ADD '23: Όσα θα δούμε στο χορευτικό playground του Ρέντη

H μεγάλη αθηναϊκή διοργάνωση έρχεται για τέταρτη χρονιά, με περισσότερους από 60 καλλιτέχνες σε έναν διήμερο μουσικό μαραθώνιο (12-13/5).

The Comet is Coming The Comet is Coming © Fabrice Bourgelle

Το ADD 23, πιστό στη site specific λογική του, μετατρέπει τη Βιομηχανική Ζώνη Ρέντη σε μια χορευτική παιδική χαρά με τρία stages και περισσότερους από 60 καλλιτέχνες από τη διεθνή και εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Σε απόσταση 15 λεπτών από το κέντρο της πόλης και μέσα σε ένα φουτουριστικό σκηνικό ανάμεσα σε γήπεδα ποδοσφαίρου, εργοστάσια και αποθήκες, η μεγάλη αθηναϊκή διοργάνωση, που εξερευνά τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο και τις νέες τάσεις του, στήνει τον μεγαλύτερο χορευτικό μαραθώνιο της πόλης, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου, πάντα με την υπογραφή της ομάδας του "Six d.o.g.s.". Η έναρξη του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει συνολικά 32 ώρες, θα γίνει από νωρίς, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 7 το απόγευμα και τη μουσική να κλείνει στις 11 το πρωί.

Από το απόγευμα της Παρασκευής

Groove Armada
Groove Armada

Όποια στιγμή κι αν βρεθείτε στην ανοιχτή ή τις δύο ημι-ανοιχτές σκηνές που θα είναι στημένες στο χώρο της Βιομηχανικής Ζώνης Ρέντη, θα πετύχετε σίγουρα κάτι ενδιαφέρον, αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε. Από τα "not to miss" της πρώτης μέρας του ADD 23 δεν λείπουν οι residents (νυν και βετεράνοι) του θρυλικού, βερολινέζικου club "Berghain", που έχουν μια δυναμική παρουσία στο φετινό line up: Marcel Dettmann, Ben Klock, Alekzandra, Paramida και Bashkka βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα DJ sets που δεν γίνεται να προσπεράσουμε.

Paramida
© Karlo Hecimovic
Paramida

Ο πολυπράγμων Γερμανός Christian Löffler θα παρουσιάσει ένα set γεμάτο minimal techno, deep house και ambient ήχους. O βραβευμένος DJ/παραγωγός Maceo Plex και ο Γάλλος Folamour, o οποίος έρχεται με ένα πολλά υποσχόμενο οπτικοακουστικό show, συμπληρώνουν το πολυσυλλεκτικό βράδυ της Παρασκευής που θα περιλαμβάνει μουσικές από όλο το φάσμα της house, techno, freestyle, experimental και nu-jazz. 

Μέχρι το πρωί της Κυριακής

Rival Consoles
© Dan Medhurst
Rival Consoles 

Από το πρόγραμμα του Σαββάτου δεν θα λείψουν, όπως κάθε χρονιά, τα live acts: ο υπνωτιστικός Ion Ludwig, ο Βρετανός Rival Consoles (aka Ryan Lee West) με την ικανότητα να κάνει τα synthesisers να ακούγονται ανθρώπινα και οι Comet is Coming, που μιξάρουν electronica, funk και psy rock ταυτόχρονα, αναλαμβάνουν να "ζωντανέψουν" το σκηνικό του ADD 23 με τα live sets τους. Την ίδια μέρα θα παίξουν και δύο ελληνικά γκρουπ: οι Lip Forensics και Metaman. Απευθείας από τη Μεγάλη Βρετανία μάς έρχονται δύο δίδυμα που θα βρεθούν ανάμεσα στους headliners της δεύτερης μέρας: οι Overmono θα φέρουν φρέσκο υλικό, αλλά και τα διάσημα edits τους (από τον Thom Yorke μέχρι τη Rosalía), ενώ οι Blasha & Allatt μάς επισκέπτονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους, για ένα set που θα ήταν πραγματική παράλειψη να χάσουν οι ravers και οι φίλοι του hard-groove ήχου.

FJAAK
© keyistudio
FJAAK

Στα αδιαμφισβήτητα highlights της μέρας συγκαταλέγονται οι εμφανίσεις της ταχέως ανερχόμενης Ιταλίδας Anfisa Letyago, του Argy, των ευρέως αγαπημένων και ίσως πιο εμπορικά επιτυχημένων dance acts διεθνώς, Groove Armada, και του techno boyband των FJAAK. Τέλος, δεν θα λείψουν οι εγχώριες συμμετοχές: o Chevy και ο Bill Sanders ερχόμενοι από τις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης, o a.metz (aka Aris Metzidakis), η K.atou, ο ClubKid, το πρότζεκτ του Cirkle, ο Jonn, η Nausicaä και ο Moostachioss θα βάλουν το δικό τους μουσικό λιθαράκι, αναλαμβάνοντας κατά κύριο λόγο τα after hours sets του φεστιβάλ.

Μην ξεχνάτε!

Anfisa Letyago
© TommasoNapolitano
Anfisa Letyago  

Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν πολύωρο χορευτικό μαραθώνιο, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ασφαλές setting μέσα στο οποίο μπορούν να απολαύσουν όλοι τα back2back sets. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για μια ολοκληρωμένη φεστιβαλική εμπειρία: 

  • Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό.

  • Περνώντας από stage σε stage κάντε στάση στα cocktail bars και το πολυσυλλεκτικό food court για τις απαραίτητες δροσιστικές και γευστικές ανάπαυλες.

  • Όσοι πάτε και τις δύο μέρες ξεκουραστείτε καλά ενδιάμεσα.

  • Επιλέξτε τι θέλετε να ακούσετε από το line up διαμορφώνοντας το πρόγραμμα σας ανάλογα. Μπορείτε να πάτε από νωρίς, να φύγετε ενδιάμεσα και να επιστρέψετε πάλι αργότερα με τον καφέ σας.

  • Κρατήστε το περιβάλλον του φεστιβάλ ασφαλές για όλους.

  • Αν δεν αισθάνεστε καλά, απευθυνθείτε στο προσωπικό της διοργάνωσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

16/04/2024

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".

Ejekt Festival 2024: Loathe και Planet of Zeus στην ημέρα των Korn

Οι Loathe και οι Planet of Zeus μαζί με τους Korn και τους Spiritbox δημιουργούν ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".