«10 Years of Horror & Romance» : Γενέθλια για την έκθεση του Στέφανου Ρόκκου με νέο soundtrack

Τα δεκάχρονα της συλλογής «Horror & Romance On Another Planet» γιορτάζονται με τρία remixes και ένα bonus track.

«10 Years of Horror & Romance» : Γενέθλια για την έκθεση του Στέφανου Ρόκκου με νέο soundtrack

Η αγάπη του Στέφανου Ρόκου για τη μουσική συνάντησε την εικαστική του τέχνη το 2010 στο «Horror & Romance on Another Planet». Το project που ξεκίνησε να δουλεύεται από το 2008, κατέληξε σε μία έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι και στην Art Athina καθώς και σε μία μουσική συλλογή 18 κομματιών, από Έλληνες και ξένους μουσικούς και συγκροτήματα. Ήδη από τότε, όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης σκεφτόταν μία πιθανή επετειακή έκδοση και διοργάνωση, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί τόσο το πόσο γρήγορα θα περνούσε η δεκαετία, όσο και η συνθήκη στην οποία θα βρισκόμασταν το 2020.

Στόχος από νωρίς ήταν να επιλεγούν 3-4 τραγούδια από την αρχική συλλογή και να ξαναδουλευτούν με μία νέα ματιά. Ξεπερνώντας της δυσκολία της επιλογής ανάμεσα στον όγκο των κομματιών, το «10 Years of Horror & Romance» θα περιλαμβάνει τα κομμάτια των The Fiery Furnaces, των οποίων η τωρινή συνεργασία σημαίνει και την επανένωσή τους, του Μανώλη Αγγελάκη, από τα πιο προσωπικά της συλλογής, και την Krista Muir που με την dance εκδοχή της θα αλλάξει κατά 90 μοίρες την αρχική, συναισθηματική της σύνθεση.

Επιπλέον, ένα νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη έρχεται να συμπληρώσει το EP, το «χαμένο ακυκλοφόρητο κομμάτι της συλλογής». Ο «Χαμένος κινητήρας» είναι ένα τραγούδι που δεν παραδόθηκε ποτέ εγκαίρως και τώρα πειράχθηκε και ξαναδουλεύτηκε για να συμπληρώσει το άλμπουμ στο οποίο έπρεπε να ανήκει εξαρχής. Αντίστοιχα, ο Στέφανος Ρόκος διαχειρίστηκε το εξώφυλλο του δίσκου: ένα remix της αρχικής ιδέας, με μία νέα ηρωίδα να παλεύει αυτή τη φορά με ένα καλαμάρι αντί για ένα χταπόδι.

Το «10 Years of Horror & Romance» θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου 2020 από τη United We Fly σε 550 αντίτυπα βινυλίων, από τα οποία τα 150 θα συνοδεύονται από την ομώνυμη μεταξοτυπία. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.