Ένα επετειακό FF.C live στο Faliro Summer Theater

Μία μοναδική οπτικό/ακουστική, συναυλιακή εμπειρία και μια αναδρομή στην ιστορία του πρώτου ελληνικού Hip – Hop συγκροτήματος.

FF.C

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έρχεται το FF.C "Tribute Live" με τη συμμετοχή του "Σκηνοθέτη" – κατά κόσμον Δημήτρη Πετσούκη – και άλλων guests, με τραγούδια που σημάδεψαν και συνεχίζουν να σημαδεύουν ολόκληρες γενιές. O "Σκηνοθέτης" των FF.C, ιδρυτής, στιχουργός και μουσικός παραγωγός του συγκροτήματος, θα μοιραστεί τη σκηνή με τους "Αντιληψίες Συνείδησης’’ - αγαπημένους του καλλιτέχνες και φίλους, όπου θα μας παρουσιάσουν ένα μοναδικό ήχο-θέαμα, με βίντεο από αρχεία του παρελθόντος και κομμάτια του θρυλικού συγκροτήματος.

Οι FF.C Fortified Concept ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 1987 και ήταν το πρώτο γκρουπ που έκανε χιπ χοπ στην Ελλάδα.  Το ακρωνύμιο FF.C αρχικά σήμαινε Funky Fresh Concept, έπειτα Fast Fashion Captivity και τελικά Fortified Concept (Οχυρωμένη Αντίληψη). Με το εναλλακτικό τους ύφος και τους πρωτοποριακούς στίχους με έντονο πολιτικό στοιχείο και ισχυρά κοινωνικά μηνύματα κατάφεραν από τα πρώτα κιόλας χρόνια να κερδίσουν το σεβασμό του ελληνικού κοινού.

Οι Fortified Concept θεωρούνται για πολλούς θρύλοι της εγχώριας Rap σκηνής, που η μουσική τους και η συνολική τους στάση, έγιναν πραγματική ιδεολογία και τρόπος ζωής, με ποικιλία κομματιών και μεγάλη βάση στον στίχο, τόσο του Ρυθμοδαμαστή (Κώστας Κουρμένταλας) όσο και του Σκηνοθέτη. Το 2005 το συγκρότημα διαλύεται μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Κώστα Κουρμένταλα πραγματοποιώντας το τελευταίο live τους στο θρυλικό Ρόδον club και κυκλοφορούν τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ‘’Αντιληψίες Συνείδησης’’.

Από τότε μέχρι τώρα η επιθυμία του κοινού για ένα ακόμα live συνέχισε να υπάρχει. Έτσι, ο Δημήτρης Πετσούκης είχε την ιδέα για ένα ακόμα live FF.C – μια ιδέα που παίρνει σάρκα και οστά στο Faliro Summer Theater σε μία συναυλία αφιερωμένη στην μουσική και στους στίχους των FF.C με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών.

Info: Ώρα έναρξης 9 μ.μ. | 12 €
Προπώληση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

24/04/2024

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.