Μια μουσική γέφυρα ενώνει τη Στέγη με το Πάντειο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά από συναυλίες με ελεύθερη είσοδο το τριήμερο 5-6-7/2.

Μια μουσική γέφυρα ενώνει τη Στέγη με το Πάντειο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά από συναυλίες με ελεύθερη είσοδο το τριήμερο 5-6-7/2. Τώρα έχουμε κυρίως σύγχρονη μουσική με εξαιρετικά φωνητικά έργα την πρώτη ημέρα, με ποικιλία πληκτροφόρων οργάνων και ένα βιολί τη δεύτερη και ένα κουιντέτο πνευστών με «κλασικά» μοντέρνα του Λιγκέτι και ενδιαφέρουσες μουσικές Ελλήνων συνθετών. Θα ακούσουμε εξαιρετικές δουλειές (κάποιες εκ των οποίων είναι αναθέσεις της Στέγης) και, γενικά, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το αναπάντεχο ή το απρόσμενο!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου:
https://www.onassis.org/el/whats-on/music-connects-onassis-stegi-and-panteion-university-vol-5

Περισσότερες πληροφορίες

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (1η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η σοπράνο Φανή Αντωνέλλου και ο πιανίστας Απόστολος Παληός σε έργα Webern, Rihm, Mundry, Ligeti και Chin. Στη συνέχεια η μέτζο σοπράνο Άννα Πάγκαλου ερμηνεύει Berio, Berberian, Cage, Απέργη, Le Baron, Monk, Τζεδάκη και Sciarrino.

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (2η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Η πιανίστρια Άννινη Τσιούτη σε έργα Χριστίνας Αθηνοδώρου, Einojuhani Rautavaara, John Cage, Brice Catherin, Frederic Rzewski. Στη συνέχεια το Duo Vita Βrevis με τη Ζωή Πουρή (βιολί) και τον Πάνο Ηλιόπουλο (τσέμπαλο, Rhodes piano, ηλεκτρονικά) σε έργα Dario Castello, Gyorgi Ligeti, Πάνου Ηλιόπουλου και Pierre Boulez.

«Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού, vol. 5» (3η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος σε έργα Gyorgy Ligeti, Γιάννη Ιωαννίδη, Στυλιανού Δήμου, Γρηγόρη Εμφιετζή, Karel Husa και Peteris Vasks.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Νένα Βενετσάνου δεν ήταν έτοιμη για τις "Ρεμπέτισσες Ψυχές"

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις γυναίκες του ρεμπέτικου, τη δημιουργία της παράστασης και όσα ανακάλυψε μέσα από αυτές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
05/12/2025

4 συναυλίες και παραστάσεις τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής

Από το γκαλά όπερας με έργα του Τζουζέπε Βέρντι ως το κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων "Ο Καρυοθραύστης" το πρόγραμμα του θεάτρου Ολύμπια είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.

Όλα όσα σε περιμένουν τις γιορτές στο Half Note Jazz Club

Η πόλη γιορτάζει στον αγαπημένο της jazz προορισμό και, μεταξύ άλλων, κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Emma Smith και Jive Aces.

Ο Δεκέμβρης του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μπορεί να κύλησαν 35 χρόνια από τον θάνατό του, όμως τρεις γενιές εγχώριων rockers φροντίζουν και κρατούν τη μνήμη του ζωντανή, χάρη σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο ιστορικό "Κύτταρο" (φέτος λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 5/12), την οποία τιμά πλήθος κόσμου.

The Offspring & Bad Religion: Δύο μπάντες–πυλώνες του αμερικανικού punk rock στο Release Athens 2026

Στην Πλατεία Νερού η μεγάλη συνάντηση των δύο συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν το σύγχρονο αμερικανικό punk.