Τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού που θα μας ταξιδέψουν

Το καλοκαίρι ο πολιτισμός περιοδεύει στην περιφέρεια και μας δίνει αφορμή να συνδυάσουμε ιδανικά τις διακοπές μας με τα μεγάλα συναυλιακά ραντεβού που διοργανώνονται εκτός Αθηνών.

11ο Φεστιβάλ Πόζαρ

The Long Beach Festival 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Το Long Beach Festival γεννήθηκε το 2020, εν μέσω πανδημίας, με στόχο να ενώσει ανθρώπους όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια στο "Terra Republic". Σε μια μαγική τοποθεσία, κάτω από τη μύτη του Ολύμπου, σε μία έκταση που εκτείνεται αμφιθεατρικά ως τα καταγάλανα νερά του Θερμαϊκού απέναντι από τη Θεσσαλονίκη. Καταγάλανα νερά, αμμουδιές, βουτιές και αγαπημένες μουσικές. Φέτος η διοργάνωση επανέρχεται δριμύτερη για να φέρει κοντά δύο διαφορετικά μουσικά είδη που αντιπροσωπεύουν τις κυρίαρχες τάσεις στην ελληνική σκηνή. Στις 5 Αυγούστου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τους συνεργάτες του παίζουν και τραγουδούν για τα απλά και τα περίπλοκα, με οδηγό την παράδοση και το μαγικό ρεαλισμό. Μαζί του η Alkyone, ο Γιάννης Λίταινας και ο Αλέξανδρος Κτιστάκης. Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ (6/8) έρχεται μία από τις πιο αναγνωρισμένες ελληνικές μπάντες της metal σκηνής παγκοσμίως, οι Rotting Christ. Το line up συμπληρώνουν οι Exarsis, οι Sense of Fear, οι Mystfall και οι Telma.

Sani Festival 

Dianne Reeves
© Odasan Macovich
Dianne Reeves

Διαβάστε Επίσης

Ένα λαμπερό, διεθνές line up δίνει την αφορμή να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι τον Λόφο της Σάνης, στην Χαλκιδική. Το Sani Festival, που γιόρτασε πέρσι 30 χρόνια παρουσίας, καλωσορίζει μια νέα εποχή με πολλούς δημοφιλείς και παγκοσμίως αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, από την ποπ, ροκ και smooth-jazz σκηνή. Τιμώντας την μουσική πολυμορφία υποδέχεται φέτος την Dianne Reeves (15/7), τους Bonnie Tyler & Chris Norman (22/7), τη Sarah Brightman (29/7), τους UB40 με τον Ali Campbell (5/8), τον Tom Odell (12/8), τον Σταύρος Ξαρχάκος (19/8) και το Jan Garbarek Group ft. Trilok Gurtu (16/8)

42o River Party Reboot

Φοίβος Δεληβοριάς
Φοίβος Δεληβοριάς

Για ακόμα μια φορά από 4 έως 7 Αυγούστου όλη η χώρα κινείται στον παλμό του 42oυ River Party στο Νεστόριο Καστοριάς. Το River Party στο Νεστόριο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές διακοπές, είναι πόλος έλξης για απανταχού φυσιολάτρεις και μουσικόφιλους, για εκείνους και εκείνες όπου το camping και η μουσική είναι τρόπος ζωής. Θα είναι αυτό που θα κάνει τις φετινές διακοπές αξέχαστες, είτε έρθετε στο χώρο με την καλύτερη παρέα, είτε σόλο. 4 μέρες μουσικής πανδαισίας δίπλα στο ποτάμι, σε ένα ονειρικό τοπίο με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να κάνουν την διαμονή σας ξεκούραστη. Εκδρομείς από όλη την χώρα αναμένεται να κατακλύσουν τον μοναδικής ομορφιάς χώρο μας. Το River Party όμως δεν είναι μονάχα μουσική. Οι παράλληλες δραστηριότητες θα είναι αυτές που στο τέλος της ημέρας θα έχουν κερδίσει και τον πιο απαιτητικό παρευρισκόμενο. Στους μεγάλους headlines βρίσκουμε τους Φοίβο Δεληβοριά, Locomondo, Χατζηφραγκέτα, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσσα Μποφίλιου, 1000MODS, Κοινούς Θνητούς και Ματούλα Ζαμάνη

Kalamata Street Festival 

Τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού που θα μας ταξιδέψουν - εικόνα 5
Λόγος Τιμής

Σε ένα ειδυλλιακό μέρος, δίπλα από το φράγμα Παμίσου και στον χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ Παμίσου θα λάβει μέρος το 13ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, από τις 28 μέχρι τις 30 Ιουλίου. Καλεσμένοι του φεστιβάλ οι Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C, Γιαγκίνηδες, Γκιντίκι, Ματούλα Ζαμάνη, Λόγος Τιμής, Σωκράτης Μάλαμας, Novel 729, Χατζηφραγκέτα και πολλά ακόμη μουσικά σχήματα. Ταυτόχρονα, όσοι βρεθούν στην Καλαμάτα για το μεγάλο street festival θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως αναρρίχηση, δραστηριότητες στο ποτάμι, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, γκράφιτι, ολοήμερα πάρτι, bazaar, εργαστήρια για παιδιά, χορευτικά workshops και προβολές.

32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Φεστιβάλ Ναυπλίου

Διαβάστε Επίσης

"Βήμα στους νέους" δίνει φέτος με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του ο ιστορικός θεσμός του Φεστιβάλ Ναυπλίου, ένας δημοφιλής μουσικός προορισμός σε παγκόσμια κλίμακα κι ένας από τους πιο επιτυχημένους της ελληνικής περιφέρεια. Με συνέπεια στην παράδοση, την ταυτότητα και την ποιότητα και με στόχο τη μύση μικρών και μεγάλων στη μαγεία της κλασικής μουσικής, αφουγκράζεται το κλίμα της εποχής και συστήνει σχήματα και καλλιτέχνες που συγκινούν, εκπαιδεύουν, αγαλλιάζουν την ψυχή και το πνεύμα των ακροατών. Φέτος, στο πνεύμα αυτό, δίπλα στα σπουδαία ονόματα της κλασικής μουσικής, όπως είναι ο Jean-Louis Steuerman, οι μαέστροι Νίκος Χαλιάσας και Κώστας Ηλιάδης, οι σπουδαίοι μουσικοί Σπύρος Μουρίκης, Ηλίας Λιβιεράτος, και Σταύρος Λάντσιας, προβάλλονται δυναμικά και νεότεροι, φρέσκοι καλλιτέχνες και σχήματα όπως: η Youth Underground Orchestra και η Camerata Junior - Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι νεαροί βιρτουόζοι του πιάνο Φίλιππος Κλαψινάκης και Θεόδωρος Φιλιππόπουλος και φυσικά η Αλεξία Μουζά η οποία πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ όταν ήταν μόλις 10 χρονών, και τώρα θεωρείται ένα από τα καταξιωμένα "αστέρια" της κλασικής μουσικής. Από τις 8 έως τις 16 Ιουλίου, το Ναύπλιο θα αποτελέσει για άλλη μια χρονιά πόλο έλξης των απανταχού μουσικόφιλων και τα πιο μνημειώδη και εμβληματικά σημεία της πόλης (Παλαμήδι, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Εθνική Πινακοθήκη, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Βουλευτικό) θα πλημμυρίσουν με κλασική μουσική με τη συμμετοχή κορυφαίων νέων και καταξιωμένων ερμηνευτών διεθνούς φήμης.

Διαβάστε Επίσης

Φεστιβάλ Αριστοναύτες 

Τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού που θα μας ταξιδέψουν - εικόνα 9

Διαβάστε Επίσης

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες ετοιμάζεται για τη δεύτερη έκδοσή του και μας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο (6 έως 9 Ιουλίου) γεμάτο καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Συναυλίες με τη διεθνούς φήμης μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη, αλλά και με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, δύο προβολές ταινιών ανιμέισον για όλη την οικογένεια, τρεις εικαστικές εκθέσεις, πέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλους, ανοιχτές συζητήσεις στο Aristonautes Lab και θεματική βραδιά ποίησης, συγκροτούν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023, που για ακόμη μία χρονιά κινείται στους άξονες της αειφορίας, της τέχνης και της συνύπαρξης. Η φετινή θεματική, που διατρέχει όλες τις δράσεις, έχει τίτλο "Με το βλέμμα του θεατή", θέτοντας στο επίκεντρο τον ρόλο του κοινού, του αποδέκτη της τέχνης.

11ο Φεστιβάλ Πόζαρ 

Φεστιβάλ Πόζαρ

Τρεις ημέρες γεμάτες ενέργεια, χαμόγελα, μουσική και αξέχαστες εμπειρίες στα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία, στο μαγικό καταπράσινο φαράγγι υπόσχεται το Φεστιβάλ Πόζαρ το τριήμερο 21-23 Ιουλίου. Η έναρξη προβλέπεται εκρηκτική με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Γιάννη Χαρούλη να δίνουν το στίγμα. Τη δεύτερη μέρα έρχονται οι Χατζηφραγκέτα σε full band, ενώ, η συνέχεια θα γραφτεί με τον Σωκράτη Μάλαμα συντροφιά με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του. Η αυλαία θα πέσει με τα acts των μπροστάρηδων της εγχώριας stoner σκηνής Villagers of Ioannina City και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που γιορτάζει 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία με μια συναυλία-γιορτή. Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ προσθέτει δεύτερο stage σε ένα καταπληκτικό σημείο μέσα στην λουτρόπολη, δίπλα στο ποτάμι, όπου θα βρεθούν οι Γιαγκίνηδες, Κούπες, Tiny Jackal And the Yellow Mary, Babis Batmanidis (dj set) και Stelios Papadopoulos (Cult Battles, dj set.

7o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Η 7η θερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, θα πραγματοποιηθεί από 1-13 Αυγούστου στη Χίο και τις Οινούσσες, σε χώρους και φυσικά τοπία που αναδεικνύουν την άυλη και ιστορική πολιτιστική κληρονομία του νησιού. Η φετινή έκδοση περιλαμβάνει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα με πρωτογενείς παραγωγές, διεθνείς μετακλήσεις δημιουργών και την παρουσία εμβληματικών μουσικών. Ανάμεσά τους, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μαζί με την all-star μπάντα του, ρίχνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο την αυλαία του φεστιβάλ στις 13 Αυγούστου στο Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στην περιοχή Καστρομηνά.  Δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο του Λυκαβηττού, οι σπουδαίοι μουσικοί Σταύρος Λάντσιας (πλήκτρα), Μιλτιάδης Παπαστάμου (ηλεκτρικό βιολί), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης (ντραμς) συναντιούνται και πάλι επί σκηνής για μία ηλεκτρική γιορτή με αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές και αυτή την ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, που συμβαίνει σε κάθε εμφάνιση του αγαπημένου τραγουδοποιού. 

8ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Σίφνου "MuSifanto ”

MuSifanto

Tο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο "MuSifanto" επιστρέφει για 8η χρονιά, από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που συνταιριάζουν την κλασική μουσική με το ξεχωριστό κυκλαδίτικο τοπίο. Στο πλαίσιο του 8ου MuSifanto θα ακούσουμε το μουσικό σύνολο Canto Soave, που ειδικεύεται στην φωνητική μουσική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, τους Milos Vukovic και D&A GuitarDuo στην κιθάρα, το τρίο Γ. Κοντραφούρη, που θα παρουσιάσει κομμάτια από τις δισκογραφικές δουλειές του και επιλεγμένες συνθέσεις από το ευρύτερο ρεπερτόριο της Jazz, τον Απόστολο Παληό στο πιάνο, σημαντικούς δασκάλους μουσικής και τους μαθητές τους. Ενδεικτικά, και μεταξύ άλλων, συμμετείχαν στο MuSifanto τα προηγούμενα χρόνια η Ντόρα Μπακοπούλου, η Νεφέλη Μούσουρα, η Φανή Αντωνέλλου, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Κώστας Τοσίδης, ο Marco Ramelli, ο Michael Klinghoffer, η Shani Inbar και ο Daniel Goritz.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.