Μια μουσική γέφυρα ενώνει τη Στέγη με το Πάντειο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά από συναυλίες με ελεύθερη είσοδο το τριήμερο 5-6-7/2.

Μια μουσική γέφυρα ενώνει τη Στέγη με το Πάντειο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά από συναυλίες με ελεύθερη είσοδο το τριήμερο 5-6-7/2. Τώρα έχουμε κυρίως σύγχρονη μουσική με εξαιρετικά φωνητικά έργα την πρώτη ημέρα, με ποικιλία πληκτροφόρων οργάνων και ένα βιολί τη δεύτερη και ένα κουιντέτο πνευστών με «κλασικά» μοντέρνα του Λιγκέτι και ενδιαφέρουσες μουσικές Ελλήνων συνθετών. Θα ακούσουμε εξαιρετικές δουλειές (κάποιες εκ των οποίων είναι αναθέσεις της Στέγης) και, γενικά, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το αναπάντεχο ή το απρόσμενο!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου:
https://www.onassis.org/el/whats-on/music-connects-onassis-stegi-and-panteion-university-vol-5

Περισσότερες πληροφορίες

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (1η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η σοπράνο Φανή Αντωνέλλου και ο πιανίστας Απόστολος Παληός σε έργα Webern, Rihm, Mundry, Ligeti και Chin. Στη συνέχεια η μέτζο σοπράνο Άννα Πάγκαλου ερμηνεύει Berio, Berberian, Cage, Απέργη, Le Baron, Monk, Τζεδάκη και Sciarrino.

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (2η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η πιανίστρια Άννινη Τσιούτη σε έργα Χριστίνας Αθηνοδώρου, Einojuhani Rautavaara, John Cage, Brice Catherin, Frederic Rzewski. Στη συνέχεια το Duo Vita Βrevis με τη Ζωή Πουρή (βιολί) και τον Πάνο Ηλιόπουλο (τσέμπαλο, Rhodes piano, ηλεκτρονικά) σε έργα Dario Castello, Gyorgi Ligeti, Πάνου Ηλιόπουλου και Pierre Boulez.

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (3η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος σε έργα Gyorgy Ligeti, Γιάννη Ιωαννίδη, Στυλιανού Δήμου, Γρηγόρη Εμφιετζή, Karel Husa και Peteris Vasks.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Cayetano είναι κατά βάθος "κλασικό παιδί"

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός παραγωγός μοιράζεται με τους αναγνώστες του "α" μια προσωπική playlist, ενώ παράλληλα μιλάει για το επερχόμενο live του στο "Arch Club" (29/11), τις συνεργασίες και τη μουσική του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
15/11/2025

"Ε ρε γλέντια!" με την Αλεξάνδρα Μάγκου στο "Arch"

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της ελληνικής σκηνής σε ένα μεγάλο σόλο λάιβ.

Ο Ορφέας Περίδης για πρώτη φορά στο "Κύτταρο"

Ένα πλήθος από ηχοχρώµατα και ρυθµούς, "σκάνε" σαν φωτοβολίδα και μας µεταφέρουν από την Ανατολή ως τη Δύση.

Bob Mould (Hüsker Dü): "Μην αφήνεις την επιστήμη να σταθεί εμπόδιο στην τέχνη."

Ο Bob Mould μιλά στο "α" για το "Here We Go Crazy", το χάος της εποχής, την τεχνολογία που "αποσυνδέει" και τη χαρά του να ξαναβγαίνει στη σκηνή.

Η καρδιά της μουσικής δωματίου χτυπά δυνατά στον ιστορικό "Παρνασσό": σπουδαίο ξεκίνημα για το "Athens Ιnternational Music Festival" - αξιόλογη εμφάνιση ανερχόμενων Ελλήνων σολίστ

Έξι βραδιές μουσικής δωματίου με εκλεκτούς ξένους και ανερχόμενους Έλληνες σολίστ σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων έφεραν ξανά στο προσκήνιο της αθηναϊκής μουσικής ζωής την ιστορική αίθουσα του "Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός", χώρο ιδανικής ακουστικής και προσβασιμότητας για εκδηλώσεις μουσικής δωματίου.

Π.Ι.Ε.Β. x Viktoras σε μια βραδιά με spoken word και beats

Παρουσιάζουν το νέο concept album "Detroit" στο ΠΛΥΦΑ.

Οι νικητές των Διεθνών Βραβείων Όπερας 2025

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα.