Οι 5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε το Σεπτέμβρη

Τι θα δούμε και θα ακούσουμε από τα μουσικά πρόσωπα και σχήματα που μας έρχονται στο τέλος του καλοκαιριού; Επιλέξαμε τα 5 πιο δυνατά ονόματα που ήδη τραβούν όλη μας την προσοχή.

Οι 5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε το Σεπτέμβρη

Όλοι ξέρουμε πως ο Αύγουστος είναι απλώς ένα διάλειμμα. Και πως όλοι έχουμε την ανάγκη να «αποστασιοποιηθούμε» (με διάφορους τρόπους) για να επανέλθουμε φρέσκοι τον Σεπτέμβρη. Ένα μήνα γεμάτο μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες – απόλυτα συγκρίσιμο με τους πρώτους καλοκαιρινούς. Και, μένοντας στο «ξένο» ρεπερτόριο, έχουμε μπροστά μας μια ποικιλία που εκτείνεται από το ψυχεδελικό neo-kraut των Samsara Blues Experiment μέχρι το καθαρό μέταλλο των Omen και των Grave Digger, από το κέλτικο πανκ των Real McKenzies και από την ιδιαίτερη nu-jazz του Kamaal Williams μέχρι την ψυχεδέλεια των Lumerians και τον κλασικό κινηματογραφικό μελωδισμό του Michel Legrand. Όλοι μας θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε –το prog rock των Leprous ή τη διηθητική ικανότητα και ευελιξία ενός σούπερ γκρουπ όπως οι Sons of Apollo– στα ημερολογιακά δεδομένα του επόμενου μήνα. Όταν έρθει, βέβαια, θα συνειδητοποιήσουμε πως δεν θα μας αρκούν τα πέντε καλύτερα, αλλά θα θέλουμε κι άλλα. Εδώ είμαστε.

#1 Classic Rock 2 | Η πηγή των στάνταρντ

Οι 5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε το Σεπτέμβρη - εικόνα 1

Με την ορμή της περσινής επιτυχίας του, το project που συνδυάζει κλασική και ροκ και καλλιεργείται συστηματικά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, ξανάρχεται στο Ηρώδειο, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Θα ακούσουμε great rock standards από το ρεπερτόριο των Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen κ.ά. σε σύμπραξη με τη δική μας Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ στο δεύτερο μέρος ανεβαίνουν στη σκηνή και οι θρυλικοί Barclay James Harvest.

#2 Ο δανδής του rock στο Ηρώδειο

Οι 5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε το Σεπτέμβρη - εικόνα 2

Ο εμβληματικός rock crooner μας επισκέπτεται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, έχοντας μαζί –πέρα από την απαράμιλλη φυσική κομψότητά του– μια σειρά από αθάνατες μεγάλες επιτυχίες που σχετίζονται με τους Roxy Music και τη μετέπειτα προσωπική του καλλιτεχνική πορεία. Ο Bryan Ferry έχει ταξιδέψει και έχει χαρίσει την ιδιαίτερη ερμηνευτική του σφραγίδα σε όλο το πλάτος της ποπ, από την παραδοσιακή swinging jazz του Μεσοπολέμου ως την ντιλανική μουσική ποιητική, φροντίζοντας όχι μόνο να ξεχωρίζει αλλά και δημιουργώντας συνεχώς μικρά αριστουργήματα. Η προπώληση έχει ξεκινήσει ήδη!

#3 Η μεγάλη ερωτική Luz Casal

Οι 5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε το Σεπτέμβρη - εικόνα 3

Έχει καλλιεργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό και η παρουσία της εδώ πάντα αποτελεί μια ελκυστική προοπτική. Η Luz Casal έκανε αίσθηση μέσα από τα τραγούδια της που ακούστηκαν στο σάουντρακ της ταινίας «Ψηλά τακούνια» του Αλμοδόβαρ και επισημοποιήθηκε μέσω αυτών ως «μούσα» του. Βαθιά εκφραστική, με ιδιαίτερη ερωτική χροιά στη φωνή της, η Luz θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Amor» στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, με εμβόλιμα κομμάτια της Dalida και καινούργια δικά της.

#4 Dance to the end με τους The Chemical Brothers

Οι 5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε το Σεπτέμβρη - εικόνα 4

Μετά την καλοκαιρινή του επιτυχία, το Release Athens «επεκτείνει» τις δραστηριότητές του με τη φθινοπωρινή (τρόπος του λέγειν) έκδοσή του, φέρνοντας τους Chemical Brothers στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Το γκρουπ που έφερε τη βαριά ζωογόνο dance ηχορυθμία στο επίκεντρο της σύγχρονης ποπ πριν από 25 χρόνια, φτιάχνοντας μια σειρά από άφθαρτες επιτυχίες, έρχεται για να ανανεώσει το ενδιαφέρον μας για την μπιτάτη electronica, να μας ξεσηκώσει και να μας χαρίσει το γεμάτο με ψυχεδελικά χρώματα σόου του.

#5 Οι New Model Army έρχονται με φόρα στο σήμερα

Οι 5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε το Σεπτέμβρη - εικόνα 5

Εδώ δεν μιλάει μόνο η ιστορία αλλά και η διάθεση ενός ρηξικέλευθου γκρουπ να αφήνει το καλλιτεχνικό/δημιουργικό του στίγμα στα σύγχρονα μουσικά δρώμενα. Οι New Model Army του Justin Sullivan αντλούν από μια ευρύτατη αισθητική/πολιτισμική βάση και αυτό το κάνουν κυρίως για να δείξουν με τη μουσική τους τη σαφήνεια των πολιτικών τους θέσεων. Είναι μια ιστορία που συνεχίζεται κοντά 40 χρόνια τώρα – γι’ αυτό και οι New Model Army έρχονται με φόρα, στο Gagarin 205, την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες

New Model Army

  • Rock-pop-folk

Αναγεννημένοι και πάντα δραστήριοι, έρχονται στην Αθήνα για ένα δυναμικό live

Luz Casal

  • Rock-pop-folk

Ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων με την πιο ερωτική φωνή της Μεσογείου, τη μούσα του Αλμοδόβαρ, που έχει ετοιμάσει την παράσταση-έκπληξη «Amor» ειδικά για την Ελλάδα

The Chemical Brothers

  • Dance

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής dance σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων έρχεται στην Αθήνα για ένα εκθαμβωτικό οπτικοακουστικό σόου

Bryan Ferry

  • Rock-pop-folk

Ένας από τους πιο καινοτόμους τραγουδιστές και στιχουργούς της ποπ και του ροκ, με μια μοναδικής κομψότητας φωνητική λάμψη

Classic Rock 2 w. Barclay James Harvest

  • Rock-pop-folk

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle, σε κλασικά ροκ κομμάτια. Special guests οι John Lees' Barclay James Harvest

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".