Η όπερα «Ελπίς Πατρίδος» τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Η νέα παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε σύνθεση Γιώργου Κουρουπού.

Η όπερα «Ελπίς Πατρίδος» τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με κεντρικό θέμα τις περιπέτειες για την προετοιμασία και το ξέσπασμα του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821. Έτσι, το Μέγαρο Μουσικής δίνει τη σκυτάλη για τη συνέχιση των επετειακών εκδηλώσεων με το έργο του διακεκριμένου συνθέτη, Γιώργου Κουρουπού, «Ελπίς Πατρίδος» σε λιμπρέτο της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Η επίσημη πρεμιέρα της όπερας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο. Η σκηνοθεσία έχει την υπογραφή του Θάνου Παπακωνσταντίνου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Νίκης Ψυχογιού, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα.

Συμμετέχουν οι Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), Θεοδώρα Μπάκα (μεσόφωνος), Τάσος Αποστόλου (μπάσος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Γιάννης Καλύβας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος), Άρτεμις Μπόγρη (μεσόφωνος) και Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος). Λαμβάνει, επίσης, μέρος η Χορωδία της ΕΡΤ. Στην διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ο Μίλτος Λογιάδης. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει (€ 50-9).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Bombino: Ο Τουαρέγκ guitar hero επιστρέφει στην Αθήνα

Έφτασε η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή του σπουδαίου Tuareg κιθαρίστα για το δικό του δίωρο headline show.

03/10/2025

Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ του ΠΣΚ

Συναυλίες, φεστιβάλ και αφιερώματα που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Ο Morrissey στην Αθήνα: Η προπώληση ξεκίνησε

Η διάθεση των εισιτήριων για τη συναυλία του frontman των Smiths που περιμένουμε από το καλοκαίρι ξεκίνησε σήμερα (3/10).

Η Μιράντα Βερούλη "ζωντανεύει" την Astrud Gilberto στο Theatre of the No

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βραζιλιάνικης μουσικής επιστρέφει στη σκηνή για ένα μοναδικό αφιέρωμα στη θρυλική Astrud Gilberto, παρουσιάζοντας τις αξεπέραστες μελωδίες της Bossa Nova.

Η υπόθεση του D4vd: Πώς ο νεαρός μουσικός έγινε βασικός ύποπτος για φόνο

Οι λεπτομέρειες γύρω από τον Αμερικάνο μουσικό και ένα 15χρονο κορίτσι που βρέθηκε νεκρό στο αμάξι του έχουν προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα διαδικτυακών εικασιών και ίντριγκας.

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

Το καλλιτεχνικό δίδυμο ενώνει για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις του σε μια σπάνια μουσική βραδιά, παρουσιάζοντας ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Δημήτρης Ζερβουδάκης και Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου

Οι δύο τραγουδιστές ενώνουν φωνές και ρεπερτόρια και έρχονται στην κεντρική σκηνή για τέσσερις μόνο εμφανίσεις.