Το Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων ανεβάζει πάνω από 2.500 καλλιτέχνες στη σκηνή του Μεγάρου Αθηνών

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών θα διαθέσει μέρος των εσόδων του φεστιβάλ σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων ανεβάζει πάνω από 2.500 καλλιτέχνες στη σκηνή του Μεγάρου Αθηνών

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος πραγματοποιεί το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων το σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στην Αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης", του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στην σκηνή του Μεγάρου πρόκειται να εμφανιστούν Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή ο σύνδεσμος, τιμά την επέτειο με ειδικά αφιερώματα σε πτυχές του μικρασιατικού πολιτισμού. Συγκινητική στιγμή του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή της Ομάδας  Κρουστών "ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ" του Κέντρου Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ "Ο ΣΩΤΗΡ" καθώς και του Κιθαριστικού Συνόλου "Connect by Music Thermopyles‘’ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών.
Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ θα αποτελέσει η σύμπραξη επί σκηνής του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη με την Πολυφωνική Χορωδία του ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνίας, το Φωνητικό Σύνολο "Άθυρμα" της Μουσικής Σχολής Καμινίων "Μελωδία" και τη Μικτή Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας που διευθύνονται από την κα. Μαρία Κάτσαρη παρουσιάζοντας γνωστές του επιτυχίες. 

Το Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων ανεβάζει πάνω από 2.500 καλλιτέχνες στη σκηνή του Μεγάρου Αθηνών

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να απονείμει τιμητική πλακέτα τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Ελληνική Μουσική. Παράλληλη δράση του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Μοναστηρακίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 21 Μαΐου στις 12μ.μ.

Οι μπάντες, σε όλο το μήκος της οδού Ερμού - του εμπορικότερου δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας - θα παιανίζουν θριαμβευτικά εμβατήρια αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων, όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή.

Περισσότερες πληροφορίες

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων

  • Φεστιβάλ

Πολυφωνικές χορωδίες, φιλαρμονικές μπάντες, παραδοσιακές και κλασικές ορχήστρες, jazz bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.