Ο θρυλικός τρομπετίστας Erik Truffaz στη σκηνή του Half Note

Τέσσερις βραδιές με τον πολυαγαπημένο μουσικό και τους Sig και Artis Orubs, οι οποίοι παρουσιάζονται ως το μουσικό σχήμα «Elegia Session».

Erik Truffaz

Είναι βέβαιο ότι η μουσική σύνορα δεν γνωρίζει και για την τζαζ, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο. Ο κορυφαίος τρομπετίστας Erik Truffaz έχει κάνει πράξη σε όλη του την πορεία, ακριβώς αυτή την οπτική. Μαζί μ’ έναν περιπλανώμενο μποέμ κι εξαιρετικό μουσικό, συνθέτη και σκηνοθέτη κινηματογράφου τον Sig (Siegfried) αλλά και τον απαράμιλλο ντράμερ Artis Orubs έφτιαξαν έναν πρωτότυπο αλλά υπέροχο μουσικό καμβά με τίτλο "Elegia Session". Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει για τέσσερις βραδιές στη σκηνή του Half Note, από 29/4 έως 02/5.

Ο εμβληματικός μουσικός Erik Truffaz γεννήθηκε το 1960 στην Γενεύη κι από μικρός μυήθηκε στη μουσική απ’ τον σαξοφωνίστα πατέρα του.  Η ζωή του όμως πραγματικά άλλαξε ριζικά όταν άκουσε το "Kind of Blue" του Miles Davis. Η έμπνευση που του προξένησε ο Miles, τον οδήγησε στο Concervatoire της Γενεύης και μετέπειτα ο καλλιτέχνης έγινε μέλος της Ορχήστρας "L‘Orchestre de Suisse Romande". Η πρώτη μπάντα που έφτιαξε ο Truffaz λεγόταν Orange κι έπαιζε συνθέσεις δικές του με τζαζ fusion προσέγγιση. Η μπάντα αυτή κατενθουσίασε το κοινό και η επιτροπή Jury du Concours National de la Defense του απένειμε το 1991 ειδικό βραβείο για την τζαζ στη χώρα. Το Φεστιβάλ τζαζ του Montreaux τον παρουσιάζει την ίδια χρονιά για πρώτη φορά και από τότε ο μουσικός ξεκινά μια επιτυχημένη καριέρα με περιοδείες σ’ όλο τον κόσμο.

Ο ευρηματικός καλλιτέχνης μετά το δεύτερο άλμπουμ του, επεκτείνει την δραστηριότητά του πολύ πέρα από τις συναυλίες. Δημιουργεί μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, μπαλέτο, κάνει συμφωνική μουσική αλλά παράγει και μεγάλη δόση ηλεκτρονικής μουσικής. Το ύφος πλέον ξεφεύγει από την καθαρή τζαζ και ακουμπά μουσικές όπως ινδική, Sufi, αφρικανική, ροκ και hip hop με ηλεκτρονική χροιά. Με περισσότερα από 21 προσωπικά άλμπουμ και δεκάδες συνεργασίες ο Erik Truffaz συνεργάζεται με όλο το φάσμα των μουσικών ανά τον κόσμο κι έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες  προσωπικότητες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Siegfried Debrebant
Siegfried Debrebant

Εκτός από ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός και συνθέτης, ο πολυπράγμων Παριζιάνος Siegfried Debrebant (Sig) εξελίχθηκε κι έλαμψε σαν σκηνοθέτης κινηματογράφου, κινηματογραφιστής και φωτογράφος. Ως μουσικός παίζει και συνθέτει στο πιάνο και το τσέλο, παίζει πλήκτρα και κρουστά ενώ χρησιμοποιεί άρτια τις λούπες και τα ηλεκτρονικά. Έχει γράψει και μουσική για δικές του ταινίες και ντοκιμαντέρ, κάποιες από τις οποίες μάλιστα, έχουν βραβευτεί.

Artis Orubs
Artis Orubs

Οι Sig και Truffaz  από την αρχή για το συγκεκριμένο project είχαν πλάι τους έναν τρομερό ντράμερ, τον Λετονό Artis Orubs. Ένα αυθεντικό ταλέντο του ρυθμού που δημιούργησε ένα τεράστιο βιογραφικό κι έκανε μεγάλη αίσθηση όπου κι αν εμφανίστηκε, με μπάντες της τζαζ αλλά και του ροκ ή του funk.

Ώρες έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 10 μ.μ., Κυριακή & Δευτέρα 9.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€
Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€
BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

*Τη Δευτέρα ισχύει έκπτωσή -5€ από την αρχική τιμή για φοιτητές και ανέργους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.halfnote.gr και 2109213310

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".