Το Yako Trio ανοίγει τους ορίζοντές του στο Φεστιβάλ Τζαζ Ηρακλείου

Με μια σπουδαία συναυλία από το Θεσσαλονικιώτικο Yako Trio (με τον James Wylie) σφραγίστηκε η πέμπτη μέρα του Jazz in Progress στο Ηράκλειο. Το φεστιβάλ κλείνει απόψε, Παρασκευή 31/1 με το Petros Klampanis Trio και το Tritonia Quartet.

Το Yako Trio ανοίγει τους ορίζοντές του στο Φεστιβάλ Τζαζ Ηρακλείου

Το Yako Trio με τον Λέανδρο Πασιά (πιάνο), τον Βαγγέλη Βραχνό (κοντραμπάσο), τον Γιώργο Κλουντζό-Χρυσίδη (ντραμς) που ήταν κουαρτέτο με τον Νεοζηλανδό Έλληνα James Wylie στο άλτο σαξόφωνο ξεπέρασε ακόμα και τις καλύτερες προσδοκίες. Μετά από το ωραίο άλμπουμ «Ode to Yannis», με συνθέσεις του Γιάννη Κωνσταντινίδη σε παραδοσιακά μας τραγούδια, το γκρουπ διευρύνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες – και αυτήν ακριβώς τη διεύρυνση ακούσαμε στη συναυλία του στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηερακλείου στις 30/1, την έκτη μέρα του φεστιβάλ «Jazz in Progress».

Το Yako Trio ανοίγει τους ορίζοντές του στο Φεστιβάλ Τζαζ Ηρακλείου - εικόνα 1

Μόνο δύο κομμάτια από το άλμπουμ τους – τα υπόλοιπα ήταν από αυτό που ετοιμάζουν τώρα και σας διαβεβαιώνουμε πως πρόκειται για πραγματική τζαζ της φωτιάς, που μπορεί να βρίσκει ρίζες και αφορμή τόσο στη Βόρειο Ελλάδα όσο και στην Αφρική και αντίκρυσμα, φυσικά, σε ότι νοούμε ως σύγχρονη τζαζ στις μέρες μας, καθώς τρέχει το 2020.

Το Yako Trio ανοίγει τους ορίζοντές του στο Φεστιβάλ Τζαζ Ηρακλείου - εικόνα 2

Τα παιδιά παίζουν σε κάθε δημιουργικό επίπεδο που τους οδηγεί η φαντασία και τα καινούρια τους κομμάτια ακούγονται στα αυτιά μας ως μια συναρπαστική εμπειρία που με τη συμμετοχή του James Wylie εδώ υπογραμμίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Νομίζω πως το Yako Trio από τη Θεσσαλονίκη είναι από τα καλύτερα τζαζ γκρουπ που έχει η σκηνή της χώρας μας. Στο Ηράκλειο, τουλάχιστον, αυτό απέδειξαν.

Το Yako Trio ανοίγει τους ορίζοντές του στο Φεστιβάλ Τζαζ Ηρακλείου - εικόνα 3

Απόψε είναι η τελευταία μέρα του φεστιβάλ «Jazz in Progress» και η Πειραματική Σκηνή του ΠΣΚΗ φιλοξενεί δύο γκρουπ: στις 8 μ.μ. το τρίο του κοντραμπασίστα Πέτρου Κλαμπάνη, με τον Νικόλα Αναδολή (πιάνο) και τον Bodek Janke (ντραμς) και μετά, το σπουδαίο Tritonia Quartet με τους Γιώτη Κιουρτσόγλου, Θόδωρο Καπηλίδη, Χάρη Λαμπράκη και Θάνο Χατζηαναγνώστου. Το φεστιβάλ θα κλείσει με πάρτι όπου DJ θα είναι ο Γιώργος Μουχταρίδης του Papper 9.66.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
25/04/2024

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο