Bobby Watson Quartet: Η επιστροφή ενός πραγματικού sax master

O προτεινόμενος για Grammy alto σαξοφωνίστας, συνθέτης, bandleader, παραγωγός και δάσκαλος επιστρέφει με το all star κουαρτέτο του.

Bobby Watson

Ένας θρύλος της jazz, ο Bobby Watson επιστρέφει στο "Half Note Jazz Club" για 4 μαγικές βραδιές τις 3 έως και 6 Μαρτίου. Aνήκει δικαιωματικά στο πάνθεο των μεγάλων της τζαζ. Φέτος, συμπληρώνοντας τα 70 του χρόνια, περιοδεύει την Ευρώπη κι επιστρέφει με το all star κουαρτέτο του, στη σκηνή που τον πρωτοπαρουσίασε στην χώρα μας.

O προτεινόμενος για Grammy alto σαξοφωνίστας, συνθέτης, bandleader, παραγωγός αλλά και δάσκαλος, γεννήθηκε στο Lawrence του Kansas και μεγάλωσε στο Kansas City. Οι σπουδές του όμως σε πανεπιστημιακό επίπεδο ήταν στο University of Miami, την ίδια εποχή που εκεί φοιτούσαν ο Pat Metheny, ο Jaco Pastorious και ο Bruce Hornsby!  Αποφοιτά το 75’ αριστούχος και φεύγει για την Ν. Υόρκη όπου και βρίσκεται μέσα στις επιλογές σαν session μουσικών πολλών θρύλων της εποχής. Όμως το πραγματική του "διατριβή" στη jazz, θα την κάνει όταν αναλαμβάνει σαν musical director - για 5 ολόκληρα χρόνια - ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα στην ιστορία της jazz, των Jazz Messengers του Art Blakey. 

Στο διάστημα αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα στην ηχογράφηση 14 άλμπουμ με τον Art Blakey, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην 35χρονη ιστορία των Messengers. Εκτός του Art Blakey, συνεργάστηκε με μυθικούς καλλιτέχνες όπως ο Max Roach, o Lou Rawls, o Sam Rivers, o George Coleman, η Betty Carter, o Wynton Marsalis, η Dianne Reeves ή ο Louis Hayes!  Σε συνεργασία με τον εμβληματικό μπασίστα Curtis Lundy – που είναι και στις μέρες ακόμη πλάι του - και τον θρυλικό ντράμερ Victor Lewis, δημιούργησαν την μπάντα Bobby Watson’s Horizon με την οποία ηχογράφησαν πολλά εξαιρετικά άλμπουμ στην Blue Note και την Columbia αλλά και περιόδευαν από την δεκαετία του 80’ για 2 σχεδόν δεκαετίες, αλλά και περιστασιακά μέχρι και τις μέρες μας.

Ευρισκόμενος στην Νέα Υόρκη, του προσφέρθηκαν θέσεις καθηγητή σε διάφορες μουσικές σχολές και πανεπιστήμια τις οποίες συνδύαζε με τα live και τις εμφανίσεις του σε όλο τον κόσμο. Μετά από 25 χρόνια στην "Μέκκα" της jazz όμως, το 2000, η γενέτειρα  πόλη του, θα του προτείνει υψηλή θέση στο τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Kansas και σύντομα θα διευθύνει όλο το τμήμα μουσικών σπουδών με αντικείμενο την jazz, επιστρέφοντας εκεί. Κατά το διάστημα αυτό περιοδεύει πολύ λιγότερο, αλλά φτιάχνει κάποια υπέροχα ensembles που κάνουν περιοδείες υπό την καθοδήγησή του κι αναγνωρίζεται το τεράστιο έργο του, αποσπώντας πολλά βραβεία.

 Παράλληλα συνεχίζει να είναι παραγωγικός δισκογραφικά να ηχογραφεί 4 εξαιρετικά άλμπουμ στο διάστημα αυτό. Το 2019 θα επιλεγεί μαζί με δύο άλλους εμβληματικούς alto σαξοφωνίστες (Gary Bartz & Vincent Herring ) να ηγηθεί της μπάντας "Bird at 100" που φτιάχτηκε για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την γέννηση του μυθικού Charlie Parker, ένα χρόνο μετά. Από το 2020 που τερμάτισε την σπουδαία διευθυντική του θητεία στο Πανεπιστήμιο, ο Bobby Watson επανέρχεται στην Ν. Υόρκη κι αφοσιώνεται πλήρως στις live εμφανίσεις και τις περιοδείες ή τα Φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο. 

Στις εμφανίσεις του στο Half Note από τις 3 έως και 6 Μαρτίου, στο πλαίσιο της περιοδείας των 70ων γενεθλίων του, o Bobby Watson θα παρουσιαστεί με ένα all star κουαρτέτο και τους εμβληματικούς Curtis Lundy στο μπάσο και Victor Jones στα τύμπανα, αλλά και τον ταλαντούχο πιανίστα Jordan Williams.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 20) μέσω του viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bobby Watson’s Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

O προτεινόμενος για πολλά Grammy alto σαξοφωνίστας, συνθέτης, bandleader, παραγωγός και δάσκαλος επιστρέφει με το all star κουαρτέτο του.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.