Το δραστήριο Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς συναντάει τον διακεκριμένο κλαρινετίστα Κώστα Τζέκο

Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση με έργα των βρετανών μουσουργών York Bowen και Herbert Howells και στον κορυφαίο των Ρομαντικών Johannes Brahms.

Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη για τον διαυγή και μεστό του ήχο, τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Η σύμπραξη με τον τον αναγνωρισμένο κερκυραίο σολίστ Κώστα Τζέκο, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς "Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  

Κώστας Τζέκος

Αυτή τη φορά, τα μέλη του δραστήριου μουσικού σχήματος – οι Γιώργος Παναγιωτίδης (βιολί), Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Αλί Μπαζεγκμέζλερ (βιόλα), και Δημήτρης Τραυλός (βιολοντσέλο) - και ο Κώστας Τζέκος  προτείνουν μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση στον χώρο της μουσικής δωματίου. Θα ερμηνεύσουν τη Φαντασία-Κουιντέτο για μπάσο κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων του York Bowen, το Ραψωδικό Κουιντέτο για κλαρινέτο του Άγγλου Herbert Howells και το Κουιντέτο με κλαρινέτο σε σι ελάσσονα, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της συνθετικής ωριμότητας του Johannes Brahms. Η προπώληση έχει ξεκινήσει (€ 18-8).
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τετρακτύς» & Κώστας Τζέκος

  • Κλασική μουσική

Το δραστήριο κουαρτέτο με ο διακεκριμένος κλαρινετίστας παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικής δωματίου με έργα των York Bowen, Herbert Howells, Johannes Brahms.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Κύπρος του Μαρτυρίου και της Ανάστασης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μουσικό αφιέρωμα στην ιστορία, τις πληγές και την πνευματική αντοχή του κυπριακού λαού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

Ερεθιστικές προτάσεις μπαρόκ μουσικής από σημαντικά σύνολα ("Ανθούσες Τέχνες" – Καμεράτα – "Σολίστ της Βενετίας") απογειώνουν τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις σε Μέγαρο και ΚΠΙΣΝ

Τρεις βραδιές μπαρόκ μουσικής με έμπειρα, εξειδικευμένα σ'αυτό το είδος σύνολα απογείωσαν τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις σε Μέγαρο και ΚΠΙΣΝ.

Πανελλήνια πρώτη για το αριστούργημα του Leonard Bernstein "Candide" στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πολυτάλαντος Γιώργος Πέτρου διευθύνει, σκηνοθετεί και μεταφράζει το έργο του θρυλικού μαέστρου και συνθέτη, σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας.

Η "Τετραλογία" του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερα εμβληματικά μουσικοθεατρικά έργα σε μια συμφωνική εμπειρία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη.

Οι Viagra Boys και η Ecca Vandal θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit στο Release Athens

Το εκρηκτικό post-punk γκρουπ από τη Σουηδία και η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία θα ζεστάνουν το κοινό, προετοιμάζοντάς το για την εμφάνιση των headliners Limp Bizkit.

Στο Ολύμπια, με συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο

Οι προτάσεις για τον μήνα εκτείνονται από αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και μουσικές του Μάνου Χατζηδάκι ως βρετανική τζαζ και τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα.

Οι "συμφωνικές βραδιές" στο Ωδείο Αθηνών συνεχίζονται τον Ιανουάριο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Maria Keller και τον Matthias Balzat "στον απόηχο της γιορτής".