10 σπουδαίες συναυλίες για τον Αύγουστο που έχουμε μπροστά μας!

Τα αξιοσημείωτα μουσικά events για το δεύτερο μισό του μήνα που μας ξαναφέρνει στην πόλη

10 σπουδαίες συναυλίες για τον Αύγουστο που έχουμε μπροστά μας!

Μάριος Φραγκούλης – Γιώργος Περρής

Η αυλαία του φεστιβάλ «Αισχύλεια 2017» ανοίγει με μια μεγάλη συναυλία των δύο διεθνών καλλιτεχνών μας στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Παρουσιάζουν την κοινή τους δουλειά, που έχει τίτλο «Κιβωτός» και περιέχει ξεχωριστά ελληνικά τραγούδια από την νεώτερη παραγωγή. Η συναυλία είναι με ελεύθερη είσοδο... (Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας, 18/8)

«Καρνάκ: το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου»

Από την θεατρική / μουσική ομάδα «Ρόδα» και την Μαρία Περετζή, ένα έργο επικεντρωμένο στις μουσικές του G.I. Gurdjieff, ενός Έλληνα μύστη και φιλοσόφου από τον Πόντο (το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Γεωργιάδης) που έχει φέρει τις ανατολικές μουσικές κοντά στις δυτικές, φτιάχνοντας έτσι μια μοναδική μουσική / φιλοσοφική «γέφυρα» που ενώνει τη φαινομενική διαφορετικότητα ανάμεσα στους ξεχωριστούς αυτούς κόσμους. (Θέατρο Ρεματιάς, 22-23/8)

Sacred Reich

Ένα από τα πιο σημαντικά – και ουσιώδη – thrash metal γκρουπ των ΗΠΑ και των ‘80’s, με χιούμορ, σαρκασμό και κοινωνικοπολιτικό λόγο. Οι Sacred Reich επιστρέφουν στην Αθήνα στο πλαίσιο της επετειακής τους περιοδείας με αφορμή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του ιστορικού τους ντεμπούτου "Ignorance". (Κύτταρο, 22/8)

Γιάννης Αγγελάκας και 100°C

Σε σημείο βρασμού, όπως πάντα: δημιουργικός, ανατρεπτικός και ανήσυχος. Με το νέο του υλικό από τον δίσκο "Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια" που κυκλοφόρησε πρόσφατα και με επιλογές από όλη την πορεία του, από τις Τρύπες έως σήμερα. (Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 23/8)

Black Lips

Με νέο άλμπουμ που τοποθετεί σε νέα βάση προαιώνια ερωτήματα κοινωνικοαισθητικής φύσεως (“Satan’s Graffiti or God’s Art?”) και νεοανανεωμένη σύνθεση, το γκαραζοπάνκικο γκρουπ είναι σε περιοδεία. [Γράφουμε γι’ αυτούς περισσότερα αλλού] (Gagarin, 24/8)

Ελευθερία Αρβανιτάκη

10 σπουδαίες συναυλίες για τον Αύγουστο που έχουμε μπροστά μας! - εικόνα 1

Έχει ερμηνεύσει μοναδικά ποιητικά έργα με μοναδικό, επίσης, τρόπο και τα έχει κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό. Τα τραγούδια αυτά αποτελούν βασικό μέρος κάθε συναυλιακού της προγράμματος στην Ελλάδα και εκτός των συνόρων. Το ποιητικό αυτό πρόγραμμα, με τίτλο «Δεύτερη ζωή», πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι στο ΚΠΙΣΝ με τεράστια επιτυχία και επαναλαμβάνεται εδώ. (Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 28/8)

Νότης Μαυρουδής

Πάντα οι εμφανίσεις του εξαιρετικού συνθέτη και κιθαριστή έχουν την ιδιαίτερη ποιότητα και γοητεία τους.Τώρα είναι σε ντουέτο με τον κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν και την Μόρφω Τσαϊρέλη στο τραγούδι. (Black Duck Garden, 30/8)

«Μικρασίας Έξοδος»

Έργο του Θεσσαλονικιού συνθέτη Σαράντη Κασσάρα, που παίζει πιάνο και διευθύνει την ορχήστρα λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων. Ερμηνεύουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Ασπασία Θεοφίλου, Ιφιγένεια Ιωάννου, Γεώργιος Ντόβολος (Θέατρο Βράχων, 30/8)

City of the Sun

Ένα ιδιαίτερο τρίο, με world τζαζικές κατευθύνσεις που συνδυάζουν επιροές από modern rock και ποικίλες εθνικές μουσικές. Γενικά, ένα γκρουπ τη μουσική του οποίου μπορούμε να απολαύσουμε πέρα από ταμπέλες και που έρχεται πρώτη φορά στη χώρα μας. (Gagarin, 31/8)

Sweeney Todd

Η πετυχημένη παράσταση του Γιώργου Πέτρου και της Καμεράτα, το σπουδαίο αυτό θριλερικό μιούζικαλ του Stephen Sondheim, επαναλαμβάνεται καθώς μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή! Με τον Χάρη Ανδριανό και τη Νάντια Κοντογεώργη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στον τόπο του εγκλήματος (ή μάλλον των κατά συρροήν εγκλημάτων!) σε θαυμάσια απόδοση και σκηνοθεσία του ίδιου του μαέστρου. (Ηρώδειο, 31/8)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

23/04/2024

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.