Melvins: Οι πρωτοπόροι sludge rockers παραδίδουν μαθήματα ιστορίας στην Τεχνόπολη

H εμβληματική αμερικανική μπάντα, με 40 χρόνια συνεχής παρουσίας στη μουσική σκηνή, έρχεται στην Αθήνα για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα live του καλοκαιριού.

Melvins

Οι Melvins είναι ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής. Δημιουργήθηκαν το 1983 με επικεφαλής τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Buzz Osborne και έδρα τους το Montesano της Ουάσινγκτον. Συνδυάζουν με μεγάλη μαεστρία, το punk rock και τη heavy μουσική, σχηματίζοντας ένα νέο υποείδος από μόνο του. Ανήκουν στη σχολή των μουσικών που δεν περιορίζουν τον ήχο τους και τολμούν, με άνεση και επιτυχία, να κινηθούν σε διάφορα είδη, όπως grunge, stoner, sludge, doom metal, hardcore punk και alternative rock. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 40χρονης ιστορίας του συγκροτήματος, με τους Buzz Osborne και Dale Crover να είναι μέχρι και σήμερα οι βασικοί πυλώνες του, οι Melvins έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 25 άλμπουμ, πολυάριθμα Ep’s, live albums, singles και σπάνια κομμάτια. Άνοιξαν το δρόμο και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα περισσότερα συγκροτήματα της grunge σκηνής του Seattle, όπως Nirvana, Soundgarden και Mudhoney. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Melvins ήταν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του frontman των Nirvana, Kurt Cobain, ενώ ο Adam Jones των Tool - παλιός οπαδός των Melvins - σε συνέντευξή του το 1994 τους ανέφερε ως τους εφευρέτες του grunge. 

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν την ακουστική συλλογή 36 κομματιών, "Five Legged Dog", με επανεκτελέσεις μερικών από τα πιο heavy τραγούδια τους, καθώς και διασκευές από αγαπημένους καλλιτέχνες. Στη διάρκεια της δισκογραφίας τους, οι Melvins έχουν συνεργαστεί με τους Jello Biafra, Mudhoney και Fantômas και έχουν περιοδεύσει πολλές φορές σε όλο τον κόσμο. 

Η προπώληση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 10:00 π.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ρετρό Σάββατα στη Βασιλίσσης Σοφίας

Ο Δαυίδ Ναχμίας, ανασύρει από την αχλή του 20ου αιώνα τραγούδια επιθεωρησιακά, τραγούδια που άλλοτε διασκέδαζαν και άλλοτε ειρωνεύονταν τα ήθη, τα πάθη και τις μικρές, γλυκόπικρες ιστορίες μιας Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2025

Τι θα παίξει τα φετινά Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ

Συναυλίες για όλα τα γούστα, DJ sets και πολλές εκπλήξεις πρωταγωνιστούν στο φετινό μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ.

Το εβδομαδιαίο μουσικό πρόγραμμα του Theatre of the NO

Οι συναυλίες που θα δούμε στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας το επόμενο διάστημα.

Στην κούρσα του 'sold-out': Γιατί μιλάμε ήδη για το καλοκαίρι του 2026;

Συγκεντρώσαμε ποιες ημερομηνίες σημειώνουμε από τώρα στα ημερολόγιά μας και για ποιες συναυλίες σπεύδουμε να εξασφαλίσουμε εισιτήρια από νωρίς.

O Απόστολος Ρίζος εξασκείται με "Ασκήσεις Τρυφερότητας"

Ο τραγουδοποιός εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο συναυλιών στο "Κύτταρο", με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ.

"Τα τραγούδια των αγώνων" στο θέατρο Ολύμπια

Η Μπέττυ Χαρλαύτη ερμηνεύει τραγούδια που έδωσαν παλμό στους αγώνες της σύγχρονης Ελλάδας, των Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Μαρκόπουλου.

Οι Nekrotsoulithra καταλαμβάνουν το "Oddity Club"

To εκρκτικό δίδυμο επιστρέφει με το "Boiler Room Style" concept του.