Ξανά στον Κήπο του Μεγάρου

Προετοιμαζόμαστε με ψάθες και ριχτάρια, κοκτέιλ και καπέλα και δίνουμε ραντεβού στο γρασίδι.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου το καλοκαίρι του 2017

Άκληστις Πρωτοψάλτη

Άκληστις Πρωτοψάλτη

Με μήνυμα "Και μείναμε άνθρωποι", η ερμηνεύτρια ανοίγει τη φετινή της περιοδεία και τον υπαίθριο κύκλο συναυλιών του ΜΜΑ με ένα φορτισμένο πρόγραμμα. Επιλέγει, πέρα από τα νέα τραγούδια της, μια σειρά από αγαπημένες στιγμές της ελληνικής και της προσωπικής της δισκογραφίας, μέσα από την ενορχηστρωτική ματιά του Θωμά Κοντογεώργη. 

Ραντεβού με τον "Νοσφεράτου" 

Μάνος Κιτσικόπουλος,

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος στρέφει το ενδιαφέρον του στο εξπρεσιονιστικό κινηματογραφικό αριστούργημα του Φρίντριχ Βίλχελμ Μούρναου, που έχει εμπνεύσει ουκ ολίγα soundtracks. Ο πολυδιάστατος πιανίστας "ντύνει" το βωβό φιλμ, που συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής, με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και αυτοσχεδιασμούς πάνω σε έργα σημαντικών συνθετών. 

Μανώλης Μητσιάς

Μανώλης Μητσιάς

Στη συναυλία "Πενήντα χρόνια χρυσάφι" μοιράζεται τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πεντηκονταετούς πορείας του, σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού και Θάνου Μικρούτσικου, μεταξύ άλλων. Στο μουσικό αυτό οδοιπορικό, που επιμελείται ο Αχιλλέας Γουάστωρ, τον συντροφεύουν οι μουσικοί της ορχήστρας του. 

Γιορτή της Μουσικής

Κάτια Μολφέση
© Amanda Protidou

Στον αγαπημένο καλοκαιρινό μουσικό θεσμό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικό Κάτια Μολφέση, και η Πρώτη Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συναντούν το Συγκρότημα Κρουστών Τύπανα και το έργο του Στιβ Ράιχ "Drumming". Συμμετέχουν, επίσης, τρία από τα σχήματα που ξεχώρισαν στις ακροάσεις του ΜΜΑ, με τίτλο "Ανοιχτές Πλατφόρμες".

Μαρίνα Σάττι

Μαρίνα Σάττι,

Αν και σε κάθε βήμα της τραβάει σταθερά τα βλέμματα την τελευταία πενταετία, η πολύπλευρη τραγουδίστρια κυκλοφόρησε μόλις το δισκογραφικό ντεμπούτο της, που τιτλοφορείται "Υenna". Η παρουσίασή του θα γίνει στο πλαίσιο ενός urban, multi-culti μουσικού "πανηγυριού", που φέρνει κοντά τις mainstream και pop αναφορές με παραδοσιακά όργανα και ethnic ρυθμούς. 

Δώρος Δημοσθένους

Δώρος Δημοσθένους

Τι σχέση έχουν ο Elvis Presley, οι Simon & Garfunkel και η Dusty Springfield με τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιάννη Σπανό ή τον Χατζιδάκι; Ο ερμηνευτής και η τετραμελής μπάντα του υπόσχονται ένα ταξίδι στον έρωτα και το χρόνο, όπως προδίδει και η ονομασία της πολυσυλλεκτικής παράστασης, "L.O.V.E.". 

Περισσότερες πληροφορίες

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

  • Ελληνική

Η δημιουργική ερμηνεύτρια υποδέχεται το καλοκαίρι σε μια ξεχωριστή βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου, με τα καινούργια της τραγούδια «Νικητές Χαμένοι», «Φως» και «Μείναμε άνθρωποι».

Μάνος Κιτσικόπουλος

  • Κινηματογραφική

Ο πολυδιάστατος πιανίστας «ντύνει» το βωβό φιλμ «Νοσφεράτου», που συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής, με πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και αυτοσχεδιασμούς πάνω σε έργα σημαντικών συνθετών.

Μανώλης Μητσιάς

  • Ελληνική

Στη συναυλία «Πενήντα χρόνια χρυσάφι» μοιράζεται τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πεντηκονταετούς πορείας του, σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού και Θάνου Μικρούτσικου μεταξύ άλλων.

Μαρίνα Σάττι

  • Rock-pop-folk

Η πολύπλευρη τραγουδίστρια σε τραγούδια από το δισκογραφικό ντεμπούτο της, που τιτλοφορείται «Υenna». Το πρώτο άλμπουμ της Μαρίνας Σάττι αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της ελληνικής επαρχίας – από τον ζουρνά και το νταούλι του Βορρά ή το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης. Η Μαρίνα Σάττι αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί με pop και urban στοιχεία, απογειώνοντας τον προσωπικό ήχο της που την έκανε να ξεχωρίσει. Την πλαισιώνει μια εξαιρετική μπάντα, σε μια σύγχρονη μουσική γιορτή με πολυφωνικές αλχημείες, απροσδόκητες ενορχηστρώσεις και τη μοναδικά χαρακτηριστική αισθητική της.

Γιορτή της Μουσικής

  • Φεστιβάλ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικό Κάτια Μολφέση, και η Πρώτη Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συναντούν το Συγκρότημα Κρουστών Τύπανα και το έργο του Στιβ Ράιχ «Drumming». Συμμετέχουν, επίσης, τρία από τα σχήματα που ξεχώρισαν στις ακροάσεις του ΜΜΑ «Ανοιχτές πλατφόρμες».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

23/04/2024

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.