Συνηχήσεις 2016: σύγχρονη ελληνική μουσική δωματίου

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (20/2)

Συνηχήσεις 2016: σύγχρονη ελληνική μουσική δωματίου

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (20/2)

Στη φετινή εκδήλωση -και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση έργων και όπερας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2014-, Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν «θεμελιώσει» τους δρόμους της ελληνικής τέχνης και έχουν χαράξει τα διάφορα μονοπάτια της. Μέσα από την ομορφιά και τη μοναδικότητα της μουσικής δωματίου, αυτού του εξαιρετικά προσωπικού τρόπου δημιουργίας και έκφρασης, 9 ερμηνευτές θα συναντηθούν και θα μας δώσουν το στίγμα του «σήμερα» σε έργα 14 συνθετών, βασισμένα σε αριστουργηματικά κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, τα οποία θα πάρουν μορφή και θα ζωντανέψουν μέσα από τη φωνή, το πιάνο και τα πνευστά όργανα που έχουν επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Χρησιμοποιώντας στοιχεία που δηλώνουν την ελληνικότητα σε συνδυασμό με ματιές σύγχρονες και τεχνοτροπίες της παράδοσης της κλασικής μουσικής, οι συνθέτες σφραγίζουν τους προσωπικούς τους τρόπους δημιουργίας και έκφρασης. Μία παράσταση με στόχο να αναδείξει την ελληνική μουσική, να συμβαδίσει με τα δρώμενα του παρόντος και να δημιουργήσει τον οδηγό για περαιτέρω δημιουργία.

Πρόγραμμα – «Συνηχήσεις 2016» Υπότροφοι μουσικοί Άννα Αλεξοπούλου, σοπράνο Ζωή Ζενιώδη, πιάνο Λυδία Ζερβάνου, σοπράνο Νικόλαος Λαάρης, πιάνο Έλενα Λαζαρέτου, πιάνο Αντώνης Μπατσάκης, τενόρος Βασίλης Πριόβολος, φαγκότο Μαριάννα Ρηγάκη, σοπράνο Ελένη Σαββάνη, όμποε Συνθέτες που θα παρουσιαστούν: Κωνσταντία Γουρζή, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Σπύρος Καζιάνης, Ευάγγελος Κοκκόρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Περικλής Κούκoς, Γιώργος Κουμεντάκης, Κωστής Κριτσωτάκης, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Σπύρος Μάζης, Δημήτρης Μηνακάκης, Έλενα Πάπαρη, Μαριάννα Ρηγάκη, Ζάχος Τερζάκης Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη Είσοδος Ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δελτία εισόδου θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.

"Γαλλική μουσική για έξι" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πιανίστα Δανάη Καρά και το Κουιντέτο Πνευστών "Αίολος" σε μια βραδιά με φινέτσα και φαντασία.

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.