Όσα θα δούμε στο "Faliro Summer Theater" τον Ιούνιο

Οι Tiger Lillies, Παντελής Θαλασσινός με τον Μπάμπη Στόκα, ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο αλλά και ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη μουσική των Βαλκανίων είναι μερικά μόνο από όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες στο "Faliro Summer Theater".

Tiger Lillies

Το "Faliro Summer Theater" ετοιμάζει για τον μήνα Ιούνιο ένα πλούσιο πρόγραμμα με καλεσμένους γνωστούς και σπουδαίους καλλιτέχνες. 

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου ο Μανώλης Μητσιάς, η Βιολέτα Ίκαρη, ο Θάνος Ματζίλης και η ορχήστρα Ρυθμός παρουσιάζουν μια βραδιά αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, στο Faliro Summer Theater. Ένα αφιέρωμα στον ποιητή των τραγουδιών. Με όχημα τον ποιητικό λόγο του Νίκου Γκάτσου, όπως μελοποιήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Χιώτογλου, ο οποίος παρέδωσε πρόσφατα στη δισκογραφία τον κύκλο τραγουδιών του ποιητή "Η παγωμένη θεατρίνα", ταξιδεύουμε στον κόσμο του δημιουργού.

Τα εμβληματικά τραγούδια του Νίκου Γκάτσου ερμηνεύει με τον ιδιαίτερα δικό του τρόπο ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος έχει ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού. Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Βιολέτα Ίκαρη και ο ταλαντούχος λαϊκός τραγουδιστής Θάνος Ματζίλης. Επί σκηνής, συμπράττει η εξαιρετική Ορχήστρα Ρυθμός πλαισιώνοντας με μουσική πολυχρωμία τους τρεις ερμηνευτές.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Γιάννης Πλούταρχος | Γιώργος Κακοσαίος | Κατερίνα

Γιάννης Πλούταρχος

Σταθερά αγαπημένος του κοινού για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ερμηνευτής που ξεχώρισε στη γενιά του και μάγεψε προηγούμενες και επόμενες, ο Γιάννης Πλούταρχος έφτιαξε όλα αυτά τα χρόνια και τη δική του, κυριολεκτικά μουσική, οικογένεια. Ήδη βρέθηκαν επί σκηνής μαζί του δύο από τα ταλαντούχα παιδιά του, ο Γιώργος και η Κατερίνα, που χαράσσουν τη δική τους πορεία στη μουσική.

Το καλοκαίρι του 2023 τον βρίσκει να συνεχίζει επί σκηνής μία πολύ επιτυχημένη συνάντηση, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, με τον ήδη πολύ δημοφιλή νέο συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα. Ξεχωριστές φωνές με εντυπωσιακή παρουσία, οι δύο νέοι καλλιτέχνες, δεν μοιράζονται απλώς το καλλιτεχνικό DNA του Γιάννη Πλούταρχου, αλλά και το ήθος του και το πάθος του για το τραγούδι.  

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Παντελής Θαλασσινός και Μπάμπης Στόκας

Παντελής Θαλασσινός

Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μπάμπης Στόκας έρχονται την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Faliro Summer Theater για να μας ταξιδέψουν από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη έως τα νησιά του Αιγαίου. Μουσικά ταξίδια και θύμησες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, μέσα από παραδοσιακούς και πολίτικους ρυθμούς μπλεγμένους με νησιώτικα ερεθίσματα και τις προσωπικές δισκογραφίες των καλλιτεχνών.

Μπάμπης Στόκας

Μαζί τους η Ελεάννα Βαρελά. Συμμετέχουν οι χορωδίες "Chorous Vivendi" & "Ρυθμός" υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Βρυζάκη. Τους συνοδεύει επί σκηνής η ορχήστρα Ρυθμός υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χιώτογλου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Balkan Summer Fest

Balkan Summer Fest

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου τρεις φλογερές μπάντες χάλκινων συναντιούνται επί σκηνής και κυκλοφορούν ανάμεσα στο κοινό μεταφέροντας την ενέργεια και την ένταση της μουσικής των Βαλκανίων. Δεκάδες δεξιοτέχνες μουσικοί σε μια βραδιά με πολλή μουσική και χορό!

Η Αγία Φανφάρα, η κορυφαία πολυμελής μπάντα χάλκινων, ξύλινων πνευστών και κρουστών, μας συστήνει διονυσιακούς ύμνους των Βαλκανίων. Τα Χάλκινα Ηχοχρώματα, η αυθεντική μακεδονική μπάντα από τη Φλώρινα και την Αριδαία, μας ξεσηκώνει και μας προσκαλεί σε ένα τεράστιο γλέντι! Η Salonique Brass Band, η μπάντα της Θεσσαλονίκης, με μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς της βόρειας Ελλάδας και την εκπληκτική Μαίρη Δούτση στο τραγούδι, σε καινούργιες ενορχηστρώσεις ελληνικών και ξένων επιτυχιών, με την υπογραφή του χαρισματικού συνθέτη και βιρτουόζου του ακορντεόν, Θάνου Σταυρίδη. 

Προπώληση μέσω viva.gr

Tiger Lillies - The Best of Tour

Tiger Lillies

Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη δύο φορές με Olivier βρετανική cult cabaret και alternative rock μπάντα, μετά από πάρα πολλά χρόνια περιοδειών ανά τον κόσμο με συγκεκριμένα project, αποφάσισε να κάνει την  πρώτη της περιοδεία με υλικό "Best Of", από την τεράστια πορεία της. 

Tiger Lillies

Οι Tiger Lillies, δημιουργήθηκαν το 1989 από τον ηγέτη τραγουδιστή και συνθέτη τους Martyn Jacques με την χαρακτηριστική falcetto φωνή και τον καταρράκτη συναισθημάτων που πάντα την συνοδεύει. Ο μπασίστας Adrian Stout ενσωματώθηκε στην μπάντα σχεδόν πριν από 30 χρόνια ενώ ο ντράμερ Budi Butenop είναι το πιο πρόσφατο μέλος του σχήματος. Στην τεράστια πορεία τους έχουν ηχογραφήσει περισσότερους από 40 δίσκους κι έχουν εμφανιστεί σε όλες της ηπείρους.

Διαβάστε Επίσης

Ο κόσμος των Tiger Lillies, είναι πάντα σκοτεινός κι αλλόκοτος, γεμάτος μαύρο χιούμορ και λυρισμό αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενος, απρόβλεπτος και πάντα ψυχαγωγικός. Η μουσική τους είναι ένα φίνο μείγμα προπολεμικού Βερολινέζικου cabaret , αναρχικής όπερας και τσιγγάνικου ύφους, που απηχεί τον ήχο του Kurt Weil και του Jacques Brel. Έχει στιγμές βαθιάς θλίψης, λεπτής αλλά αιχμηρής ειρωνείας και κοινωνικό σχολιασμό,  αλλά και μια διαρκή απροσδιόριστη σαγήνη. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".