Η Philharmonia Orchestra με τον σολίστ Σονγκ Τζιν Τσο στο Μέγαρο Μουσικής

Η Philharmonia Orchestra θα βρεθούν στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στην «Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής με προσκεκλημένο τους τον Νοτιοκορεάτη πιανίστα Σονγκ-Τζιν Τσο.

Philharmonia_Orchestra © Benjamin Ealovega

Η ιστορική Philharmonia Orchestra υποδέχεται φέτος στο πόντιουμ τον νέο της βασικό αρχιμουσικό, τον Φινλνανδό Σάντου-Ματίας Ρόουβαλι, που διευθύνει κάθε έργο σαν να ήταν μια χορογραφία: με ρυθμική ακρίβεια και ισορροπημένη ομορφιά διατηρώντας πάντα τη ροή των μουσικών φράσεων. Αυτή τη σεζόν, περιοδεύουν μαζί για πρώτη φορά σε Βρετανία, Ρουμανία, Φιλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ. Το θρυλικό σύνολο, το Σάββατο 7 Μαΐου (8.30 μ.μ), πλαισιώνει τον Κορεάτη σολίστ Σονγκ Τζιν Τσο στο Μέγαρο Μουσικής. Περιζήτητος σολίστ της γενιάς του και βραβευμένος σε σημαντικές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, όπως οι Διαγωνισμοί Chopin της Βαρσοβίας, Tchaikovsky της Μόσχας και Hamamatsu της Ιαπωνίας, ο νεαρός βιρτουόζος θα αναμετρηθεί, στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, με το υπερβατικής δυσκολίας Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ ελάσσονα του Σεργκέι Προκόφιεφ. 

Κορεάτης Σολίστ
© Christoph_Koestlin

H Philharmonia Orchestra είναι ορχήστρα με 76 χρόνια συνεχούς δισκογραφικής παρουσίας, πάνω από 1 εκ. ακροατές σε διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες, εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές στο online κανάλι της και 4 βραβευμένα ψηφιακά projects στο βιογραφικό της. Πρόκειται για ένα βρετανικό σύνολο 80 επίλεκτων μουσικών από 16 χώρες που έχει συνδέσει το όνομά του με μαέστρους-θρύλους του 20ού και 21ου αιώνα: Toscanini, Klemperer, Furtwängler, von Karajan, Muti, Salonen. 

Santtu Rouvali
© Marco Borggreve

Το διάσημο λονδρέζικο σύνολο θα παρουσιάσει επίσης την Εισαγωγή από την όπερα "Σεμίραμις" του Τζοακκίνο Ροσσίνι και τη Συμφωνία αρ. 4 σε φα ελάσσονα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. 

 Τιμές εισιτηρίων: 15 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 22 €, 36 €, 50 €, 60 €, 70 €, 80 € 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πώς να μην πάθεις FOMO αυτό το συναυλιακό ΣΚ;

Θες να πας στο Plissken αλλά θες να προλάβεις και το Off the Hook. Απ' την άλλη γίνεται να χάσεις την Άννα Βίσση να χάσεις την "απόλυτη Ελληνίδα star" στο Καλλιμάρμαρο;

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
12/09/2025

Το Processes Festival κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα

Η επιμελήτρια Βασιλική Λεγάκη γράφει στο "α" για όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στο "Revma" σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ηλεκτρονική μουσική, την ηχητική τέχνη και τις διακαλλιτεχνικές συνεργασίες.

Το διεθνές πρόσωπο του Off the Hook Festival 2025

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες της μεγάλης hip hop διοργάνωσης (12-13/9) που καταφτάνουν από το εξωτερικό.

Οι Franz Ferdinand στο 'Floyd': Η νοσταλγία των 00s φουντώνει ξανά

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη συναυλιακή επιστροφή του το σκωτσέζικου συγκροτήματος έχει ξεκινήσει.

Οι Leprous b2b στο "Gagarin"

Οι βασιλιάδες του prog metal/rock ήχου επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα διπλό ραντεβού.

10 facts που (μάλλον) δεν γνώριζες για τους Jethro Tull

Όσα δεν ξέρετε γι' αυτούς λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (20/9).

Ο Όμιλος για την UNESCO προκηρύσσει τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής

Θα δοθούν βραβεία, έπαινοι αλλά και χρηματικά έπαθλα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στις κατηγορίες: πιάνο, έγχορδα, πνευστά, κιθάρες, ακορντεόν, παραδοσιακά όργανα, μονωδία.