Στο Generations Family Festival η ψυχαγωγία είναι "οικογενειακή υπόθεση"

Μιλήσαμε με την κ. Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής, για τις εκπλήξεις που επιφυλλάσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στο ΚΠΙΣΝ.

Generations Family Festival © Ioanna Paka

Το Generations, το μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές, επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου. Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, από το Ξέφωτο και το Κανάλι μέχρι τις Παιδικές Χαρές και το Κέντρο Επισκεπτών, γεμίζουν με πλήθος δράσεων που απευθύνονται πραγματικά σε μικρούς και μεγάλους.

Βόλτες με πατίνια κι εργαστήριο ποδηλάτων, σαπουνόφουσκες και κωπηλασία, συλλογική ζωγραφική και λέσχη ανάγνωσης, κυνήγι θησαυρού κι επιτραπέζια παιχνίδια σε μεγάλες διαστάσεις και μπουγέλο περιμένουν τους επισκέπτες για να τους χαρίσουν στιγμές αληθινής ψυχαγωγίας. Όλες τις δράσεις θα συνοδεύει ένα ρυθμικό line-up, ιδανικό για να εισάγει τα παιδιά στη μουσική των ενηλίκων και να φέρει μικρούς και μεγάλους για πρώτη φορά στο dancefloor.

Γαβριέλλα Τριανταφύλλη
Γαβριέλλα Τριανταφύλλη – Διευθύντρια Προγραμματισμού & Παραγωγής ΚΠΙΣΝ ΑΕ

Με σκοπό να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα την ιδέα πίσω από το οικογενειακό φεστιβάλ που δίνει νέα σημασία στον κοινό ποιοτικό χρόνο μιλήσαμε με την Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, κ. Γαβριέλλα Τριανταφύλλη· "To Generations ξεκίνησε  σαν ιδέα το 2017 με το άνοιγμα ουσιαστικά του ΚΠΙΣΝ. Τότε, είχαμε εντοπίσει ότι ένα από τα βασικά μας κοινά είναι οι οικογένειες οπότε θελήσαμε να ευθυγραμμίσουμε τον προγραμματισμό μας με αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι και σήμερα εξακολουθούμε να θέλουμε να δημιουργούμε πάντοτε ευκαιρίες για τους γονείς και τα παιδιά τους να συναντώνται και να κάνουν πράγματα μαζί. Να δημιουργούμε εμπειρίες και μνήμες που συνοδεύουν κάπως τους ανθρώπους τα επόμενα χρόνια".

"Σε αυτό το πλαίσιο της γενικότερης κατεύθυνσης του προγραμματισμού μας, κινηθήκαμε και ψάξαμε πάρα πολύ τα λεγόμενα Family Festivals που πραγματοποιούνται κυρίως στη Μ. Βρετανία. Είναι πολύ μεγάλες διοργανώσεις όπου ο ήχος, η μουσική είναι στα ακούσματα των ενηλίκων και πάντοτε up tempo και up beat για να είναι φιλικά σε ένα παιδικό αυτί, ενώ, ο περιβάλλων χώρος, όλες οι δραστηριότητες, τα εργαστήρια και λοιπά happenings είναι δράσεις πολύ προσφιλείς για τα παιδιά. Είναι, λοιπόν, μια ευκαιρία το παιδί να έρθει πιο κοντά σε αυτό που ακούει ο γονιός και ο γονιός να πλησιάσει σε αυτό που αρέσει το παιδί να κάνει, στο παιχνίδι του".

Generations Family Festival
© Pinelopi Gerasimou

"Πάνω σε αυτή τη σκέψη δημιουργήθηκε το πρώτο Generations· ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δραστηριότητες, είτε ελεύθερης ροής είτε συγκεκριμένα slots - από κατασκευές, face painting, bubble shows, ζογκλέρ μέχρι photobooth και τους πίδακες νερού που θα λειτουργούν όλη την ημέρα. Παράλληλα, με ένα πολύ πλούσιο μουσικό πρόγραμμα το οποίο ξεκινάει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Έχουμε καλέσει τρεις πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό: τον Andy Smith, DJ των Portishead, τον Dan Donovan από τους Big Audio Dynamite, ο οποίος έχει μια πολύ μεγάλη πορεία και στην dub και στην post punk σκηνή και την Queen Bee, μια θρυλική φιγούρα τις reggae-funk σκηνής του Bristol. Αυτοί, λοιπόν, παντρεμένοι με την αφρόκρεμα των Ελλήνων DJs θα εμφανίζονται σε slots από το πρωί μέχρι το βράδυ δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο, ζωντανό σκηνικό στο οποίο προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει να το χαρεί. Είναι με ελεύθερη είσοδο και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες γίνεται με σειρά προτεραιότητας, εκτός από το Kayak που απαιτεί προεγγραφή αλλά κι αυτό είναι δωρεάν. Προσδοκάμε ότι το Generations, που πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο  του Μάιου (28 & 29/5), θα ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό μας".  

Το αναλυτικό line up 

Generations Family Festival
© Gerasimos Domenikos

Σάββατο 28/05 

Andy Smith (Ex-Portishead) | 8 μ.μ.
Blend Mishkin | 7 μ.μ.
BNC | 6 μ.μ.
Kill Emil | 5 μ.μ.
Junior SP. | 2 μ.μ.
Dimitris Lilis | 1 μ.μ.
Fun Dance Session feat. George Garavellos | 11 π.μ.

Κυριακή 29/05 

Dan Donovan | 7 μ.μ.
Queen Bee (Bristol Hi-Fi) | 5 μ.μ.
DJ Palov | 5 μ.μ. 
Anna Mystic | 1 μ.μ.
Fun Dance Session feat. George Garavellos | 11 π.μ.

Andy Smith 

Andy Smith

O Andy Smith γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μικρή πόλη Πόρτισχεντ, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Μπρίστολ. Ήταν σχεδόν μοιραίο, συνομήλικός τους άλλωστε, να συνδεθεί με το ομώνυμο θρυλικό συγκρότημα που πρωταγωνίστησε στην έκρηξη του trip hop στα 90s. Ήταν ο DJ που περιόδευε μαζί τους και ζέσταινε το κοινό πριν τα live, εκείνος που διάλεγε τη μουσική για το επίσημο fan club τους, ξεδιπλώνοντας στα sets τις ποικίλες επιρροές τους. Αλλά, ο Smith αντιπροσωπεύει και κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον τίτλο  "ο DJ των Portishead".

Παίρνοντας την σκυτάλη από ηχητικούς αλχημιστές των late 80s όπως οι Coldcut, ο Andy Smith συνέχισε το ταξίδι χωρίς ηχητικά όρια και περιορισμούς. Το 1998 κυκλοφόρησε το mix album The Document που έφτασε να πουλήσει πάνω από 100.000 αντίτυπα, καθιερώνοντάς τον και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αποτελώντας σταθμό για το freestyle. Ιστορικά labels, όπως η Trojan, του ανέθεσαν να επιμεληθεί συλλογές, συμπεριλήφθηκε δύο φορές στους "20 Καλύτερους DJs στον Κόσμο", κι εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες κάνει τον γύρο του πλανήτη κουβαλώντας τα αγαπημένα του 7ιντσα, μπλέκοντας αρμονικά soul, hip hop, dub, disco, μουσική από soundtracks και 60s rock jams. Η Αθήνα που έχει χορέψει αρκετές φορές μαζί του, ήταν, άλλωστε, και headliner DJ του Generations 2017, τον περιμένει με άνετα παπούτσια και μεγάλη ανυπομονησία.

Dan Donovan

Dan Donovan

Ο Dan Donovan μοιάζει να ήταν πάντα ο κατάλληλος άνθρωπος, στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Γεννήθηκε τη δεκαετία του ‘60 στο δυτικό Λονδίνο, έμαθε πιάνο και τρομπόνι στη γειτονιά του, το Νότινγκ Χιλ, κι εκμεταλλεύτηκε τις απεριόριστες δυνατότητες που δημιούργησε η μεταπανκ συνθήκη για να γίνει μέρος της λονδρέζικης μουσικής σκηνής. Ανέλαβε τα keyboards στην αρχική σύνθεση των Big Audio Dynamite, στην μπάντα που έφτιαξε ο Mick Jones, όταν τα "έσπασε" με τους Clash, πέρασε στην αυγή των 90s από τους Sisters of Mercy και υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Dreadzone που συνδύασαν την dub με τη χορευτική μουσική.

Παράλληλα, ανέπτυξε το ταλέντο του στη φωτογραφία (το κληρονόμησε από τον πατέρα του Terence Daniel Donovan που υπήρξε διάσημος φωτογράφος), εξελίχθηκε σε περιζήτητο DJ κι ακόμα πιο περιζήτητο remixer δίνοντας το dub άγγιγμά του σε κλασικά κομμάτια όπως το "Killer” του Adamski ή σε μεγάλα ονόματα όπως η Grace Jones. Για δύο πράγματα είμαστε σίγουροι για την εμφάνισή του στο Generations: θα χορέψουμε πολύ και δε θα ξέρουμε καθόλου ποιο θα είναι το επόμενο κομμάτι που θα διαλέγει κάθε φορά.

Queen Bee

Queen Bee

Το προφίλ της στο Instagram έχει handle @bristolqueen κι αυτό αντανακλά την αλήθεια αφού η Queen Bee, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, έχει εξέχουσα θέση στην πάντα ενδιαφέρουσα σκηνή της πόλης της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Ξεκινώντας από τα μικρά κλαμπ του Μπρίστολ η Roz Melina Skordilis (το επίθετο μαρτυρά τις κερκυραϊκές ρίζες της) έφτασε να παίζει μπροστά σε χιλιάδες κόσμο σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα Shambala, Womad και Glastonbury, αποτελώντας μάλιστα το 1/3 του περίφημου Bristol Hi-Fi Soundsystem μαζί με τον Daddy G των Massive Attack και τον Mr. Benn. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα, από τη reggae και το afrobeat στο house, το drum ’n’ bass και το dancehall, η "βασίλισσα" έχει το funk μέσα της και δε θα ξεχάσει να το τσεκάρει στις αποσκευές της για Αθήνα. 

Δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνονται στο φετινό Generations Festival εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".