίτη συνεχή χρονιά με ένα συναυλιακό πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Συνεχίζοντας το σερί εμφανίσεων αγαπημένων καλλιτεχνών και μεγάλων μουσικών αφιερωμάτων, που έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του Ιουνίου, το αθηναϊκό φεστιβάλ φιλοξενεί το επόμενο διάστημα έναν πολυσυλλεκτικό προγραμματισμό που δεν θα αφήσει κανέναν μουσικόφιλο παραπονεμένο.

Στος 6/7, το CT Garden θα μεταμορφωθεί σε αρένα ορθίων για ένα live party με οικοδεσπότες το εκρηκτικό σχήμα των Stavento και της Ήβης Αδάμου, που υπόσχονται χορό μέχρι τελικής πτώσεως. Καλεσμένες τους, δύο φρέσκα πρόσωπα της εγχώριας pop σκηνής: η Daphne Lawrence και η Marseaux. Οι πρωτοπόροι της ρέγκε The Wailers καταφθάνουν στην ελληνική πρωτεύουσα για μία από τις πολυαναμενόμενες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού. Η εμβληματική μπάντα του Bob Marley έρχεται στις 10 Ιουλίου με όλους τους διαχρονικούς ύμνους μιας ιστορικής διαδρομής, από το 1963 μέχρι και σήμερα. Ο συναυλιακός πυρετός αναμένεται να κορυφωθεί με τον ερχομό του Jay Jay Johanson, στις 12 Ιουλίου. Στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό ο τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ένα ατμοσφαιρικό παζλ της πορείας του, που συνδυάζει δεξιοτεχνικά την trip hop, την disco και την electroclash.

Jay Jay Johanson

Την επομένη (13/7), το Matzourana Festival έρχεται για να αποδείξει ότι τα τραγούδια που έχουν βαθιές ρίζες στην παράδοση ακούγονται πάντα φρέσκα! Οι Thrax Punks, ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης, το world acoustic γκρουπ των Kadinelia και οι People of the Wind μάς ταξιδεύουν από τη Θράκη έως την Κρήτη με διαχρονικά τραγούδια. Στις 15 του μήνα, δύο ξεχωριστές φωνές της ελληνικής ποπ-ροκ σκηνής, η Ευρυδίκη και η Τζώρτζια με τους Μπλε, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ανατρεπτικά ντουέτα, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της κοινής συναυλίας τους "Duets".

Με παραμύθια, κακές συνήθειες και ιστορίες που ζούνε λαθραία εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Μίλτος Πασχαλίδης πιάνει "Το τραγούδι απ’ την αρχή". Με σταθερή παρουσία εδώ και 28 χρόνια και 14 προσωπικούς δίσκους, ο Πασχαλίδης συγκαταλέγεται στους πλέον δημιουργικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Μετά την περσινή επιτυχία των 7 απανωτών sold out εμφανίσεων, επανέρχεται την Τρίτη 18 Ιουλίου για ένα νέο μουσικό ταξίδι μεστάσεις  στις πιο φωτεινές στιγμές της δισκογραφίας του.

Γιάννης Κότσιρας, Μυρτώ Βασιλείου, Δήμητρα Μπουλούζου

Ακολουθούν οι μοναδικοί Scream Inc, που αποτελούν κατά γενική ομολογία μία από τις κορυφαίες Tribute Bands, στις 19 Ιουλίου, με το show "Metallica". Μια αυθεντική heavy metal βραδιά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της θρυλικής μπάντας με τα οκτώ Grammy και τις πάνω από 150 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ. Ο μήνας κλείνει με τρεις συναυλίες από το βαρύ εγχώριο πυροβολικό. Ο Γιάννης Κότσιρας έρχεται με τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου μαζί με όλα τα αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του, κομμάτια από την τηλεοπτική σειρά "Σασμός", αλλά και από όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου (24/7). Οι διαχρονικοί Πυξ Λαξ επιστρέφουν με δύναμη απ’ τα παλιά, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Η συναυλία τους, με τίτλο "Η γιορτή συνεχίζεται...", έρχεται να αποδείξει γιατί τα τραγούδια τους αντέχουν στο χρόνο και οι ίδιοι παραμένουν σταθερά από το ’89 ένα από τα αγαπημένα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα του ελληνικού κοινού (26/7). O Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη εφαρμόζουν τη συνταγή της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής "Μουσικό Κουτί" σε μια συναυλία-γιορτή, που με μαεστρία ανακατεύει τα πιο απρόβλεπτα ελληνικά και ξένα τραγούδια μαζί με νέες διασκευές (27/7).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Eurovision 2024: 8η η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού

Σαρώνει στα παγκόσμια charts με το "ZARI" η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

13/05/2024

H ηφαιστειακή melodic techno των Mathame

Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος να ανοίξει η καλοκαιρινή σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού από ένα μεγάλο ηλεκτρονικό πάρτι;

Η Εύη Μάζη στο μπαράκι της Διδότου

Μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο, ethnic ορχηστρικά, τραγούδια από το μεσοπόλεμο, ρεμπέτικα, ελληνικές μπαλάντες, λαϊκά τραγούδια, fados, κινηματογραφική μουσική και άλλα πολλά.

AthensRocks 2024: Ροκάρουμε με Sleaford Mods, The Last Internationale και Ilias Bogdanos & Inco

Το AthensRocks ετοιμάζει ένα πολυσυλλεκτικό line up που θα ενθουσιάσει όλους τους μουσικόφιλους.

"Rio": Σαν σήμερα το 1982, κυκλοφορεί το magnum opus των Duran Duran

Το "Rio" συνδύαζε ότι πιο ενδιαφέρον συνέβαινε στη μουσική των early 80s: το σκοτάδι του post-punk, τον πειραματισμό της synth-pop, την ατμόσφαιρα του gothic rock και τους αψεγάδιαστους disco ρυθμούς.

Το "Ζάρι" της Μαρίνας Σάττι επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές

Το τραγούδι που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision, λαμβάνοντας το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό, επανακυκλοφορεί "A capella", "Instrumental", "Sped Up" αλλά και στην Live έκδοση.

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.